ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΑ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ

Μεγάλη η ζημιά από το χαλάζι στο Αχίλλειο

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 22:45
Συνεργεία του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο Μιχάλη Λιόντο βρέθηκαν χθες στα χαλαζόπληκτα χωράφια του Αχιλλείου Συνεργεία του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον προϊστάμενο Μιχάλη Λιόντο βρέθηκαν χθες στα χαλαζόπληκτα χωράφια του Αχιλλείου

Τις πληγές στα χωράφια τους, που προκλήθηκαν προχθές από τη σφοδρή χαλαζόπτωση, μετρούσαν χθες οι αγρότες του Αχιλλείου.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι χαλαζόπληκτοι παραγωγοί βρέθηκαν στα κτήματά τους όπου αντίκριζαν εικόνες καταστροφής. Σιτηρά πεσμένα, βαμβάκια μόνο με το κοτσάνι, ψυχανθή και βιομηχανική ντομάτα σοβαρά τραυματισμένα ήταν το σκηνικό που συνέθεσε η ολιγόλεπτη μα ισχυρή σε ένταση χαλαζόπτωση.

Συνεργεία του ΕΛΓΑ, με επικεφαλής τον προϊστάμενο Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο, βρέθηκαν χθες στο Αχίλλειο και πραγματοποιήσαν αυτοψία στις καλλιέργειες που δέχτηκαν το καταστροφικό χτύπημα από το χαλαζοφόρο νέφος.

Ο κ. Λιόντος μιλώντας στην «Ε» ανέφερε ότι «στο χωριό έπεσε πολύ χαλάζι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα κριθάρια, καθώς ήταν ξερά και έτοιμα για μάζεμα. Η ζημιά στα σιτάρια είναι μικρότερη. Επίσης, η καλλιέργεια φακής έχει πρόβλημα, αφού είδαμε φακές στο έδαφος, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στα ρεβίθια.

Η καλλιέργεια βαμβακιού έχει πρόβλημα, αλλά συστήνω στους παραγωγούς αν στο μέτρο υπάρχουν πάνω από 8 φυτά να μην ξανασπείρουν. Σε κάθε περίπτωση το ακριβές μέγεθος της ζημιάς θα διαπιστωθεί όταν γίνει η εξατομίκευση, όπου συνεργεία θα βρεθούν σε κάθε χτυπημένο χωράφι».

Οι παραγωγοί έχουν 15 μέρες να δηλώνουν τη ζημιά τους στον ΕΛΓΑ, αρχής γενομένης από προχθές Τετάρτη 16 Μαΐου. Μετά το πέρας της προθεσμίας και σε όσους αγρότες έχουν δηλώσει τη ζημιά τους, συνεργεία του ΕΛΓΑ θα ξαναβρεθούν στα χωράφια για να γίνει και η εξατομίκευση της ζημιάς.

Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass