Πυλώνας η αγροτοκτηνοτροφία για τον Τύρναβο

* Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η τοπική Γιορτή στο Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2018 22:33

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες βράδυ στο Αργυροπούλι Τυρνάβου 3η Γιορτή Γεωργο-Κτηνοτροφίας από τον Δήμο Τυρνάβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αργυροπουλίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου, τον Σύλλογο Γυναικών Αργυροπουλίου.

 Η διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά με επιτυχία σε μια προσπάθεια ανάδειξης της κτηνοτροφίας η οποία έχει έντονη οικονομική σχέση με τη περιοχή και στηρίζει την τοπική οικονομία.

Χθες το μεσημέρι έγινε εκδήλωση για τα παιδιά ενώ στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Αργυροπουλίου. Την έναρξη έκανε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Φανή Μπίλιου η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Δήμου για την προβολή των δραστηριοτήτων του Δήμου μέσα από τον Πολιτισμό. Επίσης η κ. Μπίλιου ευχαρίστησε τους συλλόγους που συμμετείχαν, αλλά και όλους εκείνους που συνέβαλαν για την επιτυχία της διοργάνωσης καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Mιλώντας χθες ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, στον χαιρετισμό σημείωσε μεταξύ άλλων: « Ο Δήμος Τυρνάβου είναι ένας αγροτοκτηνοτροφικός δήμος και η ανάπτυξη και η ευημερία του διαχρονικά οφείλεται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή αγροτοκτηνοτροφικό χαρακτήρα. Και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Τυρνάβου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ του 2010, καλλιεργούνται 175.000 στρέμματα ενώ παράλληλα εκτρέφονται 287.000 ζώα, το 20% του κτηνοτροφικού κεφαλαίου της Θεσσαλίας. Το ζωικό αυτό κεφάλαιο αναλυτικότερα έχει ως εξής: 45% και 11% αντίστοιχα αιγοπρόβατα, 37% πουλερικά, 4% χοίροι και 3% βοειδή.

Στη βάση των παραπάνω η σημερινή δημοτική αρχή Τυρνάβου, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε προσπαθεί να προσεγγίσει ζητήματα, όπως αειφορική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Εξοικονόμηση ενέργειας, αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων υψηλής παραγωγικότητας, ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων «Brad Nam» και σύνδεση της τοπικής παραγωγής με την πλούσια τοπική μας ιστορία και την πολιτιστική μας ιδιοπροσωπία».

Και ο κ. Σαρχώσης συνέχισε: «Υλοποιώντας λοιπόν τις δύο τελευταίες παραμέτρους ο Δήμος Τυρνάβου εγκαινίασε και ενσωμάτωσε, στις βασικές πολιτιστικές του εκδηλώσεις τη Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια, τη Γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα, τη Γιορτή Αγροτοκτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι και τη Γιορτή Αποσταγμάτων που θα γίνει το φθινόπωρο. Έτσι λοιπόν και με τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα καλύπτουμε όλο το φάσμα των αγροτοκτηνοτροφικών μας δραστηριοτήτων στο επίπεδο των πολιτιστικών μας δραστηριοτήτων».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας  κ. Γιώργος Λαδόπουλος.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί και τραγούδια από τους συλλόγους της περιοχής.

Και το βράδυ έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι με εδέσματα της τοπικής κουζίνας.

Προχθές Σάββατο είχε γίνει ομιλία από τον γεωπόνο κ. Δημήτρη Βακάμη για αγροτικά θέματα.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με τους Γιώργο Γράβαλο – μπουζούκι, Γιάννη Ταουσάνη - πλήκτρα, φωνή, Φίλιππο Λιάνο - κιθάρα, φωνή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass