Ο Λαρισαίος καθηγητής Νίκος Κατής νέος πρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

* ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ Θ. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2018 22:06

Στον διορισμό νέου Δ.Σ. του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ. με πρόεδρο τον Λαρισαίο καθηγητή του Α.Π.Θ. Νικόλαο Κατή, προχώρησε χθες το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είναι γνωστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου με επιστολή του στις 11/5/18 ζήτησε και έλαβε τις παραιτήσεις των μελών του Δ.Σ. του Οργανισμού, με αφορμή τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάθεση έργου με αντικείμενο την προώθηση της φέτας στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε τρίτες χώρες, με κίνδυνο να χαθούν σημαντικά ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο υπουργός προχώρησε στην ανασύσταση της διοίκησης του ΕΛΓΟ, με τον Λαρισαίο κ. Καττή να προΐσταται του νέου σχήματος.

Ο Ν. Καττής:

 Ο Νικόλαος Κατής είναι γεωπόνος με εξειδίκευση την Ιολογία Φυτών. Απόφοιτος της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του ΑΠΘ το 1976. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Imperial College of Science, Technology and Medicine) (1984). Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Πατρών (1985-1986) και στη συνέχεια ως μεταδιδακτορικός υπότροφος στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ). Από το 1989 εργάζεται ως επίκουρος καθηγητής, αναπληρωτής (1993) και καθηγητής (1996) Φυτοπαθολογίας-Ιολογίας στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Επίσης, είναι Διευθυντής στο Εργαστήριο Φυτοπαθολογίας του ΑΠΘ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Ελληνικής Φυτοπαθολογικής Εταιρείας (ΕΦΕ). Είναι κριτής σε περισσότερα από 20 διεθνή περιοδικά και ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 άρθρα σε διεθνή περιοδικά μετά από κρίση, κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία και έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής. Συνεργάζεται στενά με τα ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού καθώς και φορείς της Βιομηχανίας. Έχει πετύχει σημαντική εθνική και διεθνή χρηματοδότηση και συμμετείχε σε περισσότερα από 40 ανταγωνιστικά προγράμματα.

- Ο Θ. Μπακαλέξης διευθύνων σύμβουλος

Ο Θανάσης Μπακαλέξης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη θέση του παραιτηθέντα Αθανάσιου Βλάχου. Γεννήθηκε στο Παλαιοχώρι Δωριέων του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την περίοδο από το 1979 έως το 2011 εργάσθηκε στον ΟΓΑ, ενώ την τριετία 2008-2011 διετέλεσε γενικός διευθυντής του Οργανισμού. Το 2015 ανέλαβε διοικητής του ΟΓΑ ενώ το 2016 έγινε ο πρώτος διοικητής του νεοσύστατου οργανισμού ΕΦΚΑ.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass