Κάτι «τρέχει» στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΤΟ «ΚΑΡΦΙ» ΚΟΚΚΑΛΗ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2018 15:32
Το ότι υπουργός και υφυπουργός είναι σαν «δύο ξένοι στο ίδιο Υπουργείο», δεν είναι άγνωστο. Φαίνεται όμως ότι οι σχέσεις τους έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε τα προβλήματα δεν κρύβονται Το ότι υπουργός και υφυπουργός είναι σαν «δύο ξένοι στο ίδιο Υπουργείο», δεν είναι άγνωστο. Φαίνεται όμως ότι οι σχέσεις τους έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε τα προβλήματα δεν κρύβονται

Μία σοβαρή ενδοκυβερνητική δυσλειτουργία αποκάλυψε χθες το πρωί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή από τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, προς τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλη Κόκκαλη.

Το θέμα της ερώτησης ήταν τα χρέη διαφόρων Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων που αποτελούν μεγάλο βραχνά για τους αγρότες, οι οποίοι με τη σειρά τους κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς νερό μέσα στην καλλιεργητική περίοδο, λόγω των χρεών των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ. Ο κ. Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων ζήτησε από τον υφυπουργό να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα σχετικής σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, για να λάβει έκπληκτος την απάντηση από τον κ. Κόκκαλη πως… δεν γνωρίζει, γιατί ουδέποτε κλήθηκε σε αυτή!

Πρωτοφανές γεγονός, για το οποίο συνεργάτες του Λαρισαίου πολιτικού απέδιδαν σε «ΣΥΡΙΖΑϊκό δάχτυλο» ο οποίος επιχειρεί να "καπελώσει" την προσπάθεια που καταβάλλεται εδώ και καιρό, για την επίλυση αυτού του σοβαρού ζητήματος.

«Ο κ. Κόκκαλης έχει καταθέσει συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία αφενός θα μεριμνά για την είσπραξη οφειλομένων από τη ΔΕΗ, αλλά από την άλλη θα διασφαλίζει και το μείζον ζήτημα πως οι αγρότες δεν πρέπει να γίνουν θύματα αυτής της κόντρας μεταξύ της επιχείρησης ηλεκτρισμού και των ΤΟΕΒ. Θέλουμε να αποδοθούν ευθύνες για την κακοδιαχείριση, να εισπραχθούν τα οφειλόμενα από τη ΔΕΗ, αλλά προπαντός να μην διαταραχθεί στο παραμικρό η καλλιεργητική περίοδος» σημείωναν με νόημα συνεργάτες του υφυπουργού.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας είχε διαφοροποιηθεί ανοικτά για το ζήτημα των ελέγχων στη φέτα, αμφισβητώντας σχετικές δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, τονίζοντας ότι οι έλεγχοι έπρεπε να είχαν γίνει... χθες. Λίγο αργότερα ήρθαν και οι παραιτήσεις της διοίκησης του ΕΛΓΟ Δήμητρα για να τον επιβεβαιώσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass