Ανοιξαν οι πόρτες των οινοποιείων

Εντονος προβληματισμός για τον φόρο στο κρασί * Δήλωση Μάξ. Χαρακόπουλου

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2018 22:24
Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στη Φαλάνη βρέθηκαν πλήθος πολιτικών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγροτικών φορέων και συλλόγων Στο οινοποιείο του Τάκη Αλατά στη Φαλάνη βρέθηκαν πλήθος πολιτικών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγροτικών φορέων και συλλόγων

Μπορεί ο ειδικός φόρος στο κρασί να προκαλεί ένα ακόμα βάρος στον δυναμικό κλάδο της οινοπαραγωγής και να προβληματίζει τους οινοποιούς, ωστόσο αυτό το Σαββατοκύριακο οι οινοποιοί της χώρας και φυσικά του νομού Λάρισας έφεραν στο προσκήνιο τη γιορτινή διάθεση και συμμετείχαν στον θεσμό «Ανοικτές Πόρτες» που καθιερώθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Με ατελείωτη γευσιγνωσία και πλούσιους μπουφέδες οι οινοποιοί της περιοχής μας υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και υπενθύμισαν σε όλους γιατί το κλίμα, η παράδοση και το μεράκι τους είναι συγκριτικά πλεονεκτήματα για τα ελληνικά κρασιά.

Και επειδή «οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου», οι πόρτες των οινοποιείων θα παραμένουν ανοικτές κάθε χρόνο, κόντρα στα σχέδια των μεγάλων (δανειστών και κυβερνώντων) που θέλουν να περιορίσουν αυτή τη δυναμική του κλάδου. 

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Αν η πολιτεία αδυνατεί να παράσχει κίνητρα για να αναδειχθούν τα προτερήματα της οινοποιίας μας, τουλάχιστον να μην βάζει εμπόδια. Προϋπόθεση για να κερδίσουν τα κρασιά μας τη μάχη σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά είναι να σαρωθούν τα προσχώματα που εμποδίζουν αυτόν τον στόχο. Πρωτίστως αυτό αφορά στον απαράδεκτο ειδικό φόρο στο κρασί, που η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί, παρά τις περί του αντιθέτου επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και της ανερυθρίαστης ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που με μεγάλη ευκολία λέει και... ξελέει». Τα παραπάνω δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην «Οινοποιία Αλατά» στη Φαλάνη της Λάρισας.

Στη δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ακόμη τα εξής:

«Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που μας δίνει ο τόπος μας, το κλίμα, η παράδοσή μας και το μεράκι των οινοποιών, οφείλουμε να τα στηρίξουμε με στοχευμένες δράσεις. Να διαμορφώσουμε το περιβάλλον που θα συνδράμει στη διασφάλιση της ποιότητας των κρασιών μας, από την παραγωγή ως την προβολή και την προώθησή τους. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκα και κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Από την καθιέρωση επιδοτούμενου προγράμματος αντιβρόχινων μεμβρανών για τα αμπέλια και την επιδότηση της αναδιάρθρωσης των αμπελώνων με πιο εμπορικές και ποιοτικές ποικιλίες, μέχρι τα προγράμματα προώθησης των κρασιών, για να διαφημίσουμε την ποιότητά τους και τη δουλειά των οινοποιών μας. Δυστυχώς, στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η επιβολή του ειδικού φόρου στο κρασί επέφερε ένα πλήγμα στον δυναμικό κλάδο της οινοπαραγωγής. Αν, όμως, δεν στηριχθούν ουσιαστικότερα τομείς που έχουμε σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα, είναι σαν να ψαλιδίζουμε τα φτερά μας».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass