Εκτός βιολογικής μένουν 100 κτηνοτρόφοι

«ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ» ΖΗΤΑ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2018 15:32

Εκατό Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι μένουν εκτός του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας μετά και τη νέα ανακατανομή πόρων σε βάρος της Θεσσαλίας, της οποίας η Περιφέρεια δεν έλαβε τελικά τις αναμενόμενες πιστώσεις με αποτέλεσμα να μην ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι που υπέβαλαν αίτηση στο πρόγραμμα. Να ενταχθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα για τη βιολογική κτηνοτροφία ζητά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αναλυτικότερα σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «έγινε μια ανακατανομή βάσει της υπερδέσμευσης χρημάτων για τη βιολογική κτηνοτροφία σε όλη την Ελλάδα. Η Θεσσαλία από την αρχική κατανομή είχε 29 εκατ., στη νέα κατανομή παίρνει επιπλέον μόνο 236.000 ευρώ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει όλους τους κτηνοτρόφους που έκαναν αίτηση για τη βιολογική κτηνοτροφία. Μένουν δηλαδή απ’ έξω εκατό κτηνοτρόφοι. Χρειαζόμασταν ως Περιφέρεια Θεσσαλίας άλλα 5 εκατ. τα οποία ήταν εφικτό να δοθούν, διότι μοιράστηκαν επιπλέον πάρα πολλά χρήματα.

Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς λέμε να μην πάρουν και οι άλλες Περιφέρειες, αλλά δεν μπορεί να υπάρχουν κτηνοτρόφοι με τα ίδια μόρια που στη Θεσσαλία είναι εκτός του προγράμματος και στην υπόλοιπη Ελλάδα να εντάσσονται σ’ αυτό. Αυτό δημιουργεί ένα κόστος ανισότητας και μια έλλειψη ισονομίας και ισοπολιτείας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass