Συλλαλητήριο αγροκτηνοτρόφων σήμερα στην Ελασσόνα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 15:22

Μετά από σειρά διαδοχικών συσκέψεων και συζητήσεων στα χωριά Μηλέα, Βαλανίδα, Αραδοσίβια, Καλλιθέα, Τσαριτσάνη και σε χωριά της Ποταμιάς, που οργάνωσαν οι αντίστοιχοι Αγροκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Αραδοσιβίων, Βαλανίδας, Ολύμπου, Ποταμιάς, Σαρανταπόρου, Τσαριτσάνης και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας συνδιοργανώνεται και πραγματοποιείται επαρχιακό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας.

Χαρακτηριστική η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση:

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Συνάδελφοι κτηνοτρόφοι, αντιμετωπίζουμε οξυμμένα προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωσή μας και τη δυνατότητά μας να συνεχίσουμε να παράγουμε. Η άγρια φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα κάθε είδους χαράτσια, όπως ο ΕΝΦΙΑ, παίρνουν από τις τσέπες μας πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματός μας.

Οι τιμές πώλησης γάλακτος και κρέατος καταγράφουν συνεχόμενη μείωση, ενώ το κόστος παραγωγής είναι αυξημένο: Ζωοτροφές, υπέρογκη τιμή του ρεύματος, κτηνίατρος εκτροφής, ηλεκτρονικές σημάνσεις και εμβόλια που βαραίνουν αποκλειστικά την τσέπη του κτηνοτρόφου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

* Καμία μείωση της τιμής του γάλακτος και κρέατος. Άμεση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

* Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν βιώσιμο εισόδημα, ώστε να μην πουλήσουμε τα κοπάδια μας.

* Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές. Με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.

* Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα, καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.

* Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο. Όσοι λένε για κτηνοτροφικό ΕΛΓΑ κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους. Και κτηνοτροφικό τμήμα του ΕΛΓΑ να υπάρξει αν δεν αλλάξει ο κανονισμός πάλι δεν θα αποζημιώνονται οι απώλειες και κάθε χρόνο τα ασφάλιστρα θα αυξάνονται.

* Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στα ζώα και την παραγωγή για τον καταρροϊκό πυρετό.

* Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές στα καράβια».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass