Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΕΛΛΑΣ:

Να ενταχθούν στη βιολογική κτηνοτροφία όλοι οι δικαιούχοι

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2018 16:19

Την ένταξη όλων των δικαιούχων στο Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας για τον Ν. Λάρισας ζητά ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου.

«Σε μια περίοδο που ο κτηνοτροφικός κλάδος βάλλεται από παντού, η κυβέρνηση εμφανίζει για μια ακόμη φορά ανικανότητα να αντεπεξέλθει στις αυτονόητες υποχρεώσεις της.

Μετά το φιάσκο με τους δήθεν ελέγχους για τις αθρόες εισαγωγές που οδήγησαν στην ελεύθερη πτώση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, μετά το άγριο “χαράτσωμα” με τις αυξήσεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, μετά τον αποκλεισμό δικαιούχων Λαρισαίων αγροτών από το Πρόγραμμα Μείωσης της Νιτρορύπανσης, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφήνει στα κρύα του λουτρού κτηνοτρόφους από τον Ν. Λάρισας, τους οποίους και αποκλείει από το Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας.

Καλώ τον υπουργό να προχωρήσει στη διάθεση επιπλέον κονδυλίων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να ενταχθούν όλοι οι δικαιούχοι στο Πρόγραμμα», τονίζει ο Χρήστος Κέλλας.

 

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η ανακατανομή πόρων του Προγράμματος για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, που προβλέπει επιπλέον κονδύλι 236.000 ευρώ για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αποδείχθηκε “καταδικαστική” για 100 δικαιούχους του Ν. Λάρισας, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι πληρούν όλα τα κριτήρια ένταξης, παραμένουν εκτός προγράμματος.

Επειδή σε άλλες περιοχές της χώρας κτηνοτρόφοι με τα ίδια μόρια και κριτήρια εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Επειδή πρέπει να τηρείται η αρχή της ισονομίας μεταξύ όλων των δικαιούχων.

Επειδή είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ η έμπρακτη ενίσχυση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον κτηνοτροφικό κλάδο.

 

ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να διατεθούν επιπλέον κονδύλια στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό την ένταξη όλων των δικαιούχων στο Πρόγραμμα Βιολογικής Κτηνοτροφίας για τον Ν. Λάρισας;».