Στηρίξτε τον καθημαγμένο αγροτικό κόσμο!

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 16:40

«Αυτό που απαιτεί ο αγροτικός κόσμος, καθημαγμένος από τη φοροεισπρακτική λαίλαπα της κυβέρνησης, είναι η ουσιαστική στήριξη της πολιτείας στην πράξη.

Η άποψη του κ. Αποστόλου πως σε σύγκριση με τα παρελθόντα έτη οι εκκαθαρίσεις των ζημιών γίνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς δεν πείθει τους ίδιους τους αγρότες. Ξεχνάει ο κ. υπουργός τις μεγάλες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις το 2015 και το 2016. Όπως ξεχνάει και τη γρηγορότερη ανταπόκριση του ΕΛΓΑ πριν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, στην ερώτησή του σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν καλλιέργειες στους Δήμους Κιλελέρ, Φαρσάλων και Αγιάς στις 8 -11 Μαΐου του 2018.

Ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαιώνει ότι «διενεργήθηκαν από τους γεωτεχνικούς του ΕΛ.Γ.Α. οι απαραίτητες επισημάνσεις, έγιναν αναγγελίες και υποβάλλονται δηλώσεις. Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα ξεκινήσει άμεσα, δίνοντας προτεραιότητα στις καλλιέργειες που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής και θα συνεχισθεί και για τις υπόλοιπες. Στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους ασφαλιστικά ενήμερους παραγωγούς». Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «σε σύγκριση με τα παρελθόντα έτη οι εκκαθαρίσεις των ζημιών γίνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Ωστόσο, στην απάντηση επισημαίνεται ότι «οι ζημιές στις καλλιέργειες εξαιτίας της ανομβρίας, μπορούν να ενταχθούν μόνο σε προγράμματα χορήγησης Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ), αρμοδιότητας ΠΣΕΑ, με βασική προϋπόθεση η παραγωγή του έτους ζημιάς να έχει ζημιωθεί κατά είδος προϊόντος (καλλιέργεια), σε επίπεδο Νομού, σε ποσοστό 30% και πάνω, σε σχέση με τη μέση απόδοση των προηγούμενων τριών ετών, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας, τα οποία συλλέγονται από τις ΔΑΟΚ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass