Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

* ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ * ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2018 22:50

Να κηρυχθεί η περιοχή Τ.Κ. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος μετά τις καταστροφές που υπέστησαν αγροτικές περιοχές της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών.

Χθες το πρωί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο συνοδευμένο από τον κ. Κολλάτο, τους αντιδημάρχους του Δήμου Τεμπών κ. Γιάννη Αργυρίου και Στέλιο Σαΐτη, την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Αννα Καραπάνου καθώς και στελέχη του ΕΛΓΑ, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, καθώς και τα τρία ρέματα, που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, παρουσία και παραγωγών αγροτών.

* Εν τω μεταξύ με δήλωσή του χθες στην «Ε» ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, με αφορμή τις πρόσφατες καταστροφές, ασκεί σκληρή κριτική στη δημοτική Αρχή Τεμπών και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αστ. Σαΐτη μιλώντας για «κατήφορο δίχως τέλος».

Ο κ. Μανώλης σημειώνει επίσης μεταξύ άλλων: «Μετά και τις τελευταίες τους δηλώσεις για τις μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή των αγροτών της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου από την ισχυρή νεροποντή των τελευταίων ημερών, είχαν για μία ακόμη φορά το θράσος, κατά τη συνήθη τακτική τους, να επιρρίψουν τις ευθύνες για τα όσα συνέβησαν και στους ίδιους τους πληγέντες αγρότες που «πετούν» διάφορα αντικείμενα στα ρέματα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν.

Η «πρωταθλήτρια» στις απευθείας αναθέσεις δημοτική Αρχή Τεμπών, αντί να προλάβει τα γεγονότα με τον έγκαιρο καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονταν οι ίδιοι ότι έπραξαν, ερωτώμενη για το θέμα αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, προτίμησε να ρίξει το μπαλάκι των ευθυνών γι’ ακόμη μια φορά στους άλλους. Αυτή τη φορά στους ίδιους τους αγρότες – παραγωγούς του Μακρυχωρίου.

Ο κ. Κολλάτος και ο αντιδήμαρχός του κ. Σαΐτης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, αντί να αναλάβουν στο ακέραιο τις ευθύνες τους για την ανεπάρκειά τους και σε αυτό το θέμα, περιορίστηκαν να κρυφτούν πίσω από τις, εκ των υστέρων, παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και μιλάνε για νόμιμες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων».

Ο Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μιλώντας στην «Ε», μετά την επίσκεψή του στο Μακρυχώρι ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γιώργος Λαδόπουλος δήλωσε συντετριμμένος από τη μεγάλη καταστροφή. Έκανε λόγο για έντονο καιρικό φαινόμενο και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα κινηθεί άμεσα, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών ώστε οι πληγέντες παραγωγοί να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα κάτι που καλύπτει ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ. Επίσης ο κ. Λαδόπουλος σημείωσε ότι η Περιφέρεια άμεσα θα κάνει παρεμβάσεις στους τρεις χείμαρρους ώστε να καθαριστούν και να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες καταστροφές.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα