«Θεμέλιος λίθος ανάπτυξης για τη Λάρισα»

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2018 16:42

«Κόντρα στις Κασσάνδρες που μετά από τόσες δεκαετίες απραξίας, όλο αυτό το διάστημα των προσπαθειών μας επιχειρούσαν να τις υπονομεύσουν με διαρκείς κινδυνολογίες, η Γαλακτοκομική Σχολή της Ελασσόνας είναι γεγονός».

Αυτό υποστηρίζει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την ίδρυση και λειτουργία Γαλακτοκομικής Σχολής στην Ελασσόνα από τη νέα εκπαιδευτική περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη «η δημιουργία και λειτουργία ενός εκπαιδευτικού φορέα που θα απαντά σε όλες τις σύγχρονες ανάγκες και προκλήσεις ενός εξόχως δυναμικού κλάδου, όπως είναι αυτός της ελληνικής κτηνοτροφίας, αποτέλεσε για μένα προσωπικό στοίχημα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Σχολή θα ξεκινήσει τη λειτουργία της το ερχόμενο φθινόπωρο, αρχικά ως τμήμα του τοπικού Δημοσίου ΙΕΚ και την ερχόμενη χρονιά ως αυτόνομος εκπαιδευτικός φορέας. Η στοχοπροσήλωσή μας σε έναν πρωτογενή τομέα που θα βασίζεται στη γνώση και στα δεδομένα του σύγχρονου παγκόσμιου γίγνεσθαι στην τεχνολογία των τροφίμων και το επιχειρείν, αποτυπώνεται πλήρως στους καρπούς αυτής της προσπάθειας, που θα φέρει την κατ’ εξοχήν κτηνοτροφική επαρχία Ελασσόνας σε ρόλο οδηγού στις εξελίξεις του γαλακτοκομικού κλάδου».

Και ο Β. Κόκκαλης καταλήγει: «Η γνώση δεν έχει καμιά αξία, εκτός αν την εφαρμόσεις κάπου. Κι αυτό ακριβώς θέλουμε να πετύχουμε με τη Γαλακτοκομική Σχολή Ελασσόνας. Να δώσουμε στους νέους κτηνοτρόφους τη γνώση εκείνη που θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για μία αναπτυξιακή κοσμογονία, όχι μόνο στην περιοχή της Λάρισας, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass