Ομάδα καλλιεργητών βαμβακιού από τον Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2018 22:08

Στην ίδρυση Ομάδας καλλιεργητών βαμβακιού προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών, μετά τις δύο γενικές συνελεύσεις που πραγματοποίησε, κατά τη διάρκεια των οποίων πήρε το πράσινο φως από 60 περίπου παραγωγούς- μέλη του, οι οποίοι καλλιεργούν περίπου 8.000 στρέμματα βαμβακιού.

Τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να συγκροτηθεί η Διαχειριστική Επιτροπή της Ομάδας και να συνταχθεί ο εσωτερικός Κανονισμός, ο οποίος θα προβλέπει τα εξής: Στη φετινή χρονιά τα μέλη της Ομάδας θα πρέπει να διακινούν, μέσω αυτής, τουλάχιστον το 40% της παραγωγής τους, με την επιλογή του εκκοκκιστηρίου να ανήκει αποκλειστικά στον αγρότη. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φώτη Παπαδόπουλο δεν πρόκειται να επηρεάσει ούτε τους μεσίτες, οι οποίοι θα μπορούν να «κόβουν» τη μεσιτεία στον Συνεταιρισμό, ενώ η απόδοση του ΦΠΑ εναπόκειται στη βούληση του παραγωγού. Από την επόμενη σεζόν (2019-2020) η Ομάδα θα συνάψει κλειστό συμβόλαιο με ένα εκκοκκιστήριο, ενώ το μέλος βαμβακοπαραγωγός θα δανειοδοτείται από την ΟΠ σε σπόρους, λιπάσματα, κλπ. «Ουσιαστικά η φετινή χρονιά είναι πιλοτική, δοκιμαστική και από την επόμενη θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και θα μπορούμε να κρίνουμε το αποτέλεσμα» δηλώνει στην «ΥΧ» ο Φώτης Παπαδόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών «τρέχει» σήμερα τις Ομάδες Παραγωγών Οσπρίων, Δημητριακών και ντομάτας.

Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass