Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η φέτα ξαναγεννιέται στην Ελασσόνα

ΕΠΕΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΦΕΤΑ 2018»

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2018 16:10

Με το ειδικό βάρος ενός συνεδρίου που προσελκύει προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Ευρώπη, με μια σημαντική έκθεση επαγγελματιών του κλάδου της παραγωγής, διάθεσης και εμπορίας της φέτας, αλλά και με μια πληθώρα παράλληλων εκδηλώσεων, πολιτιστικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα ο Δήμος Ελασσόνας επαναφέρει την Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» φιλοδοξώντας να δημιουργήσει νέα δεδομένα εντός και εκτός συνόρων, για το δημοφιλέστερο ΠΟΠ προϊόν της χώρας.

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας όλοι οι εταίροι του προϊόντος - παραγωγοί, μεταποιητές, τυποποιητές κλπ– θα συναντηθούν από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας στη σημαντικότερη εκδήλωση της ελληνικής τυροκομίας. Η Πανελλήνια Διοργάνωση «ΦΕΤΑ 2018» ανέβασε φέτος ψηλά τον πήχη, φιλοδοξώντας να αναδείξει την ιδιαίτερη σχέση της Ελασσόνας με τη φέτα. Με παράλληλες δράσεις υψηλών προδιαγραφών, με επιστημονικές ημερίδες που στοχεύουν στην αύξηση των εξαγωγών και την διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης, η φετινή διοργάνωση προσδίδει στη φέτα το κύρος που απαιτούν τα ΠΟΠ προϊόντα για την διείσδυση τους στις διεθνείς αγορές.

Πέρα από την καθιερωμένη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τη φέτα, η Πανελλήνια Διοργάνωση φέτος εμπλέκει τις Πρεσβείες Γαλλίας, Γερμανίας και Ιταλίας, μ’ ένα διπλό ρόλο: Οι σεφ των πρεσβειών βάζουν τη φέτα στις δημιουργίες τους, την ίδια στιγμή που τα επιμελητήρια των χωρών τους συζητούν απ’ ευθείας με τους παραγωγούς τις δυνατότητες διεύρυνσης των εξαγωγών, σ’ ένα B2B workshop που γίνεται στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων. Στο ίδιο πλαίσιο η νεοσύστατη Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, συναντά εκπροσώπους των διεπαγγελματικών Οργανώσεων του Grana Padano της Ιταλίας και του Roquefort της Γαλλίας. Κι όλα αυτά υπό τους ήχους του κλαρίνου και της φλογέρας σε μια πραγματική πανδαισία ήχων και γεύσεων.

Σχετικά Άρθρα