Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγροτικά εφόδια

Αγροτικό τιμολόγιο για αρδευτικό νερό

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2018 22:06

Όσοι πολίτες έλαβαν επιστολή της ΔΕΗ, σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου και κατόπιν συνεργασίας των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών και Φορέων, οφείλουν να απευθύνονται απαραίτητα στη ΔΕΗ και κατά περίπτωση στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες. Αυτό διευκρινίζει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προς διευκόλυνση των διαδικασιών ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τα παρακάτω:

1. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση Επικαιροποίησης Αγροτικού Τιμολογίου ή Αλλαγής Ονόματος στην Υπηρεσίας μας από 1-1-2014 έως σήμερα, που συνοδευόταν με οριστική Άδεια Χρήσης Νερού από τη Δ/νση Υδάτων, για την κάθε γεώτρηση απευθύνονται μόνο στη ΔΕΗ, προς τυχόν διευθέτηση και δεν απαιτείται περαιτέρω ενέργεια.

2. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση Αλλαγής Ονόματος στην Υπηρεσίας μας, από 1-1-2014 έως σήμερα, χωρίς την οριστική Άδεια Χρήσης Νερού από τη Δ/νση Υδάτων αλλά μόνο με το καταθετήριο της αίτησής τους στο Τμήμα Υδροοικονομίας για την κάθε γεώτρηση θα απευθύνονται στο Τμήμα Υδροοικονομίας (Φαρσάλων 148- ισόγειο) για να πάρουν βεβαίωση υποβολής αιτήματος την οποία στη συνέχεια προσκομίζουν στη ΔΕΗ. Όταν εκδοθεί η οριστική Άδεια Χρήσης Νερού από τη Διεύθυνση Υδάτων οφείλουν να την προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας που βρίσκεται στο ισόγειο του νέου κτιρίου της Περιφέρειας στη Δ/νση Θεοφράστου και Καλλισθένους) εντός 45 ημερών για την έκδοση του Δελτίου Νο 1.

3. Όσοι δεν έχουν υποβάλει αίτηση Επικαιροποίησης Αγροτικού Τιμολογίου ή Αλλαγής Ονόματος στην Υπηρεσίας μας από 1-1-2014 έως σήμερα οφείλουν να προσέλθουν στην Υπηρεσία μας και να υποβάλουν αίτηση επικαιροποίησης Αγροτικού Τιμολογίου, για την κάθε γεώτρηση.

Τα ίδια ισχύουν και για όσους εξυπηρετούνται από συλλογικά δίκτυα υδάτων ΤΟΕΒ ή Δήμους με τη διαφορά ότι την οριστική Άδεια Χρήσης Νερού από τη Δ/νση Υδάτων αντικαθιστά η Βεβαίωση του Φορέα Διαχείρισης ΤΟΕΒ ή Δήμου. Για περαιτέρω διευκόλυνση της διαδικασίας και αποφυγή σύγχυσης των δικαιούχων οι πολίτες δύνανται να απευθύνονται στα κατά τόπους μελετητικά γραφεία για την εξυπηρέτησή τους. Πληροφορίες στα τηλ. ΔΑΟΚ Λάρισας: 2413-511127, 2413-511130, ΔΕΗ Λάρισας: 2410-672180 και Τμήμα Υδροοικονομίας: 2413-511380.

 

Ενστάσεις για αναδιάρθρωση αμπελώνων

3AMPELVNAS 15 7

Αναρτήθηκε η μηχανογραφημένη κατάσταση όλων των αιτήσεων, επιλέξιμων και απορριπτόμενων, για το Πρόγραμμα της Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2018-2019, όπως ενημερώνει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας τους ενδιαφερόμενους αμπελουργούς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι απορριπτόμενοι όσο και οι διαφωνούντες με τα στοιχεία της κατάστασης παραγωγοί, δύνανται να υποβάλλουν αίτηση για διόρθωση των στοιχείων αυτής στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας έως τις 20 Ιουλίου από την ανάρτησή της, προσκομίζοντας οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο κρίνουν απαραίτητο».

 

Παράταση εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ

2ELGA 15 7

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς έτους 2017, έως τις 31 Αυγούστου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛ.Γ.Α. Με δεδομένο ότι η παράταση αυτή είναι η δεύτερη που δίνεται, όσοι παραγωγοί δεν έχουν καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά του 2017 θα πρέπει εντός της προθεσμίας αυτής να την εξοφλήσουν, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

 

Προειδοποιήσεις για ντομάτα, αμπέλι, καρυδιά

4AMPELI KARYDIA 15 7

Για τις ασθένειες και τους εχθρούς της ντομάτας και της καρυδιάς μιλά η ανακοίνωση του Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου και Προστασίας Φυτών Βόλου (αναλυτικότερα στο σάιτ του ΥΠΑΑΤ στο κεφάλαιο προειδοποιήσεις). Αναλυτικότερα αναμένεται η είσοδος του περονόσπορου στις καλλιέργειες ντομάτας μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις στους νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας Τρικάλων και Φθιώτιδας, αλλά και του TUTA ABSOLUTA. Ακόμη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν την εποχή αυτή ευνοούν την ανάπτυξη των τετρανύχων. Τέλος την εμφάνισή του έκανε το άκουλους με μεγάλους πληθυσμούς στις πρώιμες και μεσοπρώιμες καλλιέργειες ντομάτας.

Καρυδιά: Από τα δεδομένα του δικτύου των φερομονικών παγίδων της υπηρεσίας, φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η πτήση της 2ης γενεάς του εντόμου καρπόκαψα στην καρυδιά. Ωστόσο, οι συλλήψεις παρουσιάζουν διαφοροποίηση, με τον αριθμό τους στις περισσότερες περιπτώσεις να κυμαίνεται από χαμηλά ως μέτρια επίπεδα.

Αμπέλι: Ακόμη η Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση και για τους εχθρούς και τις ασθένειες του αμπελιού.

 

Φέτα, ξηροί καρποί και χαμομήλι για τον ΓΑΠ

5FETA JHROI KARPOI GAP 15 7

Με φέτα, ξηρούς καρπούς και αρωματικά φυτά (χαμομήλι) για τα οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανεβαίνοντας στον Όλυμπο αναχώρησε από την Ελασσόνα ο Γιώργος Παπανδρέου. Υπεύθυνος για τον αγροτικό εφοδιασμό του ΓΑΠ ήταν ο γεωπόνος του τοπικού Συνεταιρισμού, Αστέριος Νάνος, γιος του Γιάννη Νάνου, ο οποίος και τον προσκάλεσε στα μέρη μας.


Συννεφιές και υποχώρηση θερμοκρασίας

Οι υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται πιθανότατα θα ευνοήσουν θερμικές αστάθειες και ίσως να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες. Έτσι σήμερα Δευτέρα σύμφωνα με τον Φάνη Τακούδη (kairos-alex.gr) στο νομό Λάρισας ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 36 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες καιρικές συνθήκες και την Τρίτη, ενώ από Τετάρτη ο υδράργυρος θα υποχωρήσει, (περίπου 32-35 βαθμοί Κελσίου). Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές συννεφιές αυξημένες στις ορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση ( 30-33 βαθμοί).

Από τον Γιώργο Ρούστα

roustas@eleftheria.gr

Σχετικά Άρθρα