Πλημμυρισμένα χωράφια εδώ και 21 ημέρες

* ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΑΣΤΟΧΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΑΓΡΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ * ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΣΗ ΒΛΑΒΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2018 19:00

Θύμα της προχειρότητας και της κακοτεχνίας, που όπως καταγγέλλει στην «Ε», υπάρχει στο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής «Δερβένι» στην περιοχή Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ, δηλώνει ο αγρότης Κώστας Βλαχάκης.

Και αυτό γιατί ο υπεύθυνος, στην προκειμένη περίπτωση ο εργολάβος της ΕΥΔΕ Κάρλας, δεν φρόντισε να μεταφέρει τα βρόχινα νερά της περιοχής σε συλλεκτήρα και από κει στην Κάρλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα από τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών να πλημμυρίσει το ενοικιαζόμενο χωράφι του, έκτασης 45 στρεμμάτων με βαμβάκι και να καταστραφεί η σοδειά του.

Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία που προσκόμισε στην «Ε» σχεδόν 21 μέρες μετά τις βροχές που έπληξαν τον κάμπο, το νερό δεν έχει υποχωρήσει από το χωράφι του, ενώ εξοργίζεται ακόμη περισσότερο όταν αναφέρει ότι «και στο παρελθόν υπήρξε πλημμυροπαθής, πάλι από τον ίδιο λόγο και κανείς αρμόδιος δεν ευαισθητοποιήθηκε». Όπως δηλώνει βρίσκεται σε απόγνωση καθώς στην προσπάθεια να βρει το δίκιο του, γίνεται μπαλάκι ανάμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ανάλογα προβλήματα πλημμυρισμένων χωραφιών σημειώθηκαν και σε άλλα χωράφια της ευρύτερης περιοχής και αυτό κινητοποίησε τον μηχανισμό της Περιφέρειας. Έτσι σε 4ωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο γραφείο του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με τη συμμετοχή του δημάρχου Κιλελέρ, του αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλου, αντιδημάρχων, του προέδρου της Τ.Κ. Καλαμακίου, εκπροσώπων ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ και υπηρεσιακών παραγόντων, αποφασίστηκε η αποκατάσταση των βλαβών στο αρδευτικό σύστημα της περιοχής. Τα χρήματα υπάρχουν και μόλις συνταχθεί η μελέτη το έργο θα δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια.

Στο ερώτημα του κ. Βλαχάκη αν «έπρεπε να προηγηθούν οι πλημμύρες για να δρομολογηθεί η παραπάνω λύση, παράγοντες της Περιφέρειας ανταπαντούν ότι «δυστυχώς οι διαδικασίες είναι συγκεκριμένες, οι αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας γνωστές και τα χρονοδιαγράμματα σαφή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass