Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια

Φ. ΜΠΙΛΙΟΥ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΔΗΜΟΣ -ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2018 22:12
Η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα δηλώνει στην «Ε» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τυρνάβου, κ. Φανή Μπίλιου Η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα δηλώνει στην «Ε» η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τυρνάβου, κ. Φανή Μπίλιου

Ο Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος» διοργανώνουν τη Γιορτή Αχλαδιού σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στα Πλατανούλια Τυρνάβου.

Η Γιορτή πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά φέτος και στόχος της είναι η προβολή του τοπικού προϊόντος, το οποίο έχει καθιερωθεί και ως προϊόν ΠΟΠ, η ποιοτική ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών και γενικότερα η προβολή της κουλτούρας της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έκθεση προϊόντων και μουσική βραδιά. Πρόκειται για μια γιορτή «σταθμό» για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου που δίνει μεγάλη αξία στο παραγόμενο προϊόν συνεισφέροντας στη διάδοση της παραγωγής και εκμετάλλευσής του.

Ειδικότερα φέτος τη γιορτή θα κοσμήσουν σήμερα με την παρουσία τους στη σκηνή, κορυφαίοι δεξιοτέχνες της παραδοσιακής μουσικής.

Θα είναι ο πατριάρχης του παραδοσιακού κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κορυφαίος τραγουδιστής της δημοτικής μας παράδοσης Αντώνης Κυρίτσης, καθώς και ο σύγχρονος δεξιοτέχνης του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Μιλώντας χθες στην «Ε» η αρμόδια αντιδήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό που στηρίζει εκδηλώσεις όπως αυτή της «Γιορτής Αχλαδιού» στα Πλατανούλια στηρίζοντας έμπρακτα έτσι τον πρωτογενή τομέα. Τέλος, συγχαρητήρια απευθύνει η αντιδήμαρχος και στον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων για τη σημαντική συμβολή του στη διοργάνωση.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα