Υψηλές τιμές για τα σταφύλια δίνει το Οινοποιείο Τυρνάβου

ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ: ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2018 22:40
Αριστης ποιότητας σταφύλια παραδίδουν στο Οινοποιείο Τυρνάβου τα μέλη - παραγωγοί Αριστης ποιότητας σταφύλια παραδίδουν στο Οινοποιείο Τυρνάβου τα μέλη - παραγωγοί

Με 37 λεπτά του ευρώ θα πληρώσει φέτος το Μοσχάτο Τυρνάβου ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση.

Πρόκειται για μια υψηλή τιμή η οποία καθορίζει και την τιμή του προϊόντος και στην ευρύτερη αμπεολοοινική περιοχή του Τυρνάβου.

Σε ό,τι αφορά στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου ο Τρύγος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του με τους παραγωγούς να δημιουργούν ουρές για να πάρουν σειρά και να παραδώσουν την παραγωγή τους. Σταφύλια εξαιρετικής ποιότητας, όλα από την ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου.

Με την ολοκλήρωση της παραλαβής των σταφυλιών ξεκινάει η διαδικασία παρασκευής του κρασιού έτσι ώστε οι καταναλωτές σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να συνεχίσουν να απολαμβάνουν άριστης ποιότητας προϊόντα του συνεταιρισμού.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από την Ε.Α.Σ. Λάρισας Τυρνάβου Αγιάς, και το 1978 πέρασε στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, που ιδρύθηκε από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής Τυρνάβου με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους.

Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από τότε σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους καλύτερους συνεταιρισμούς της χώρας. Η δυναμική αμπελοκαλλιέργεια της περιοχής Τυρνάβου βρήκε την έκφραση και τη στήριξή της, μέσα από τα προϊόντα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού.

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 9.000 στρέμματα οινοποιήσιμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το Οινοποιείο είναι 12.000.000 κιλά. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.

 Τα προϊόντα πωλούνται σε όλη την Ελλάδα, ενώ μια ποσότητα εξάγεται σε Νιγηρία, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γερμανία και αλλού. Τα προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡ. ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΓΟΣ

 Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οινοποιείου Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος δίνοντας συγκεκριμένα στοιχεία σημείωσε ότι και φέτος τα σταφύλια που παραλαμβάνει το Οινοποιείο είναι υψηλόβαθμα και άριστης ποιότητας, αλλά και γενικότερα τα σταφύλια του αμπελώνα Τυρνάβου είναι στην πρώτη σειρά προτίμησης, παράγοντας ποιοτικά κρασιά. Επισημαίνει ότι το Οινοποιείο και φέτος κρατά τις τιμές παραλαβής σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας στηρίζοντας το εισόδημα των μελών του. Και επανέλαβε γι’ άλλη μία φορά προς τους καταναλωτές να προτιμούν τα συνεταιριστικά κρασιά και τσίπουρα με πρώτα βεβαίως του Οινοποιείου Τυρνάβου.

*Οι τιμές για τη φετινή σοδειά:

- Μοσχάτο Τυρνάβου         0,37 ευρώ

- Ροδίτης – ugniblank κ.λπ.           0,33 ευρώ

-Μπαντίκι      0,37 ευρώ

-cabernet      0,40 ευρώ

-Syrah 0,38 ευρώ

-merlot          0,38 ευρώ

Μαλαγουζιά, ασύρτικο, Σαρντονέ 0,40 ευρώ

Σαβινιόν        0,58 ευρώ

Και η φετινή απόφαση της διοίκησης στηρίζει το σύνολο του αμπελουργικού κόσμου της περιοχής, είτε είναι συνέταιροι είτε όχι, αφού η τιμή των 37 λεπτών το κιλό π.χ. για το Μοσχάτο Τυρνάβου συγκρατεί εκεί και τις τιμές που αγοράζουν οι ιδιώτες αφού σχεδόν σε όλες τις ιδιωτικές συναλλαγές σταφυλιών η συμφωνία είναι: «ό,τι πληρώσει το Οινοποιείο τόσο πουλάμε και εμείς».

 

TYΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass