«Δεν μας τρομάζουν τα αγροτοδικεία»

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2018 15:32

«Το νέο αγροτοδικείο που έχει ως στόχο την ποινικοποίηση του αγώνα των αγροτών και την τρομοκράτησή τους και το οποίο θα γίνει την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, οπότε και δικάζονται στελέχη των Ομοσπονδιών Καρδίτσας και Λάρισας για τη συμμετοχή τους στο μπλόκο Νίκαιας» καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ενωτικές και Αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ομοσπονδιών Λάρισας και Καρδίτσας «το αξιοσημείωτο και νέο στοιχείο όξυνσης της ποινικοποίησης είναι ότι μαζί με τους αγρότες δικάζεται και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που είχε έρθει να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους. Δεν μας ξαφνιάζει και δεν μας εκπλήσσει αυτή η αντιμετώπισή μας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που επί θητείας της σερνόμαστε σαν εγκληματίες στις δικαστικές αίθουσες επειδή αγωνιστήκαμε για τα δίκαιά μας. Όμως κανένα αποτέλεσμα δεν έφεραν, ούτε και σήμερα θα έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Το «έγκλημά» μας είναι ότι βγήκαμε στον δρόμο ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν, την ΚΑΠ, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων. Με πρόσχημα τα Μνημόνια και την κρίση επέβαλαν άγρια φοροληστεία στους αγρότες και κτηνοτρόφους, υπέρογκες και άδικες ασφαλιστικές οφειλές, χαράτσια που παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματός μας και αδυνατούμε να καλύψουμε τις υποχρεώσεις και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Όλα τα παραπάνω μέτρα παραμένουν αυτούσια αφού το παραμύθι της κυβέρνησης περί τέλους των μνημονίων δεν συνοδεύτηκε, όπως θα έπρεπε, με την κάλυψη των τεράστιων απωλειών του εισοδήματός μας ούτε και με την κατάργηση όλων αυτών των νόμων».

Και η ανακοίνωση των Αγροτικών Ομοσπονδιών καταλήγει: «Να είναι βέβαιοι πως δεν θα μας φοβίσουν με τα αγροτοδικεία. Θα μας βρουν μπροστά τους στους δρόμους του αγώνα σε κοινή δράση και συμμαχία με τα ταξικά εργατικά σωματεία και τους αυτοαπασχολούμενους, πιο καλά οργανωμένους, πιο αποφασισμένους, πιο πολλούς να διεκδικήσουμε τα αιτήματα επιβίωσής μας. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων. Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση είναι δικαίωμά μας που το έχουμε κατακτήσει με αγώνες, κανείς δεν μας το χάρισε και ούτε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει πίσω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass