ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

Θα μοιράσουν γάλα ...διαμαρτυρόμενοι

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2015 8:00

 

 

ΛΕΖΑΝΤΑ

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ

Δυναμική κινητοποίηση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Λάρισας, μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας, πραγματοποιούν στις 11 σήμερα το πρωί, κτηνοτρόφοι από ολόκληρη την Θεσσαλία.

Την κινητοποίηση οργανώνουν η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Σύλλογοι Αγελαδοτρόφων Εξωτερικής Βοσκής των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την έντονη αντίδρασή τους στα μέτρα που ακούνε και διαβάζουν ότι υπάρχει πρόθεση να ψηφιστούν στη Βουλή.

Με δήλωσή του στην «Ε» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Νίκος Παλάσκας τονίζει χωρίς περιστροφές ότι «ακούμε και διαβάζουμε πολλά που αν περάσουν από τη Βουλή θα οδηγήσουν τον κλάδο μας σε αφανισμό. Θα είναι η ταφόπλακα του κτηνοτροφικού κόσμου. Με διαμαρτυρίες όπως αυτή ίσως μπορέσουμε να σταματήσουμε τις εγκληματικές ενέργειες στις οποίες θέλει να προβεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την ψήφο της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ».

Οι κτηνοτρόφοι επισημαίνουν ότι εδώ και 3 χρόνια αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν επιλέξιμους βοσκοτόπους και δεν έχουν πληρωθεί τις επιδοτήσεις. Τώρα που ξεκινάει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 αν δεν αλλάξει κάτι θα έχουν όλοι πρόβλημα.

Με την κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου και την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος θα υπάρξει μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής.

Πολλοί αγρότες θα σταματήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους λόγω των νέων μέτρων με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών και να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το κόστος παραγωγής.

Η απότομη και μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση των φόρων, θα αποβεί δυσβάστακτη για τον κλάδο.

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε μέρος των τροφίμων όπως είναι και το κρέας, θα αναγκάσει τους πολίτες να μην μπορούν να το αγοράσουν.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ασθένειες που αφανίζουν κοπάδια χωρίς αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ τον οποίο τον ξέρουν μόνο από τα λεφτά που πληρώνουν.

ΔΩΡΕΑΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης, οι κτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν για μία ακόμη φορά στη διανομή δωρεάν αιγοπρόβειου γάλακτος στους πολίτες, αντί να το χύσουν στους δρόμους όπως έκαναν στο παρελθόν.

Ο Νίκος Παλάσκας επισημαίνει με νόημα ότι «το γάλα αυτό είναι βέβαιο ότι οι συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη και ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορέσουμε να μοιράσουμε αν γίνουν πράξη τα μέτρα εναντίον των κτηνοτρόφων».

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass