ΗΜΕΡΙΔΑ ΧΘΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΛΑΛΗ

Πιστοποίηση αγροτών στη χρήση γεωργικών φαρμάκων

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2015 7:53

Η διαδικασία πιστοποίησης των αγροτών στην Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων (ΟΧΓΦ), υπό την ευθύνη και την εποπτεία του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, όπως είχε αναγγελθεί θα πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς και σε περιφερειακές υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ.

Η διαδικασία πιστοποίησης θα περιλαμβάνει την παρακολούθηση εκπαιδευτικής διημερίδας και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθεί γραπτή εξέταση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε προκαθορισμένες ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Για τους συμμετέχοντες στις εξετάσεις το παράβολο των 25 ευρώ παρατείνεται μέχρι 26 Νοεμβρίου. Οι συμμετέχοντες στη διαδικασία πιστοποίησης από τις δημόσιες δομές μας δεν θα έχουν επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, εκτός από το παράβολο των 25 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις

Οι συμμετέχοντες στις εξετάσεις δεν θα έχουν σαν εξεταστέα ύλη 221 αλλά 151 ερωτήσεις και η επιτυχία θα κρίνεται από είκοσι σωστές στις σαράντα αντί για τριάντα στις πενήντα ερωτήσεις. Για τους συμμετέχοντες δρομολογείται και η δυνατότητα ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης με γραπτές εξετάσεις.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «Η εμπλοκή του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ φορέα μεταξύ άλλων αρμόδιου για την εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών μας αλλά και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών μας αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής για την πολιτική βούλησή μας να παρέχουμε πια στους αγρότες μας την απαραίτητη στήριξη σε τομείς που είναι κρίσιμοι για τη συνέχεια και ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας.

Η προστασία πρώτα και κύρια των ίδιων των αγροτών, αλλά και των καταναλωτών και του περιβάλλοντος είναι ο στόχος που θέτουμε με αυτή την παρέμβασή μας στην κατάρτιση από τις δημόσιες δομές του Υπουργείου μας. Και θα είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα υλοποιηθούν πάνω σε αυτόν τον τομέα».

Για τα θέματα αυτά παρευρέθηκε χθες στη Λάρισα ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτρης Γελαλής, ο οποίος προλόγισε ημερίδα που διοργανώνεται στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ –Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, στην οποία γίνεται ενημέρωση των εκπαιδευτών που θα λάβουν μέρος στην εκπαίδευση των αγροτών με στόχο την απόκτηση πιστοποιητικού για την εφαρμογή των φυτοφαρμάκων.

Στην παρέμβασή του ο κ. Γελαλής τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης των δομών του Υπουργείου και των Οργανισμών του για την εξυπηρέτηση με το μικρότερο δυνατό κόστος των αγροτών. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί λόγω μη ορθής χρησιμοποίησης των γεωργικών φαρμάκων και την ανάγκη ενημέρωσής τους σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλειά τους καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Χρίστος Τσαντήλας ενημέρωσε τους παρευρεθέντες για τις τεχνικές δυνατότητες του Ινστιτούτου στην υποστήριξη του Προγράμματος (αίθουσα διδασκαλίας, σύστημα εξετάσεων, εκπαιδευτές από το εξειδικευμένο προσωπικό του) καθώς και την πρόθεση όλου του προσωπικού να συμμετάσχει ανιδιοτελώς στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass