ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ Γ.Γ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Δ. ΓΕΛΑΛΗΣ

Στόχος η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στους αγρότες

* Προσπάθειες να μείνει στο 13% ο φόρος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά και για ισοδύναμα * Έρχεται ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2015 8:00

Την κυβερνητική μέριμνα ώστε η φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση αγροτών και κτηνοτρόφων να είναι η λιγότερο δυνατή, επισημαίνει με δήλωσή του στην «Ε» ο Λαρισαίος αναπληρωτής γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Δημήτρης Γελαλής.

Ο κ. Γελαλής τονίζει επιπρόσθετα ότι τα μέτρα που αφορούν στον αγροτικό κόσμο και έχουν δημιουργήσει τεράστια ένταση δεν συγκαταλέγονταν στα λεγόμενα προαπαιτούμενα, ούτε πρόκειται να καθοριστούν στο σύνολό τους με την επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους Θεσμούς ως τις 20 Αυγούστου, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το περιθώριο περαιτέρω διαπραγματεύσεων και ελιγμών εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, πανελλαδικά αλλά και ειδικότερα στον θεσσαλικό κάμπο, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου, με τους συνδικαλιστές του κλάδου να κάνουν λόγο για «αφανισμό και ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα», να απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις και να ζητούν από τους βουλευτές να μην ψηφίσουν στη Βουλή τα μέτρα που έχουν ακουστεί ότι θα απαιτηθούν από τους δανειστές.

Μιλώντας στην «Ε» ο Δημήτρης Γελαλής τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια η επιβάρυνση τόσο σε φορολογικό όσο και σε ασφαλιστικό επίπεδο να είναι η λιγότερο δυνατή, εστιάζοντας στην ανάγκη ο φορολογικός συντελεστής, τουλάχιστον για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να μείνει στο 13% και να μην αυξηθεί στο 26%.

«Θα πρέπει και οι δανειστές να καταλάβουν ότι δεν μπορεί να φορολογούνται οι αγρότες ως ελεύθεροι επαγγελματίες, πολύ περισσότερο που σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αντίστοιχος φορολογικός συντελεστής είναι ακόμα μικρότερος από το 13%», ανέφερε ο κ. Γελαλής.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης τονίζει επίσης ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση ορισμένων «αντίβαρων» που θα καλύψουν το κόστος της επιβάρυνσης των αγροτών, εστιάζοντας στην ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ, την ενίσχυση των ομάδων παραγωγών, των νέων αγροτών και της αγροτικής παραγωγής γενικότερα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο κ. Γελαλής ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πολύ σύντομα ο νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Τέλος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας δήλωσε ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι έτοιμα τα πρόχειρα διαχειριστικά σχέδια για τους βοσκοτόπους – τα οριστικά σχέδια αναμένονται σε 3 χρόνια - δίνοντας ανάσα σε ένα ζήτημα που έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο με τις επιλέξιμες εκτάσεις.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass