ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Να ξεφύγουμε από τη λογική του χύμα βαμβακιού

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2013 22:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:20

«Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τη λογική του χύμα, αταξινόμητου και ατυποποίητου βαμβακιού», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων για το βαμβάκι.

«Προτεραιότητά μας είναι η θέσπιση ενός επίσημου εργαστηρίου για την αξιόπιστη ταξινόμηση και τυποποίηση του βαμβακιού», τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος και πρόσθεσε: «Ένα εργαστήριο που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και θα συμβάλλει σε καλύτερη συνεργασία με τα αντίστοιχα εργαστήρια του εξωτερικού. Στόχος μας είναι το ελληνικό βαμβάκι να είναι ανταγωνιστικό. Να αποκτήσει ταυτότητα, για να μπορεί να σταθεί επάξια στις διεθνείς αγορές αλλά και προστιθέμενη αξία προς όφελος όλων».

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η αναβάθμιση της λειτουργίας και η ανάδειξη του ρόλου της Διακλαδικής Οργάνωσης Βάμβακος, καθώς και η δυνατότητα χρηματοδότησης δράσεων, της Οργάνωσης, για το βαμβάκι μέσω κονδυλίων του 2ου Πυλώνα της Νέας ΚΑΠ. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η δρομολόγηση των διαδικασιών για τη θεσμοθέτηση ως Εθνικού, του Περιφερειακού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος Θεσσαλίας.

«Από το διάλογο που έγινε στη σύσκεψη αναγνωρίστηκε  ο ουσιαστικός ρόλος που μπορεί να επιτελέσει η Διακλαδική Οργάνωση Βάμβακος μέσα, όμως, από μια αναδιαρθρωμένη οργανωτική δομή, με πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση από τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις, με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας και με συγκεκριμένους, μετρήσιμους, βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους για την αύξηση της υπεραξίας του ελληνικού βαμβακιού», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος κ. Δοντάς.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass