Ενημερωτικές εκδηλώσεις του ΓΕΩΤΕΕ για τα νέα ψεκαστικά

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2013 16:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:44

Ενημερωτικές – εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για τη χρήση ακροφυσίων  μειωμένης αερομεταφοράς διοργανώνει σήμερα το παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. σε συνεργασία με την εταιρεία ΕΛΑΝΚΟ ΕΛΛΑΣ στον Τύρναβο και συγκεκριμένα στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου (ΑΣΕΠΟ) 9.00- 11.00 π.μ. και στη Νίκαια στα σιλο-σιτοκαθαριστήρια του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νίκαιας 6.00 – 8.00 μ.μ.  

Στις εκδηλώσεις θα παραστεί κλιμάκιο του ΥΠ.Α.Α.Τ. με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Δ/νσης Προστασίας Φυτών,Τμ. Ελέγχου & Εγκρίσεως Κυκλοφορίας Γεωργικών Φαρμάκων  κα Τσιάμπα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΩΤΕΕ «σε μία εποχή που αλλάζει διαρκώς, τόσο στον τομέα της γεωργίας όσο και της φυτοπροστασίας, το  ΓΕΩΤ.Ε.Ε. συνεχίζει  να ενημερώνει, να στηρίζει και να παρέχει «εργαλεία» στους έλληνες καλλιεργητές. Η εφαρμογή του νέου Κανονισμού 1107/2009 Ε.Ε., καθώς  και η οδηγία 128/2009 εισάγουν νέες συνθήκες στην καλλιέργεια της γης: καταργούνται γνωστά γεωργικά φάρμακα, εισάγονται νέες καλλιέργειες και νέοι τρόποι καλλιέργειας, αυστηρότεροι κανόνες για την ασφάλεια του καταναλωτή, του χρήστη και του περιβάλλοντος, έλεγχοι του ψεκαστικού εξοπλισμού, συνταγογράφηση γεωργικών φαρμάκων κ.α. Στην προσπάθειά μας να συμβάλουμε στην ενημέρωση και στη στήριξη των παραγωγών της περιοχής μας, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τις παραπάνω ενημερωτικές εκδηλώσεις  για τη χρήση των ακροφυσίων μειωμένης αερομεταφοράς (low drift nozzles).

Κατά τη διάρκεια των  εκδηλώσεων θα γίνει ενημέρωση από τους παρευρισκόμενους του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τη χρησιμότητα και την περιβαλλοντική σημασία των ψεκαστικών με τα νέου τύπου μπέκ και θα εγκατασταθούν σε ψεκαστικά μηχανήματα ακροφύσια μειωμένης αερομεταφοράς και θα γίνει ρύθμιση και επίδειξη ψεκασμού από ειδικό τεχνικό. Τέλος θα  γίνει ενημέρωση από τον πρόεδρο της Δ.Ε. του Παραρτήματος κ. Ιωάννη  Γεωργιάδη για το πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης πλαστικών κενών συσκευασίας φυτοπροστατευτικών προιόντων που εφαρμόζεται στο δήμο Κιλελέρ, θα μοιραστούν έντυπα φυλλάδια οδηγιών για το πρόγραμμα και σακούλες συλλογής των κενών συσκευασιών και θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα συλλογής των κενών ανά δημοτικό διαμέρισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass