Εκδήλωση για τον Αγροδιατροφικό Τομέα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 13:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36

 

«Διαμόρφωση της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης RIS3 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Αγροδιατροφικό Τομέα» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εργασιών διαβούλευσης για την διαμόρφωση Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού RIS3 (Regional Innovation Strategies for Smart Specialization), για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα, αύριο Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 πμ, στο αμφιθέατρο του τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων του ΑΤΕΙ Θεσσαλίας. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί πρόσωπα από τον επιχειρηματικό χώρο, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη ΔΕΠ και Ερευνητές.

Μετά την παρουσίαση των δυο βασικών αξόνων: α. Της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης RIS3 και β. Την εξειδίκευσή του RIS3 για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Αγροδιατροφικό τομέα,  θα ακολουθήσει διάλογος και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για τον καθορισμό της τελικής πρότασης  του Αγροδιατροφικού τομέα σε επίπεδο Περιφέρειας. Οι διαδικασίες διαβούλευσης για τις λοιπές θεματικές ενότητες της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης θα συνεχισθούν με αντίστοιχες εκδηλώσεις και συναντήσεις εργασίας στο προσεχές διάστημα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους κ.κ. Κ.  Αγοραστό Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Ιωάννη Μεσσήνη Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ν. Ζούμπο Πρόεδρο Συμβουλίου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Π. Γούλα Πρόεδρο ΑΤΕΙ Θεσσαλίας, Κ. Χατζηθεοφίλου Πρόεδρο Συμβουλίου ΑΤΕΙ Θεσσαλίας και στη συνέχεια οι σχετικές ομιλίες.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των ομιλιών αυτό προβλέπει τα εξής:  Η προσέγγιση της Ευφυούς Εξειδίκευσης στον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό εισηγητής: Γιάννης Τόλιας, σύμβουλος Ανάπτυξης - Μέλος της ομάδας σχεδιασμού RIS3 Θεσσαλίας.

2. Έρευνα και Καινοτομία στον τομέα της πρωτογενούς Αγροτικής Παραγωγής των Τροφίμων και της Αγροβιοτεχνολογίας και η πρόκληση της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, σε Εθνικό και Περιφερειακό επίπεδο. Εισηγητής: Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ΓΓΕΤ - Διεύθυνση Σχεδιασμού και Προγραμματισμού

3. Εργαλεία προώθησης Καινοτομίας-Μεταφοράς Γνώσης για την Αγροτική Ανάπτυξη μετά το 2013. Εισηγητές: Ανθή Κατσιρμά, Βασίλης Φλωρίδης, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μονάδα Προγραμματισμού & Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Υ.Δ.Π.Α.Α.)

4. Αποτελέσματα Α ΄Κύκλου  διαβουλεύσεων για τον Αγροδιατροφικό τομέα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εισηγητής Καθηγητής Δημήτριος Κουρέτας, Αναπληρωτής Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

11:30 – 11.45: Διάλειμμα

Β΄ ΚΥΚΛΟΣ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

1. Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών -  Σ.ΘΕ.Β.     Εισηγητής: Aπόστολος Δοντάς - Πρόεδρος

2. Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος – Σ.Β.Θ.Κ.Ε. Εισηγητής: Απόστολος Παπαδούλης - Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής

3. Επιμελητήριο Λάρισας Εισηγητής: Σωτήρης Γιαννακόπουλος - Πρόεδρος

4. Επιμελητήριο Μαγνησίας Εισηγητής: Αριστοτέλης Μπασδάνης - Πρόεδρος

5. Επιμελητήριο Καρδίτσας Εισηγητής: Αριστείδης Ψαρρής - εκπρόσωπος Ε.Κ.

6. Επιμελητήριο Τρικάλων Εισηγητής: Βασίλης Γιαγιάκος - Πρόεδρος

                       

 

                        

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass