ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 150 ΩΡΩΝ

Στα θρανία 3.800 νέοι αγρότες

Δημοσίευση: 04 Νοε 2013 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:41

 

Στα θρανία θα καθίσουν 3.800 νέοι αγρότες προκειμένου να παρακολουθήσουν προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών (5 εβδομάδων) για να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις για το τεχνικό μέρος της καλλιέργειας ή της εκτροφής.

Παράλληλα, θα ενημερωθούν για θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις δυνατότητες χρηματοδότησης από πόρους της ΕΕ, την επιχειρηματική γεωργία, την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία, την υγιεινή και ασφάλεια της αγροτικής εργασίας και στην προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Οι νέοι αγρότες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, εφόσον ολοκληρώσουν με επιτυχία την αξιολόγησή τους και καλύψουν τις συνολικές απαιτήσεις του προγράμματος κατάρτισης, μία εκ των οποίων είναι η ανελλιπής παρακολούθησή του. Η βεβαίωση αυτή αποτελεί προαπαιτούμενο για την πληρότητα του φακέλου που υποχρεούται να καταθέσει ο νέος αγρότης για να εισπράξει την τρίτη δόση του πριμ πρώτης εγκατάστασης, ύψους 3.500 ευρώ κατά μέσο όρο, που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 15% του συνολικού ποσού.

Για την πληρωμή της τρίτης δόσης στους δικαιούχους του προγράμματος νέων αγροτών, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε απόφαση για την επιχορήγηση του ΕΛΓΟ-Δήμητρα με 2.238.000 ευρώ για την «Επαγγελματική Κατάρτιση Αυτοαπασχολούμενων στον Πρωτογενή Τομέα».

Η κατάρτιση των Νέων Αγροτών εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού», το οποίο υλοποιείται με συνδρομή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, και αφορά στις:

α) 8 Περιφέρειες Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία –Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο), με  προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ.

β) 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Αττική), με προϋπολογισμό 778.000 ευρώ.

γ) 2 Περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο), με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ.

Εντός του Νοεμβρίου 2013 οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να μετάσχουν στα προγράμματα γεωργικής επαγγελματικής κατάρτισης, βάσει της ημερομηνίας ένταξής τους στο πρόγραμμα νέων αγροτών, τηλεφωνικώς και με συστημένη επιστολή από τον τοπικό υπεύθυνο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Τα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης γίνονται στις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές του Οργανισμού ή σε πιστοποιημένες δομές κοντά στον τόπο κατοικίας των παραγωγών.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της απόφασης, ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος επισήμανε σε δηλώσεις του: «Οι νέοι αγρότες αποτελούν εγγύηση για τη συνέχεια της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας. Η επένδυση στην εκπαίδευσή τους είναι απαρέγκλιτη προϋπόθεση για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιοτικής μας αγροδιατροφικής παραγωγής.. Θέλουμε νέους αγρότες με γνώση για μια πρωτογενή παραγωγή πιο ανταγωνιστική, πιο ωφέλιμη για τους ίδιους και για την Ελλάδα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass