Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για τους νέους αγρότες

Δημοσίευση: 07 Νοε 2013 14:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:44

Διευκρινίσεις για το πρόγραμμα νέων αγροτών, που είχε προωθηθεί προς έγκριση μέσω της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, ζητούν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας με ερώτηση τους προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές «η Δημοκρατική Αριστερά, ήδη από την περίοδο της συγκυβέρνησης, είχε θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα της ενίσχυσης των Νέων Αγροτών, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Με δέσμη προτάσεών της, είχε ζητήσει να υπάρξει πρόνοια, ώστε να γίνει  άμεσα η προκήρυξη για προγράμματα ύψους 100 εκ. ευρώ, στα οποία αναμένεται να ενταχθούν περίπου 6.000 Νέοι Αγρότες.

Επειδή: Η αειφόρος αγροτική ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη συμβολή των Νέων Αγροτών.  Ιδιαίτερα εν μέσω οικονομικής κρίσης, πρέπει  να αναζωογονηθεί η ελληνική ύπαιθρος και να τονωθεί με νέους και μορφωμένους ανθρώπους το αγροτικό επάγγελμα. Οφείλουμε – με στοχευμένες δράσεις – να καταπολεμήσουμε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων.

Είναι απαραίτητο να δώσουμε διεξόδους μέσα από τους πόρους που μας προσφέρουν τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, ενισχύοντας την πρωτογενή παραγωγή και την πραγματική οικονομία» σημειώνουν οι βουλευτές.

Για να καταλήξουν τονίζοντας ότι «αν και από τον Ιούνιο του 2013 υποβλήθηκε η εν λόγω τροποποίηση του Προγράμματος στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ώστε να ενισχυθούν συγκεκριμένες δράσεις για την αποδοτικότερη αξιοποίηση και απορρόφηση των πόρων έως 31.12.2015, ακόμα δεν έχει προχωρήσει η προκήρυξη για τους Νέους Αγρότες. Στερούνται, έτσι, ελπίδας ένταξης χιλιάδες νέοι από σήμερα κιόλας. Πρόκειται για μια κίνηση προοπτικής  που πρέπει να γίνει άμεσα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass