ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το αγροτικό ενώνει την Κεντροαριστερά

Δημοσίευση: 09 Νοε 2013 22:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:48
  
«Σε πολύ καλό σημείο βρίσκονται οι συζητήσεις των προέδρων της ΔΗ.ΜΑΡ. Φώτη Κουβέλη και της «Συμφωνίας για μια Νέα Ελλάδα» Ανδρέα Λοβέρδου για τη συνεργασία των δύο κομμάτων αρχικά στις ευρωεκλογές και εν συνεχεία στις εθνικές».
Αυτό υποστήριξε από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε προχθές, για να συνομιλήσει με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πόλης, αλλά και σε τοπικά στελέχη του κόμματος του ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο πρώην υπουργός υπερασπίστηκε το έργο του σε δύο δύσκολα υπουργεία, όπως ήταν αυτά του Υγείας και του Εργασίας, τονίζοντας πως «με στείλανε από το Ιράκ στο Αφγανιστάν», ενώ κάλεσε τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες να πιέσουν την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, αφού «η συνεχιζόμενη ύφεση και η δραματική ανεργία δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας. Η Κυβέρνηση χάνει αυτή τη μάχη, που στην ουσία ποτέ δεν έδωσε», είπε.
Σε μια προσπάθεια καθησύχασης του ακροατηρίου του τόνισε πως «δεν είμαστε κοντά σε εκλογές, ούτε αυτές αποτελούν λύση για τη χώρα στη φάση αυτή. Άρα, το μη χείρον βέλτιστον! Και πρέπει να τελειώσουμε με τα συνεχή σενάρια εκλογών. Για αυτό προτείναμε σταθερό εκλογικό κύκλο στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος».
Για την επικείμενη συνεργασία του κόμματός του με τη ΔΗ.ΜΑΡ., ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «η προχθεσινή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκαν οι κοινές θέσεις των κομμάτων για την αγροτική πολιτική είναι μια σοβαρή ένδειξη ότι συγκλίνουν πολλές προτάσεις των δύο χώρων για την πραγματική οικονομία. Προτάσεις που αφορούν τον πολίτη και όχι τη χώρα γενικά και αόριστα. Προτάσεις για την αγροτική παραγωγή, άμεσα εφαρμόσιμες και χωρίς ιδιαίτερες δαπάνες, με πολλαπλά οφέλη για τον πρωτογενή τομέα και την χώρα γενικότερα».
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «με τη ΔΗΜΑΡ ξεκινήσαμε μια πορεία αναζήτησης προγραμματικών συγκλίσεων, που θα κατατείνει, εντός του 2013, στη διαμόρφωση ενός εκλογικού μετώπου, δίχως τη διάλυση των κομμάτων μας. Για τις ευρωπαϊκές, αλλά και για τις εθνικές εκλογές. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς έχει επιλέξει τις μελανές πτυχές της μεταπολίτευσης, τον λαϊκισμό και την αντιπαλότητα που ζημιώνει τον τόπο. Με το ΠΑΣΟΚ μας συνδέουν ισχυρότατοι δεσμοί. Τη μέρα της διαγραφής μου, με απόφαση του προέδρου του, τόνισα πως με τους πολίτες του ΠΑΣΟΚ θα ξανασυναντηθούμε. Η ώρα αυτής της, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, συνάντησης πλησιάζει, αφού η ηγεσία του δεν έχει στρατηγική, ούτε για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση, ούτε για την Κεντροαριστερά.
Όσον αφορά στον εκλογικό στόχο, αυτής της προσπάθειας ο κ. Λοβέρδος ήταν κατηγορηματικός: «Αγωνίζομαι για μια μεγάλη δύναμη στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά. Ο στόχος θα επιτευχθεί σε δύο στάδια: στις επόμενες και στις μεθεπόμενες εκλογές, δηλαδή σε περίπου δυόμισι χρόνια, κατά την εκτίμησή μου. Τότε θα παλέψουμε ώστε η δημοκρατική παράταξη να είναι πρώτο κόμμα. Για τις επόμενες εκλογές στοχεύουμε σε έναν τρίτο πόλο με διψήφιο εκλογικό ποσοστό. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ένωση δυνάμεων, την οποία πιστεύω ότι θα επιτύχουμε».
Σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Λοβέρδος και με την ιδιότητα του συνταγματολόγου προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα, τονίζοντας πως «το θέμα αυτό δεν «καίει» τον πολίτη, και δήλωσε σύμφωνος μ’ ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα, ειδικά σε σχέση με το bonus προς το πρώτο κόμμα.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass