Στις αυτόχθονες φυλές οι αίγες Σκοπέλου

Δημοσίευση: 03 Απρ 2013 16:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:18

Mε το προεδρείο του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού της αυτόχθονης φυλής αίγας Σκοπέλου είχε συνάντηση με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα κ. Μόσχου Κορασίδη και του Ειδικού Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Αθανάσιου Θεοχαρόπουλου. Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι δράσεις του υπουργείου για την αντιμετώπισή τους.

Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε τους κτηνοτρόφους ότι το αίτημα που είχαν διατυπώσει σε προηγούμενη συνάντησή τους για την ένταξη της βελτιωμένης φυλής αίγας Σκοπέλου σε κωδικό αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για αυτοχθόνες-βελτιωμένες φυλές έχει ικανοποιηθεί. Πλέον, οι κτηνοτρόφοι που εκτρέφουν ζώα αυτής της κατηγορίας μπορούν να τα δηλώσουν ως βελτιωμένα στη Δήλωση Εκτροφής του 2013 και να τύχουν της ανάλογης αποζημίωσης.

 

Επιπροσθέτως, εξετάστηκε η επίσπευση της διαδικασίας για την πληρωμή του προγράμματος 1.3.2, ως προς τη συμμετοχή των κτηνοτρόφων σε συστήματα για την ποιότητα των τροφίμων. Ενώ αναφορά έγινε και στις δυσκολίες που ανέκυψαν στην εφαρμογή του προγράμματος βιολογικής κτηνοτροφίας.

 

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος, αναφορικά με την κατανομή των κρατικών ενισχύσεων de minimis στους αιγοπροβατοτρόφους και βοοτρόφους ορεινών περιοχών, υπογράμμισε ότι τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ είναι επιπλέον του ποιοτικού παρακρατήματος του άρθρου 68.

 

Από πλευράς συνεταιρισμού στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Βασίλης Νικολάου, τα μέλη κκ: Αθανάσιος Κοντογιώργος και Απόστολος Κωνσταντάς, ο γεωπόνος κ. Αρίστος Χατζησταματίου καθώς και ο αντιπρόεδρος ΠΕΚ κ. Ιωάννης Γκρίνιας.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass