Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για το ΦΠΑ αγροτών

Δημοσίευση: 10 Απρ 2013 19:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:32
Με αφορμή την έκδοση της νέας υπουργικής απόφασης για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες, το μέλος του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νίκος Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί στους δικαιούχους αγρότες του ειδικού καθεστώτος η διαδικασία που προβλέπεται από φέτος για την επιστροφή ΦΠΑ, αφού το Υπουργείο Οικονομικών δείχνει να αγνοεί την πραγματικότητα.
Πέρα από το γεγονός ότι η φετινή ΥΑ (ΠΟΛ.1066/2.4.2013) εκδόθηκε με καθυστέρηση, εφόσον οι αγρότες είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν την αίτηση για επιστροφή από την 1η Μάρτη κάθε έτους, μία πρώτη ανάγνωση αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πως δημιουργεί θέματα στους παραγωγούς.
Όλα τα προηγούμενα έτη, όταν οι αγρότες υπέβαλαν τις αιτήσεις τους, ουδέποτε τους είχαν ζητηθεί τιμολόγια ή αποδείξεις παροχής υπηρεσιών στην περίπτωση λήψης υπηρεσιών από αγρότες, η αμοιβή των οποίων καταβάλλεται σε είδος (εκθλιπτικά, θεριζοαλωνιστικά, συλλεκτικά, κλπ. δικαιώματα), όπως προβλέπει η φετινή ΠΟΛ, η οποία αναμένεται να ισχύει από το τρέχον έτος και εφεξής. Είναι σαφές όμως ότι αυτά τα παραστατικά που ζητούνται εκ των υστέρων από τους παραγωγούς, δεν είναι δυνατόν στις περισσότερες περιπτώσεις να υφίστανται στην κατοχή τους, αφού ουδείς τους είχε ενημερώσει όταν έπρεπε, δηλαδή όταν γίνονταν οι αγροτικές εργασίες, ότι θα απαιτούνταν, προκειμένου να λάβουν την επιστροφή ΦΠΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να “παγώσει” για το τρέχον έτος τα προβλεπόμενα στην παρ. 3 του άρθρου 2 της Υπουργικής Απόφασης για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, έτσι ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν για την φετινή χρονιά και να προετοιμαστούν, εφοδιαζόμενοι την επόμενη καλλιεργητική περίοδο με όλα τα απαραίτητα παραστατικά για την επιστροφή ΦΠΑ του 2014».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass