Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στο ΘΕΣγάλα

Δημοσίευση: 15 Απρ 2013 23:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:36

 

«Βήμα-βήμα θα αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Η οργάνωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων και γεωργών σε πρότυπες, υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως είναι ο «ΘΕΣγάλα», ενισχύει την πρωτογενή μας παραγωγή και τη σύνδεσή της με τη μεταποιητική βιομηχανία».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στα γραφεία του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα στη Λάρισα, κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο στήριξης των προσπαθειών νέων υγιών συνεταιρισμών για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα κ. Θανάσης Βακάλης καθώς και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συνεταιρισμού, ενώ ο κ. Βακάλης αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρακόπουλο για την επίσκεψή του, αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν την κτηνοτροφία και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα. Έθεσε κατά προτεραιότητα ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά τους υγιείς συνεταιρισμούς και προέκυψε από την πρόσφατη ψήφιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ο νέος νόμος καταργεί το αφορολόγητο των αποθεματικών των συνεταιρισμών όταν μάλιστα το δημοσιονομικό όφελος από αυτή τη διάταξη είναι αμελητέο, γνωρίζοντας πως οι υγιείς συνεταιρισμοί στη χώρα μας είναι ελάχιστοι. Τα αποθεματικά των Συνεταιρισμών δημιουργούνται κυρίως από τις εισφορές των μελών τους και όχι από άλλες εμπορικές δραστηριότητες, γι αυτό δεν είναι δίκαιο να εξισώνονται φορολογικά με τις Α.Ε.  Ο κ. Βακάλης επεσήμανε πως πρέπει να αλλάξει η ρύθμιση του Νόμου 4110/2013 «Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών και λοιπές διατάξεις», που αφορά στη φορολόγηση των αποθεματικών των Συνεταιρισμών ώστε να ευνοηθεί η ανάπτυξη των αγροτικών συνεταιρισμών ωθώντας σε ανάπτυξη τον πρωτογενή τομέα, μέσω της επανεπένδυσης των κερδών αντί της διανομής και φορολόγησής τους.

Επίσης, ο κ. Βακάλης ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό για τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας των απαραίτητων συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα μεταξύ κτηνοτρόφων και Αγροτών. Ελπιδοφόρο παράδειγμα προς την υλοποίηση αυτού του στόχου αποτελεί και η πρόσφατη ίδρυση του αγροτικού Συνεταιρισμού ΘΕΣΓΗ.

Ο κ. Βακάλης ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των μελών του Συνεταιρισμού τον κ. Χαρακόπουλο για την ευαισθησία που δείχνει έναντι των προσπαθειών νέων συνεταιρισμών καθώς και για τη στήριξη που παρέχει ειδικά στο Συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα. Απόδειξη αυτού, αποτελεί η τελευταία του απόφαση που αφορά σημαντικό ζήτημα που άπτεται της διασφάλισης της ποιότητας των προϊόντων που παράγονται από το Συνεταιρισμό. Με αυτή του την απόφαση ο κ. Χαρακόπουλος αποδεικνύει εμπράκτως, και ελπίζουμε πως θα το αποδείξει και στο μέλλον σε άλλα ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα του τόπου μας, πως όταν η πολιτική εξουσία ασκείται από ανθρώπους που δείχνουν ενδιαφέρον να μάθουν και να κατανοήσουν τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, τότε το κράτος μπορεί να δώσει λύσεις και να συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη τόσο της κτηνοτροφίας όσο και του αγροτικού τομέα γενικότερα.

Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Χαρακόπουλος, σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης, τόνισε τα εξής: «Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη γόνιμη συνεργασία που είχαμε με τον πρόεδρο, κ. Βακάλη, και όλο το ΔΣ του «ΘΕΣγάλα». Το ΥπΑΑΤ είναι στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών. Βήμα-βήμα θα αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα. Η οργάνωση των Ελλήνων κτηνοτρόφων και γεωργών σε πρότυπες, υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως είναι ο «ΘΕΣγάλα», ενισχύει την πρωτογενή μας παραγωγή και τη σύνδεσή της με τη μεταποιητική βιομηχανία. Οι παραγωγοί ενώνοντας τις δυνάμεις τους, εντός ενός συνεταιρισμού με  αποτελεσματική δομή και επιχειρηματικό πνεύμα, καθίστανται ένας ισχυρός κρίκος στην αγροδιατροφική αλυσίδα. Οι δράσεις αυτές μας δείχνουν το δρόμο για ένα ισχυρό συνεταιριστικό κίνημα, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της υπαίθρου, την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας και την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass