ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ομοβροντία πυρών κατά ΠΑΣΕΓΕΣ για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ

* Κ. Αγοραστός: Χωρίς κόστος και στην ώρα τους οι επιδοτήσεις * Ρίζος Κομήτσας: «Να ξεκαθαρίσει σήμερα το υπουργείο το θέμα»

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2013 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:26
 Του Γιώργου Ρούστα
Παρά τη συγκρότηση -άτυπα- κοινού μετώπου από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΣΥΡΙΖΑ, της Περιφέρειας και του Δήμου Κιλελέρ κατά της ΠΑΣΕΓΕΣ για την ανοχή της στην ανάδοχο εταιρία, η οποία χρεώνει με 30 ευρώ τους παραγωγούς για την παραλαβή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, αλλά και τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, εν τούτοις το «αυτί» των υπαλλήλων της θυγατρικής εταιρίας που ανέλαβε το έργο δεν ιδρώνει.
Σύμφωνα με καταγγελίες παραγωγών, αλλά και του δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα «οι εκβιασμοί της εταιρίας συνεχίζονται, παρά τις χθεσινές δηλώσεις-διαβεβαιώσεις του κ. Χαρακόπουλου πως η διαδικασία υλοποιείται δωρεάν και καμία οικονομική επιβάρυνση δεν προβλέπεται από τη σύμβαση».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΑΞΙΜΟΥ
Έτσι η μη αλλαγή πλεύσης από πλευράς ΠΑΣΕΓΕΣ ανάγκασε τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο να προγραμματίσει για σήμερα το πρωί επίσκεψη στους χώρους υποδοχής των δηλώσεων ΟΣΔΕ σε Νίκαια και Λάρισα και αμέσως μετά θα προβεί σε ανακοινώσεις.
Τον κ. Χαρακόπουλο θα συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Μόσχος Κορασίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λαρισαίος κυβερνητικός παράγοντας δεν θα κρύψει την ενόχλησή του για την αδιαλλαξία της ΠΑΣΕΓΕΣ και θα τονίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι παραγωγοί δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν για την ολοκλήρωση της δήλωσης ΟΣΔΕ.
Ρ. Κομήτσας: «Οι εκβιασμοί συνεχίζονται»
Έξω φρενών «τόσο με την κοροϊδία των υπευθύνων της αναδόχου εταιρίας Neuropublic, όσο και με το θράσος του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτου Καραμίχα» εμφανίστηκε ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος κάλεσε την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ .
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Ε» «δεν υπάρχει προαιρετική εισφορά των παραγωγών αλλά αναγκαστική, αφού προχθές τα συνεργεία της ιδιωτικής εταιρίας δεν έδιναν προσωπικό κωδικό σε όποιον δεν πλήρωνε, με συνέπεια αν χρειαστεί στο μέλλον να γίνουν διορθώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα, αυτό να μην μπορεί να γίνει και χθες άλλαξαν τη δικαιολογία, υποστηρίζοντας πως δεν έχουμε τρόπο προσέγγισης στην πύλη εισόδου που διαχειρίζεται η ΓΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, παραπέμποντάς τους στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στη Λάρισα. Όσοι ήταν επίμονοι ή δεν καταλάβαιναν το παιχνίδι που παιζόταν και τηλεφωνούσαν στη Λάρισα, τους έκλειναν ραντεβού για τέλος Ιουλίου! Η αλήθεια είναι ότι η ανάδοχος εταιρία έχει αποθρασυνθεί. Με ποιο δικαίωμα θα διαχειρίζεται το αρχείο των αγροτών με τα δικαιώματά τους, το οποίο πιθανότατα έναντι αμοιβής θα διαθέσει σε άλλες εταιρίες ή ακόμη χειρότερα σε τράπεζες κλπ. Αυτό δεν είναι ούτε ηθικό, μα πολύ περισσότερο ούτε σύννομο. Με λυπεί ακόμη η στάση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Καραμίχα, ο οποίος χθες μου τηλεφώνησε όχι για να μου εξηγήσει με ποιο δικαίωμα η θυγατρική του απαιτεί χρήματα από τους αγρότες, αλλά για να με κατηγορήσει ότι αντιδρώ για επικοινωνιακούς λόγους και πως είμαι ο μόνος πανελλαδικά που φωνάζω. Με αφορμή τη σημερινή παρουσία του κ. Χαρακόπουλου, ο οποίος πράγματι έδειξε αυξημένο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το πρόβλημα, θέλω να καλέσω την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να ξεκαθαρίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δηλώσεις υποβάλλονται δωρεάν και πως η εταιρία είναι υποχρεωμένη να παρέχει όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος δικαιούχος αγρότης».
Ο ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ έκτακτη περιοδεία - παρέμβαση κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας με τον βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή σημειώθηκε χθες στα σημεία παραλαβής υποβολής αιτήσεων αγροτικών ενισχύσεων ΟΣΔΕ, με πρώτο σταθμό το κέντρο παραλαβής της Νίκαιας, δεύτερο το κεντρικό στη Λάρισα και τελευταίο τον σταθμό Τυρνάβου. Να σημειωθεί πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή κατήγγειλαν την τακτική της ΠΑΣΕΓΕΣ και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Η τακτική της χρέωσης των παραγωγών για την παραλαβή της δήλωσης ΟΣΔΕ εφαρμόζεται σε όλο τον νομό, αφού αγρότης από την Ελασσόνα κατήγγειλε στην «Ε» πως όχι μόνο πλήρωσε αλλά χρειάστηκε, κατόπιν προτροπής του υπαλλήλου, να δώσει 40 ευρώ ενώ η απόδειξη που παρέλαβε έγραφε 30 και χωρίς να αναφέρεται η αιτία.
Κ. Αγοραστός: «Χωρίς κόστος οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ
και στην ώρα τους (φθινόπωρο) οι επιδοτήσεις»
«Και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από αγρότες οι οποίες καταδεικνύουν ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα παρουσιάζει η ΠΑΣΕΓΕΣ, παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν χθες από τον γενικό διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τσιφόρο πως τα χρήματα ζητούνται «προαιρετικά» και πως αφορούν επιπρόσθετες υπηρεσίες».
Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συμπληρώνει: «Με αγωνία αλλά και προσοχή παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και το κόστος των 30 ευρώ που αξιώνει η ΠΑΣΕΓΕΣ από τους αγρότες.
Σε μία τόσο δυσμενή οικονομική συγκυρία λοιπόν, τόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ όσο και η κυβέρνηση, οφείλουν να διευθετήσουν άμεσα τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν μεταξύ τους σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων καλλιέργειας, ώστε ο Ελληνας και Θεσσαλός αγρότης να μην γίνει το θύμα. Η διαδικασία επιβάλλεται διά του νόμου να είναι δωρεάν και επί ίσοις όροις για όλους τους αγρότες, είτε επιθυμούν, είτε όχι, τις επιπρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρει η ΠΑΣΕΓΕΣ σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία. Εξίσου σημαντικό όμως, είναι από σήμερα κιόλας να υπάρξουν οι απαιτούμενες διαβεβαιώσεις τόσο από το υπουργείο όσο και από την ΠΑΣΕΓΕΣ, πως το ερχόμενο φθινόπωρο, οι επιδοτήσεις θα καταβληθούν κανονικά χωρίς προβλήματα που πιθανόν θα προκύψουν από λάθη. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήταν καταστροφικό για χιλιάδες αγρότες».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass