Στα «Θεσμοφόρια 2013» η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2013 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:28

Στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Θεσμοφόρια 2013» συμμετείχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με μεγάλη επιτυχία. Οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου Ακρόπολης από 24 έως 26 Μαΐου 2013. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Αναβιώνοντας τον αρχαίο θεσμό για τη γιορτή της γεωργίας, στην προσπάθειά του το Υπουργείο να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα και τις ξεχωριστές τους γεύσεις διοργάνωσε τις τριήμερες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των 13 περιφερειών της χώρας.  Στόχος της εκδήλωσης εκτός από την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων είναι η διασύνδεσή τους με τον τουρισμό, μιας και ο τουρισμός αποτελεί την πρώτη πύλη εξόδου τους από την χώρα και τον καλύτερο πρεσβευτή τους.

Ως θεσμός τα «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑ» συνδέουν τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της ελληνικής γης, σχετίζοντάς τα με την τοπική παράδοση της κάθε περιοχής και παράλληλα προβάλλοντας γευστικούς και τουριστικούς προορισμούς ανά τη χώρα.  Στα πλαίσια των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η αναβίωση ενός αρχαίου γυναικείου αγροτικού θεσμού. Ο ρόλος της γεωργίας στην εξέλιξη της κοινωνίας και οι νέες προοπτικές» ενώ έλαβαν χώρα και επιμέρους εκδηλώσεις όπως γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων, το «Καλάθι αγροτικών προϊόντων» το «Ελληνικό πρωινό» κ.α.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αρωγός όπως πάντα στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για την ανάδειξη και προώθηση τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων ποιότητας, με στόχο να γίνουν γνωστά στον καταναλωτή, να αυξηθεί η ζήτηση και να δημιουργηθούν γαστρονομικοί προορισμοί, συμμετείχε με μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα των προϊόντων της θεσσαλικής γης αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας παρατέθηκαν και προσφέρθηκαν στους επισκέπτες προϊόντα Π.Ο.Π. - Π.Γ.Ε., παραδοσιακά, βιολογικά πιστοποιημένα, ορεινής παραγωγής, τοπικούς συνεταιρισμούς και γενικά προϊόντα με εξαγωγικό προσανατολισμό όπως: παράγωγα προϊόντα σίτου, γαλακτοκομικά προϊόντα, οινοποιητικά προϊόντας, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες-ηδύποτα, φρέσκα φρούτα κ.τ.λ.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη,  ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κων/νος Τζαβάρας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων και επιμελητηρίων και πλήθος κόσμου. Οι επισκέπτες αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την ποικιλία και την ποιότητα των προϊόντων που εκτίθονταν στο περίπτερό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ δοκίμασαν και ενημερώθηκαν για την προέλευση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που εκτίθονταν εκεί. Στο τραπέζι γευσιγνωσίας, που διοργανώθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στο «Γεύμα» με αρνί Π.Ο.Π. και λουκάνικα από διάφορους τοπικούς παραγωγούς, ενώ στο «Ελληνικό πρωινό» με ποικιλία τυριών, γαλακτοκομικά και ξινό τραχανά.

Το κλιμάκιο που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελούνταν από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού - Τουρισμού κα. Γεωργία Κόκκαλη, το εντεταλμένο περιφερειακό Σύμβουλο αγροτικών θεμάτων κ. Χρήστο Σιδηρόπουλο, τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ Κων/νο Δεσπόπουλο, Κων/νο Μπάρδα και Γιώργο Καπέλο, τον διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Λάρισας κ. Κων/νο Σπανό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass