ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Δουλειά σε 1.600 Θεσσαλούς δίνει η γη

* Στη Θεσσαλία θα πραγματοποιηθούν 66 προγράμματα κατάρτισης προϋπολογισμού 3,8 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2013 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:36
«Διαβατήριο» εισόδου στην αγορά εργασίας για πάνω από 1.600 Θεσσαλούς αναμένεται να αποτελέσουν τα προγράμματα κατάρτισης στον πρωτογενή τομέα τα οποία ξεκινά να υλοποιεί από τον Ιούνιο ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Θέλουμε περισσότερους νέους στην πρωτογενή μας παραγωγή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος είχε μακρά συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ- Δήμητρα κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν και τον γενικό διευθυντή αγροτικής έρευνας κ. Κωνσταντίνο Μαλίδη, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης κλιμακίου του οργανισμού στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ξεκινά να υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης ανέργων σε θέματα του πρωτογενή τομέα, τα οποία απευθύνονται σε 7.000 ανέργους και 1.500 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους ανά την επικράτεια.
Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, πρόκειται να υλοποιηθούν 54 προγράμματα κατάρτισης για 1.347 ανέργους και άλλα 12 για 286 αυτοαπασχολούμενους και υποαπασχολούμενους στον αγροτικό τομέα, συνολικού προϋπολογισμού 3.759.350 ευρώ. Η υλοποίηση των προγραμμάτων ξεκινά εντός του Ιουνίου και παράλληλα προβλέπεται να πραγματοποιηθούν πανελλαδικά 35 ενημερωτικές ημερίδες για τις προοπτικές της απασχόλησης στον πρωτογενή τομέα ως διέξοδος στην οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», τα προγράμματα κατάρτισης θα είναι διάρκειας 200 ωρών, ενώ η αμοιβή για τους συμμετέχοντες θα κυμαίνεται από 800 – 1.200 ευρώ. Η επιλογή των συμμετεχόντων πρόκειται να γίνει με αδιάβλητο σύστημα μοριοδότησης.
«Το πρόγραμμα του ΕΛΓΟ-Δήμητρα για κατάρτιση ανέργων σε θέματα του πρωτογενή τομέα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για εκείνους που τολμούν να καταπιαστούν με τη γη και τα ζώα. Στη γη «κρύβονται» ευκαιρίες για εκείνους που έχουν επιμονή και υπομονή», υπογράμμισε ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη.
ΦΟΡΕΑΣ ΓΙΑ
ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ
Στη σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού με τον επικεφαλής του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» εξετάστηκαν παράλληλα κι άλλα θέματα όπως:
-Η δυνατότητα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης των δύο διαπιστευμένων εργαστηρίων Ταξινόμησης, Τυποποίησης και Ποιοτικού Ελέγχου Βάμβακος (Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας), ούτως ώστε να αποκτήσει η χώρα επίσημο κρατικό φορέα ταξινόμησης και τυποποίησης της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού.
-Η μεγάλη, όπως αξιολογήθηκε, προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων μέσω συστέγασης υπηρεσιών και καλύτερης αξιοποίησης του υπάρχοντος προσωπικού.
-Η γεωγραφική κατανομή των πρότυπων αγροκτημάτων στην επικράτεια.
-Ζητήματα πιστοποίησης προϊόντων, για τα οποία θα ενημερώσει τους ενδιαφερομένους το κλιμάκιο του Οργανισμού, κατά την περιοδεία του.
«Η Πολιτεία στέκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη», διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Η περαιτέρω αξιοποίηση των υπαρχόντων υλικοτεχνικών υποδομών και βεβαίως του ανθρωπίνου δυναμικού του υπουργείου και των εποπτευόμενων οργανισμών του έχει διπλό όφελος: τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους παραγωγούς και την εξοικονόμηση πόρων στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας δημοσιονομικής προσαρμογής. Στηρίζοντας την ποιοτική πρωτογενή παραγωγή, συμβάλλουμε στην ανάκαμψη της πατρίδας», πρόσθεσε ο αν. υπουργός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass