ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Έχουν στεγνώσει οι τσέπες μας!» φώναξαν αγρότες-κτηνοτρόφοι

Δημοσίευση: 25 Νοε 2015 19:54

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

«Έχουν στεγνώσει οι τσέπες μας! Δεν πάει άλλο. Παλεύουμε ενάντια στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα μας!». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν το πρωί από την κεντρική πλατεία της Ελασσόνας δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Επαρχίας Ελασσόνας, που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας(Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ.) και των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων Τσαριτσάνης, Σαρανταπόρου, Αραδοσιβίων, Ολύμπου και Βαλανίδας.

Σύντομους χαιρετισμούς – μηνύματα αρχικά «κατέθεσαν» ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Τσαριτσάνης Γιώργος Αποστόλου και η πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου Αννέτα Ψωμιάδου. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Γ. Αποστόλου: «Τα αιτήματα που προβάλλουμε με τον αγώνα μας είναι ζωτικής σημασίας και αφορούν την ίδια μας την ύπαρξη. Είναι αιτήματα δίκαια. Δεν ζητάμε να πάρουμε λεφτά. Ζητάμε να μη μας πάρουν και τις λίγες πενταροδεκάρες που μας απομένουν στην τσέπη. Για να μπορέσουμε με αυτά τα λίγα να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να μορφώσουμε τα παιδιά μας. Δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε και να μην μας μένει στην τσέπη δεκάρα τσακιστή; Να έρχονται με τη σειρά…, πότε οι έμποροι, πότε οι μεγαλοεπιχειρηματίες, πότε οι τράπεζες και το κράτος, και χρονιά τη χρονιά να μπαίνουμε μέσα. Πως θα ζήσουμε;». Και η Αννέτα Ψωμιάδου συνέχισε: «Αποφάσισαν να φορολογούμαστε σαν να είμαστε επιχειρηματίες. Δεν είμαστε επιχειρηματίες. Εργαζόμενοι είμαστε, που παλεύουμε με τη γη, που μοχθούμε στα μαντριά και στους στάβλους, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, για να τα φέρουμε βόλτα. Μας ζητούν, να πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος. Τους απαντάμε: Δεν έχουμε να πληρώσουμε φόρο! Όπως δεν έχουν να πληρώσουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι μικρέμποροι».

Στα σοβαρά προβλήματα που «πονοκεφαλιάζουν» αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής Ελασσόνας και όχι μόνο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ. Ρίζος Μαρούδας, στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «πολιτική υποταγής προς την Ευρωπ. Ένωση που ακολουθεί, πολιτική εξαθλίωσης του λαού και του αγροτικού κόσμου, μια πολιτική σε αντίθεση με τα όσα είχαν πει προεκλογικά». Ακόμη, κάλεσε ανοιχτά αγρότες και κτηνοτρόφους να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να μάχονται μαζικά για τα δίκαια αιτήματα τους: «Έχουν στεγνώσει οι τσέπες μας! Και, ακόμη, οι κυβερνώντες δεν το έχουν καταλάβει. Έρχονται αγώνες και μάχες που θα συνεχιστούν. Από την Ελασσόνα, το ξαναλέω: Θα μας βρουν μπροστά τους, θα μας βρουν μπροστά τους παντού! Να συγκρουστούμε για να ανατρέψουμε όλα αυτά που έρχονται για το λαό και τους αγροτοκτηνοτρόφους. Είμαστε υπολογίσιμη δύναμη. Να δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία και με ψηλά το κεφάλι. Δεν πρόκειται να μας λυγίσουν. Είμαστε πολλοί, θα γίνουμε πιο πολλοί και οι πολλοί έχουν δύναμη και συνεχίζουν να διεκδικούν. Μην τους φοβάστε».

Στο τέλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σαρανταπόρου Γιάννης Παπαδημητρίου διάβασε το ψήφισμα – πλαίσιο των αιτημάτων της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ανάμεσα στις παρουσίες της χθεσινής συγκέντρωσης: ο Ελασσονίτης βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημ. Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, ο πρ. δήμαρχος Σαρανταπόρου Θεόδ. Μηνάς, αυτοδιοικητικοί και πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του Δήμου Ελασσόνας, αγροτοσυνδικαλιστές, φορείς της περιοχής, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ένωση» Ελασσόνας, του Σωματείου Οικοδόμων, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass