ΩΣ ΤΙΣ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Πληρωμές επιδοτήσεων ενόψει αγροτικών μπλόκων

* Έξοδο τρακτέρ σχεδιάζουν στις 6 του μήνα οι Ενωτικές ομοσπονδίες

Δημοσίευση: 27 Νοε 2015 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 27 Νοε 2015 1:36

ΑΘΗΝΑ

Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και εν συνεχεία έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα ποσά των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλέχθηκε να γίνει η πληρωμή τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου καθώς οι δικαιούχοι- με βάση τον κοινοτικό κανονισμό- θα λάβουν έτσι το 90% της βασικής ενίσχυσης, αντί του 70% αν η πληρωμή γινόταν μέσα στο Νοέμβριο.

Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να πληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο μέρος των παλαιών οφειλών (κάποιες από το 2008) από εξισωτική, αγροπεριβαλλοντικά κ.λπ.

Το σύνολο των ποσών που θα πληρωθούν μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑ

Κατά τόπους δυναμικές αγωνιστικές δράσεις με αγροτικά μηχανήματα ξεκινούν οι αγρότες της Θεσσαλίας από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ημέρα κατάθεσης προς ψήφιση στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού! Παράλληλα θα ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, προκειμένου να του παρουσιάσουν τα αιτήματά τους και να δώσει γι’ αυτά καθαρές απαντήσεις.

Στην μεγάλη συγκέντρωση άνω των 40 Αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε χθες στον Παλαμά από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, οι επικεφαλής αγροτοσυνδικαλιστές τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση εμφανιστεί αδιάλλακτη ως προς την ψήφιση και εφαρμογή των σκληρών μνημονιακών μέτρων που προωθεί κατ’ επιταγήν των δανειστών.

Το χρονικό περιθώριο που ουσιαστικά δίνεται στην ηγεσία του ΥΠΑΝ είναι μόνο ένα 48ωρο, καθώς στις 6 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η πανελλαδική σύσκεψη της λεγόμενης «Επιτροπής των Μπλόκων», όπου θα αποφασιστεί η έξοδος των τρακτέρ στους δρόμους της χώρας!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass