ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ίδιες τιμές και τη νέα αρδευτική περίοδο

* Αιχμές κατά Περιφέρειας για γεωτρήσεις

Δημοσίευση: 28 Νοε 2015 1:09
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και φέτος η αρδευτική περίοδος για το 2015 από τον ΤΟΕΒ Τυρνάβου, με έδρα τον Τύρναβο. Κύρια προβλήματα οι κλοπές υλικών από το αρδευτικό δίκτυο και τις γεωτρήσεις, καθώς και η μη ολοκλήρωση της ανόρυξης δύο γεωτρήσεων και την επέκταση του δικτύου σωλήνων άρδευσης μήκους δέκα χιλιομέτρων που ζήτησε επανειλημμένα ο οργανισμός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην «Ε» και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τυρνάβου κ. Παντελής Μπακαγιάννης τόνισε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά γιατί κάθε φορά που ο οργανισμός κάνει έναρξη αρδευτικής περιόδου έχει να συντηρήσει 70 χιλιόμετρα αγωγούς που καταστρέφονται κάθε χρόνο από κλοπές και λεηλασίες από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται τον μπρούντζο.

Το κόστος της συντήρησης ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ

και όλοι στον ΤΟΕΒ κάνουν έναν αγώνα να προλάβουν να είναι έτοιμοι για να ανοίξουν τις γεωτρήσεις.

«Οι συνεχείς κλοπές, σημειώνει ο κ. Μπακαγιάννης, είναι μια μάστιγα που πλήττει όλους τους οργανισμούς και τους έχει κλονίσει οικονομικά και για αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αυξάνουν τα αρδευτικά τους τέλη.

Οι ΤΟΕΒ είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και τα τέλη είναι ανταποδοτικά.

Εν τούτοις εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο του ΤΟΕΒ Τυρνάβου προσπαθούμε επιβάλλοντας ένα ωρολόγιο αρδευτικό πρόγραμμα να κρατήσουμε τις τιμές όσο το δυνατόν χαμηλές. Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που οι τιμές παραμένουν οι ίδιες και αν μπορέσουμε να τις κρατήσουμε και για 5η χρονιά χωρίς αύξηση των αρδευτικών τελών.

Επίσης περάσαμε συστήματα συναγερμού και φύλαξης των γεωτρήσεων σεκιούριτι που έχει έδρα εδώ στον Τύρναβο».

Ο κ. Μπακαγιάνης εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι ενώ ο ΤΟΕΒ προσπαθεί με κόπο και αφιερώνοντας χρόνο να κρατηθεί υγιής ως Οργανισμός, η Πολιτεία δεν βοηθά καθόλου.

Ως διοίκηση σε άριστη συνεργασία με τους εργαζόμενους τους οποίους και δημόσια ευχαριστεί ο πρόεδρος έγιναν προσπάθειες επέκτασης του δικτύου για να εξυπηρετηθούν οι αρδευτές αγρότες που ζητούν να ενταχθούν στον οργανισμό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως αναφέρεται από τον κ. Μπακαγιάννη, τους απογοήτευσε μη εγκρίνοντας υπομνήματα που αφορούν στην κατασκευή δύο νέων γεωτρήσεων, τοποθέτηση αγωγών μήκους δέκα χιλιομέτρων ώστε να ποτιστούν 2.000 στρέμματα που είναι σε αναδασμό ο οποίος έγινε στην Ελλάδα από τους πρώτους, χωρίς ωστόσο να εξασφαλιστεί η άρδευσή τους.

Με αυτή την εξέλιξη καλείται τώρα ο ΤΟΕΒ να καλύψει τα αιτήματα πολλών αγροτών κάτι που έπρεπε να καλύψει η Πολιτεία.

Τα προβλήματα σε έναν οργανισμό όπως ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου δεν τελειώνουν ποτέ.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τους ΤΟΕΒ είναι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ το οποίο κάθε χρόνο αυξάνεται, ωστόσο ο ΤΟΕΒ Τυρνάβου είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις του σε ό,τι αφορά και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε ό,τι αφορά στις κλοπές επανειλημμένα το διοικητικό συμβούλιο έκανε επισκέψεις στο αστυνομικό τμήμα όπου στο πλαίσιο καλής συνεργασίας ανέδειξαν το πρόβλημα των κλοπών και πώς θα αντιμετωπιστούν.

Και ο κ. Μπακαγιάννης συνεχίζει: «Ο διοικητής του τμήματος έδειξε πλήρη κατανόηση των προβλημάτων και υποσχέθηκε ότι θα είναι στο πλευρό μας και όταν παραστεί ανάγκη θα γίνουν και έξτρα περιπολίες σε μέρη που κρίνονται απαραίτητο.

Μας επισήμανε όμως ότι και οι αγρότες θα πρέπει να συμβάλουν στην καλή αστυνόμευση της περιοχής ενημερώνοντας ανά πάσα στιγμή για ύποπτες κινήσεις στα χωράφια τους τηλεφωνώντας στο Α.Τ. ή στο 100, ώστε αυτοί να μπορούν με ελέγχους να περιορίσουν στο λιγότερο τις κλοπές».

Κλείνοντας ο κ. Μπακαγιάννης στην «Ε» τόνισε ότι ένας Οργανισμός είναι και μένει υγιής όταν συμβάλουν όλοι οι φορείς βοηθώντας στην καλή λειτουργία του.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Μπακαγιάννης κάνει και δημόσια έκκληση προσωπικά στον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό να βοηθήσει τον ΤΟΕΒ Τυρνάβου εντάσσοντάς τον σε κάποια προγράμματα του ΕΣΠΑ για καλυτέρευση, επέκταση και υπογείωση του αρδευτικού δικτύου εγκρίνοντας τα σχετικά αιτήματα και υπομνήματα.

ΙΔΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Επίσης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες για την επόμενη αρδευτική περίοδο 2016 οι τιμές άρδευσης θα παραμείνουν οι ίδιες με αυτές του 2015 και των προηγούμενων ετών ως εξής, κατά στρέμμα: Δένδρα 42 ευρώ, αμπέλια 30, μονοκαλλιέργειες 48. Το σκεπτικό της διοίκησης είναι να μείνουν οι τιμές στα ίδια επίπεδα και χαμηλές ώστε ευκολότερα οι αρδευτές να μπορούν να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

* Η σύνθεση της σημερινής διοίκησης είναι η εξής: Π. Μπακαγιάννης πρόεδρος, Γ. Γκόβαρης αντιπρόεδρος, Δ. Ντριστέλλας γραμματέας, Δ. Μαρκούλης ταμίας. Μέλη Ν. Γάννας, Κ. Ραψανιώτης, Αν. Τζούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass