ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΡΩΝΥΜΗ ΟΜΑΔΑ (1-0)

Ήττα σε αγώνα παρωδία

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 10:16

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Την ήττα γνώρισε χθες η ΑΕΛ στη Λαμία από την τοπική ομάδα (το γκολ ο Μίλιεβιτς στο 52’) και έχασε μοναδική ευκαιρία να αποσπαστεί από τους διώκτες της, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης, που απέχουν δύο βαθμούς και διεκδικούν και αυτοί την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα (θα το πετύχουν οι δυο πρώτοι). Ποδόσφαιρο παίχθηκε μέχρι τη στιγμή που πέτυχαν το γκολ οι γηπεδούχοι γιατί στη συνέχεια είχαμε επεισόδια, αποβολές (αρχικά των τεχνικών διευθυντών Θωμά Κυπαρίσση και Παύλου Μυροφορίδη στο 55’ και μετά με δεύτερη κίτρινη κάρτα των Πάτο, Ζουλιώτη στο 75’) και τους παίκτες της Λαμίας να είναι διαρκώς στο έδαφος. Ο διαιτητής Φουκάκης κράτησε μόλις πέντε λεπτά καθυστερήσεων ενώ θα έπρεπε να έχουν λογικά τριπλάσιο χρόνο (μόνο από τις αλλαγές τρία λεπτά, ενώ τα επεισόδια κράτησαν περίπου δέκα λεπτά).

Το αποτέλεσμα βέβαια δεν αλλάζει αλλά η ΑΕΛ πήρε το μήνυμα ότι η υπόθεση άνοδος δεν θα είναι εύκολη και κάθε ομάδα θέλει να την κερδίσει. Η Λαμία αγωνιζόταν σαν να έπαιζε τελικό τσάμπιονς λιγκ και μακάρι να το πράξει και στα επόμενα παιχνίδια. Η λαρισινή ομάδα μέχρι το λεπτό που παίχθηκε ποδόσφαιρο είχε μέτρια εμφάνιση και στη συνέχεια κατάφερε να κάνει δύο ευκαιρίες (κορυφαία αυτή του Μπόγιοβιτς στο 81’) αλά δεν μπόρεσε να φύγει ούτε με τον βαθμό. Στα αξιοσημείωτα ότι οι απουσίες των Μονιάκη, Βέρτζου, Κουτσιανικούλη ήταν εμφανέστατες ενώ αγωνίσθηκε για πρώτη φορά ο Βαρέλα και πήγε καλά σε ένα παιχνίδι... ξύλου.

Από δω και πέρα η ΑΕΛ έχει υπέρ της τη βαθμολογική διαφορά και το ευνοϊκό πρόγραμμα αφού αποφεύγει να παίξει εκτός έδρας με Εργοτέλη και Ολυμπιακό Βόλου (θα πάρει χωρίς ιδρώτα τους τρεις βαθμούς) και μόνο με νίκες εντός έδρας ίσως έχει σημαντικό πλεονέκτημα. Κριτήριο για τη συνέχεια θα είναι και το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας στην Ελευσίνα με τον Πανελευσινιακό.

Στατιστικά οι «βυσσινί» υπερείχαν σε κατοχή (54%-46%), κόρνερ (9-3) αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό να αποφευχθεί η πρώτη φετινή εκτός έδρας ήττα αλλά και η πρώτη για το 2016. Η εστία της είχε να παραβιαστεί από αρχές Δεκεμβρίου αλλά όταν αυτό συνέβη έχασε και το παιχνίδι από μια ομάδα που δεν έδειξε να θέλει να παίξει ποδόσφαιρο όλο το ενενηντάλεπτο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ράτκο Ντόστανιτς ξεκίνησε το παιχνίδι όπως έγραψε χθες η «Ε.τ.Δ.» με τερματοφύλακα τον Ξενοδόχοφ, αμυντικούς τους: Μασούρα (δεξιά), Κομεσίδη, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Κοντοχρήστο (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Μπανούση, Λαμπρόπουλο και πιο μπροστά τους Πάτο(δεξιά), Ουρτάδο, Ροβίθη (αριστερά) και στην κορυφή τον Μπόγιοβιτς στο γνωστό 4-2-3-1.

Στο πρώτο ημίωρο η Λαμία ήταν σαφώς καλύτερη και άρχιζε να πιέζει δείχνοντας αρκετά απειλητική κυρίως χάρη στους Σιατραβάνη και Κυριακόπουλο.

Από κει και πέρα η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι αλλά χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Στο δεύτερο μέρος από την αρχή φάνηκαν εκ νέου οι προθέσεις της Λαμίας για να πετύχει γκολ και το κατάφερε με τον Μίλιεβιτς στο 52’.

Τα νεύρα τεντώθηκαν με επεισόδια στην κερκίδα που μεταφέρθηκαν και στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των γενικών αρχηγών Θωμά Κυπαρίσση και Παύλου Μυροφορίδη (55’).

Η Λαμία στη συνέχεια είχε ένα δοκάρι σε περίεργο σουτ του Μπαλού (61’) για να ακολουθήσει γενική σύρραξη των παικτών στο 75’ μετά από μια αψιμαχία Μασούρα και Σιατραβάνη. Αποτέλεσμα να δεχθούν δεύτερη κάρτα και να αποβληθούν ο Πάτο με τον Ζουλιώτη.

Η είσοδος του Βαρέλα έκανε πιο επιθετική την ΑΕΛ που πλησίασε κοντά στην ισοφάριση στο 81’ με τον Μπόγιοβιτς αλλά ως εκεί. Μέχρι το τέλος η Λαμία είχε την καλύτερη φάση σε σουτ του Πίντο να κάνει το 2-0 και να τελειώσει το παιχνίδι που κανονικά θα έπρεπε να λήξει στο…105’ αλλά τελείωσε στο 95’ αν και μετά το 52’ μόνο ποδόσφαιρο δεν παίχθηκε.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

2’: Ο Καραγιάννης, επιχειρεί ανάποδο ψαλίδι από το σημείο του πέναλτι και στέλνει την μπάλα άουτ.

12’: Σέντρα από δεξιά του Κυριακόπουλου ο Σιατραβάνης δεν προλαβαίνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ξενοδόχοφ.

16’: Σουτ Μίλιεβιτς από καλή θέση από τα δεξιά μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

22’: Σέντρα-σουτ του Μασούρα από τα δεξιά, αποκρούει σε κόρνερ ο Πίτκας.

27’: Μακρινό σουτ του Σιατραβάνη η μπάλα καταλήγει άουτ.

46’: Σουτ του Σιατραβάνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Ξενοδόχοφ.

52’: Ο Μπαλού μεταβιβάζει στον Σιατραβάνη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή ο Ξενοδόχοφ αποκρούει αλλά η μπάλα φθάνει στον Μίλιεβιτς που εύκολα κάνει το 1-0.

61’: Μια σέντρα σουτ του Μπαλού από πολύ μακριά η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Ξενοδόχοφ και στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλοκάρει την μπάλα.

78’:Ο Βαρέλα εκτελεί φάουλ από τα αριστερά η μπάλα βρίσκει το έδαφος και ο Πίτκας αποκρούει σε κόρνερ.

81’: Ο Βαρέλα από αριστερά μεταβιβάζει στον Μπόγιοβιτς που σουτάρει από το ύψος του πέναλτι αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Πίτκας.

90’: Ο Σιατραβάνης μεταβιβάζει μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Πίντο που κάνει δυνατό σουτ αλλά αποκρούει ο Ξενοδόχοφ.

90’+2’: Σέντρα Κοντοχρήστου από τα αριστερά, ο Μπόγιοβιτς μόνος και αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Λαμπρόπουλος και ακολούθησε ο Βαρέλα όσο αγωνίσθηκε. Ο Μασούρας είχε προβλήματα στα δεξιά ενώ ο Κοντοχρήστος δεν φάνηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Κομεσίδης και Γιοβάνοβιτς θέλουν παιχνίδια για να έχουν χημεία. Ο Μπανούσης πήγε πολύ καλά. Ο Ροβίθης λίγα πράγματα ενώ ο Πάτο είχε πολλά νεύρα. Ο Μπόγιοβιτς πάλαιψε. Ο Μαρουκάκης κέρδισε ένα έμμεσο φάουλ με την εξυπνάδα του (83’) αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτο. Τέλος ο Αναστασόπουλος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του.

Από τη Λαμία κορυφαίοι ήταν οι: Σιατραβάνης(σπουδαίο παιχνίδι), Πίτκας, Κυριακόπουλος και στο πρώτο μέρος ο Μίλιεβιτς.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής κ. Φουκάκης (Ηρακλείου) ελέγχεται για το χρόνο των καθυστερήσεων ενώ δεν απέφυγε τα λάθη και στα σφυρίγματά του. Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Κορτέσης (Αθηνών), Δασκαλάκης (Ηρακλείου).

Απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τους Πάτο, Ζουλιώτη, ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Ντάσιο, Μασούρα, Κοτσώνη, Ουρτάδο, Σιατραβάνη.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Κυριακόπουλος (84’ λ.τ. Παπαργυρίου), Κοτσώνης, Ντάσιος, Σιλιγαρδάκης, Μπαλού (80’ Λεάντρο), Σιατραβάνης, Μίλιεβιτς (72’ Τόσκας), Καραγιάννης, Πίντο.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοβ, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος (60’ Μαρουκάκης), Ροβίθης (67’ Αναστασόπουλος), Πάτο, Ουρτάδο (67’ Βαρέλα), Μπόγιοβιτς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass