Σπουδαίο ποδοσφαιρικό camp με Ιταλούς προπονητές στον Δήμο Σοφάδων

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2016 21:04

 

Σπουδαίο ποδοσφαιρικό camp, το 1th Internasional Football Clamp, θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Σοφάδων τον Απρίλιο με την υπογραφή τριών κορυφαίων Ιταλών προπονητών.

Πιο συγκεκριμένα η Ποδοσφαιρική Ακαδημία Σοφάδων διοργανώνει ένα ποδοσφαιρικό camp για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Μασχολούρι από 22 έως 24 Απριλίου. Πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές να μάθουν τα μυστικά της μπάλας από ανθρώπους που έχουν αναδείξει δεκάδες επαγγελματίες και επιτυχημένους ποδοσφαιριστές. Στο camp θα διδάξουν ο Sergio Roticiani (πρόεδρος των Ιταλών προπονητών, επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο IUSM της Ρώμης με μεταπτυχιακούς τίτλους και μάστερ στην μεθοδολογία της προπόνησης), ο Simone Tofa και ο Cristiano Viotti !

Μέσα από το camp θα επιλεγούν τουλάχιστον δύο συμμετέχοντες οι οποίοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενηθούν και να προπονηθούν για μια εβδομάδα στις ακαδημίες κορυφαίων Ιταλικών Συλλόγων όπως η Ρόμα, η Λάτσιο και η Μίλαν.

Με τη λήξη του camp, θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΑ Σοφάδων το 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου (24 εως 26 Απριλίου) όπου αναμένεται η συμμετοχή 800 παιδιών από Ακαδημίες όλης της χώρας.

Συνδιοργανωτές των δυο σπουδαίων ποδοσφαιρικών γεγονότων, που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σοφάδων, είναι η ΕΠΣ Καρδίτσας, ο Σύνδεσμος Προπονητών Ν. Καρδίτσας και η εταιρεία «Αθλοργάνωση» που εξειδικεύεται στην διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δύο σημαντικών για την περιοχή μας αθλητικών γεγονότων, οι συνδιοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Ειδικότερα στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως Δήμος Σοφάδων, σε πείσμα των καιρών, θα κρατήσουμε σε υψηλό επίπεδο ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα με τα νιάτα του Δήμου μας.

Δηλώνουμε αρωγοί σε αθλητικές δράσεις, όπως αυτή που παρουσιάζεται σήμερα. Δράσεις που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και ανοίγουν δημιουργικές διεξόδους στη νεολαία μας.

Διαρκής στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αύξηση του έργου που παράγουν οι αθλητικοί σύλλογοι και τα σωματεία του Δήμου μας, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούν. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στο έργο των σωματείων καθώς ο αθλητισμός αποτελεί δομικό λίθο της κοινωνίας , της παιδείας και του πολιτισμού μας Μάλιστα, όσο πιο ψηλά ανεβάζουν οι ίδιοι τον πήχη των αθλητικών τους δραστηριοτήτων, προβάλλοντας έτσι εκτός από το Σύλλογο και το Δήμο μας, τόσο περισσότερο θα τους στηρίζουμε κι εμείς με κάθε τρόπο».

Από την πλευρά του ο Γραμματέας της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Αρης Τσίρας επισήμανε: «Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση των δυο ποδοσφαιρικών γεγονότων. Η ΕΠΣΚ είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες γιατί θεωρούμε τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες ως κύτταρο ανάπτυξης του ποδοσφαίρου. Με μεγάλη μας χαρά το Δ.Σ ενέκρινε την διοργάνωση και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα σας με κάθε μέσο, όπως την παροχή αθλητικού υλικού.»

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Ν. Καρδίτσας κ. Βασίλειος Τσιαμούλης υπογράμμισε:

Ο Σύνδεσμός μας στηρίζει ολόψυχα την προσπάθεια των συναδέλφων μας , όπως και παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον, που είναι προς όφελος των προπονητών και των εκκολαπτόμενων αθλητών. Καλούμε όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας, που ασχολούνται με ακαδημίες, σχολές ποδοσφαίρου και όχι μόνο, για την όσο γίνεται μεγαλύτερη συμμετοχή τους στη διαδικασία αυτή».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Αθλοργάνωση» κ. Αθανάσιος Κουγιουμτζόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι ευτυχής που παρευρίσκομαι στην παρουσίαση ενός τόσο σημαντικού αθλητικού γεγονότος. Επιθυμία μας είναι κάθε παιδί να είναι ευτυχισμένο κάνοντας αυτό που το ίδιο επιθυμεί. Θα δώσουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά αλλά και οι προπονητές τις πιο σύγχρονες απόψεις για το ποδόσφαιρο. Επιθυμία μας είναι το camp να αποτελέσει την αρχή μιας μεγάλης διαδρομής που θα εξελιχθεί σε θεσμό και θα δίνει μια νέα προοπτική στα παιδιά. Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό.»

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή του camp περισσότερες λεπτομέρειες έδωσε ο προπονητής της ΠΑ Σοφάδων κ. Λεωνίδας Τασιούλης ο οποίος εξήγησε πως το camp θα λειτουργήσει με τέσσερις ηλικιακές ομάδες από 8-15 ετών.

Σκοπός του το 1th Internasional Football Clamp, είναι η εκμάθηση σύγχρονων μεθόδων προπόνησης στις αναπτυξιακές ηλικίες και η ατομική βελτίωση των τεχνικών επιδεξιοτήτων. Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 10 Απριλίου

Τέλος για το 2ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου (24 εως 26 Απριλίου) μίλησε και ο προπονητής της ΠΑ Σοφάδων κ. Βησσαρίων Καραγεωργόπουλος.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν με επίσημους διαιτητές, παρουσία ιατρού ενώ θα απονεμηθούν κύπελλα και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους. Να σημειωθεί ότι μέσα από το τουρνουά ανοίγεται η προοπτική για συμμετοχή παιδιών σε κορυφαία ευρωπαϊκά τουρνουά. Η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής είναι η 10 Απριλίου

Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στο camp ή στο τουρνουά μπορούν να επικοινωνούν με τους προπονητές κ. Λεωνίδα Τασιούλη (6972444456) και Βησσαρίων Καραγεωργόπουλο (6980681434)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass