ΜΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ...ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Κίνδυνος βαριάς τιμωρίας για την ΑΕΛ

* Έκτακτη συνέντευξη Τύπου σήμερα του προέδρου της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια * Σε απολογία Λαμία και ΑΕΛ για τις αποβολές των δύο τεχνικών διευθυντών

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2016 10:30

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Η ΑΕΛ μπορεί να ηττήθηκε προχθές το βράδυ στη Λαμία από την τοπική ομάδα με 1-0, όμως αυτό που περισσότερο προβληματίζει τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αλέξη Κούγια αλλά και τους χιλιάδες φίλους της ομάδας, είναι ο κίνδυνος βαριάς τιμωρίας που ελλοχεύει για τους «βυσσινί».

Και ο λόγος είναι μια φωτοβολίδα που κακώς πετάχθηκε στο 56'της αναμέτρησης χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, όμως το γεγονός ότι το παιχνίδι μεταδιδόταν τηλεοπτικά και διακόπηκε για ένα λεπτό περίπου, μέτρησε πολύ αρνητικά και το εκμεταλλεύτηκαν παράλληλα με το παραπάνω, αυτοί που παραμονεύουν για να δημιουργήσουν επιπρόσθετα προβλήματα στη λαρισινή ομάδα.

Σύμφωνα με αθηναϊκά σάιτ, ο διαιτητής Γιώργος Φουκάκης έγραψε στο φύλλο αγώνα της αναμέτρησης Λαμία - ΑΕΛ ότι εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς και διακόπηκε ο αγώνας για ένα λεπτό περίπου.

Στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπονται πολύ αυστηρές ποινές για επεισόδια στα γήπεδα. Κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της ΑΕΛ απειλείται με βαρύ πρόστιμο. Σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3β, στοιχείο 3: «Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον αγωνιστικό χώρο ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα δε πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν, παρά την απαγόρευση, συμβεί, επιφέρει τις ακόλουθες ποινές:

ε) Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Στην περίπτωση αυτή η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ έως εβδομήντα χιλιάδες (70.000) ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μια (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».

-Σήμερα γι' αυτό το θέμα και για άλλα ζητήματα που αφορούν στην ομάδα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας θα δώσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 13:00 στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, μία συνέντευξη που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος της Football League και ενώ η ΑΕΛ που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα είναι το πρώτο φαβορί για την επιστροφή της στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κάποιους φαίνεται πως αυτό δεν τους αρέσει.

Από δω και στο εξής η «βυσσινί» οικογένεια ενωμένη σαν μια γροθιά θα δώσει με πιο πολλές δυνάμεις σκληρές μάχες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι στο τέλος θα κερδίσει τον... πόλεμο.

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΕΛ ΚΑΙ ΛΑΜΙΑ

Εν τω μεταξύ, το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της FOOTBALL LEAGUE κάλεσε σε απολογία για αύριο Πέμπτη 11/2/2016 και ώρα 10:30 τις παρακάτω ΠΑΕ και φυσικά πρόσωπα:

-Την ΠΑΕ Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ, την ΠΑΕ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ και τους ΜΥΡΟΦΟΡΙΔΗ ΠΑΥΛΟ(εκπρόσωπο της ΠΑΕ Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ), ΚΥΠΑΡΙΣΣΗ ΘΩΜΑ (εκπρόσωπο της ΠΑΕ Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ) για παράβαση των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8,9, 10 παρ. 1 περ. γ' 11, 12, 13, 14, 15 παρ. 3εδ. Β', υποεδ. α', β', ζ', 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και 15 του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων (ΠΑΕ Π.Α.Σ. ΛΑΜΙΑ – ΠΑΕ Α . Ε. ΛΑΡΙΣΑ 8.2.2016).

-Την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ για παράβαση των άρθρων του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ , της Προκήρυξης Πρωταθλήματος FOOTBALL LEAGUE και του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων (ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ – ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 7-2-2016).

-Την ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ για παράβαση των άρθρων 4, 17 και 21 παρ. 3, 4, 5, 6, 10 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών Ομάδων (αγώνας της 16ης αγων. με ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ).

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥΣ

Θέση για τα όσα έγιναν στην αναμέτρηση Λαμία-ΑΕΛ και ειδικότερα τη φωτοβολίδα ευθείας βολής, που πετάχθηκε, πήραν χθες με ανάρτηση τους στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook, οι Παλαίμαχοι της ΑΕΛ και μάλιστα είναι πολύ σκληρή η ανακοίνωσή τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Ο σημερινός μας προβληματισμός είναι αν θα ξανασχοληθούμε με τα τεκταινόμενα στην ομάδα μας ή να αποσυρθούμε οριστικά από αυτόν τον χώρο.

Βλέπετε πλέον ο αντίπαλός μας μας εξουθένωσε, δεν μπορούμε να τον νικήσουμε, είναι τελικά ΑΝΙΚΗΤΟΣ... είναι;

Αν χαθεί φέτος η άνοδος εσύ θα φταις αποκλειστικά, η όποια προσπάθεια των παικτών , της διοίκησης , των φιλάθλων βουλιάζουν απ' την τρικυμία του μυαλού σου...».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass