ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Όλοι μαζί για τη Σούπερ Λίγκα

* «Ορισμένοι επενδύουν στην αποτυχία μας» τόνισε ο κ. Αλέξης Κούγιας * Συμφωνία με την Ερασιτεχνική για την επιστροφή των τροπαίων στην ΠΑΕ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2016 10:30

 

Του Σωτ. Κέλλα

Μήνυμα ενότητας για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, η επιστροφή των τροπαίων στην ΠΑΕ και η απομόνωση αυτών που επενδύουν στην αποτυχία της ομάδας ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνέντευξης Τύπου και ταυτόχρονα η καταδίκη, ως συμπεριφορά, αυτού που πέταξε τη φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς στον αγώνα Λαμία-ΑΕΛ με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ομάδα με υψηλό χρηματικό πρόστιμο.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κούγιας είχε δίπλα τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ κ. Ζήση Γρηγορίου, τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ κ. Αντώνη Τσαγκάλη, τον εκπρόσωπο των παλαιμάχων κ. Γιάννη Αλεξούλη ενώ παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ Διαμαντής Αδαμόπουλος, οι αντιπρόεδροι Ανδρέας Λιόντος, Παναγιώτης Κιούσσης, ο γενικός γραμματέας της ερασ. ΑΕΛ κ.Γιώργος Νάκας και εκπρόσπωποι του ΣΦ. Αλκαζάρ και των Αμαζόνων.

Ο Κ.Κούγιας ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου με τοποθέτηση για το συμβάν της φωτοβολίδας στον αγώνα με τη Λαμία λέγοντας μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Είχα όνειρα το καλοκαίρι να κάνουμε πολλά πράγματα. Δεν μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά πολλά πράγματα. Και το δείξαμε με την ενέργειά μας για το προσφυγικό. Λαμβάνοντας συγχαρητήρια παγκοσμίως. Είμαι ευτυχής που είμαι ο ιδρυτής μιας προσπάθειας, που είδα την αντίδραση των παλαιμάχων της. Οι οποίοι είναι και αυτοί στο πάνελ για πρώτη φορά. Ο σκοπός της σημερινής προσκλήσεως, είναι να εκφράσουμε με τα πλέον επίσημα χείλη, την απέχθειά μας για την ενέργεια αυτού του οπαδού», τόνισε ο έμπειρος παράγοντας και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι να τον καταδώσουμε. Τον είδα, τον ξέρω. Όχι το όνομά του. Τον γνωρίζει ο επικεφαλής οργανωμένων. Αυτό είναι το τέλος μιας ομάδας οπαδών. Οι οποίοι έχουν δείξει δείγματα γραφής επικίνδυνης συμπεριφοράς. Είναι λίγοι. Λιγότεροι από δέκα. Τους γνωρίζουμε. Δεν μπορεί κανείς να μας στερεί την ΑΕΛ. Δεν έχει δικαίωμα κανένας αληταράς, και δεν με νοιάζει, ας πάει φυλακή. Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω καταδότης. Πρέπει να τον αποβάλλουν οι οπαδοί».

ΠΕΡΙ ΛΑΜΙΑΣ

Στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα με τη Λαμία αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που αγωνίσθηκε λέγοντας: «Μου είχαν πει πως η ΑΕΛ πάντα εισέπραττε μίσος. Δεν δικαιολογείται ο πρόεδρος της αντίπαλης να λέει «λιανίστε τους» στο ημίχρονο. Να παίζει μόνο γι’ αυτό το παιχνίδι. Είδαμε μια ακριβοδίκαιη διαιτησία για πρώτη φορά. Ξέρουμε τι να κάνουμε αγωνιστικά. Έχουν γίνει προπονητικά λάθη, το λέω ευθέως, αλλά δεν υπάρχει προπονητής που δεν κάνει λάθος. Στηρίζουμε τους προπονητές μας. Δεν αλλάζει η ΑΕΛ προπονητές για ψύλλου πήδημα. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ επί της εποχής μου. Έχουν γίνει και διοικητικά λάθη και πρώτος εγώ θα πάρω την ευθύνη. Όμως, υπάρχουν και κακοπροαίρετοι. να απομονώσουμε τους ανθρώπους που επενδύουν στην αποτυχία. Αποκτούν επωνυμία στην αποτυχία κάποιοι. Δεν χαίρονται όταν βλέπουν κάτι ωραίο. Μου μετέφεραν για σημαίνων μέλος της Ερασιτεχνικής ότι είπε πως η σημερινή συνέντευξη γίνεται για να υπάρξει μια ηρωική έξοδος του Κούγια. Θα βαρεθείτε να με βλέπετε. Εγώ δεν έχω καμία σχέση με τους προηγούμενους που ούτε οικονομική δυνατότητα, ούτε γνώση είχαν. Κι ενώ έκαναν αριστουργήματα στη Λάρισα, στη δύσκολη στιγμή τους πριόνιζαν τα πόδια και τους κυνηγούσαν με συνθήματα. Μιλάω για τον κύριο Πηλαδάκη και την ακραία έκφραση αγνωμοσύνης. Λάθη έκανε κι αυτός, λάθος συνεργάτες πήρε, αλλά έκανε σπουδαία πράγματα και εισέπραξε χολή. Με μένα αυτό δεν γίνεται… Όταν δεν θα έχω την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσω αυτό το αριστούργημα που λέγεται ΑΕΛ, τότε θα φύγω μόνος μου».

ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ

Και συνέχισε: Πρώτο θέμα το κάνανε κάποιοι πρόεδροι αυτό που έκανε το ανόητο πλάσμα. Θα τους δώσετε μήνυμα: Εμείς είμαστε τεράστια δύναμη, αυτές οι μεγάλες ΠΑΕ που προσπαθούν να ελέγξουν την ΕΠΟ, η ΑΕΛ να ξέρουν δεν θα μπει στο άρμα κανενός. Και θα πρέπει να προσέχουν πώς θα αναφέρονται σε εμάς. Ο ιδιοκτήτης και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι ο μοναδικός που ανέδειξε τα βρόμικα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα πρέπει να χαίρονται γιατί για να αναδείξει τα βρόμικα έβαλε το κεφάλι του στον ντορβά, χρησιμοποιώντας το υλικό που του έδωσε ο Πατέρας για να κάνει ζημιά στον Μαρινάκη. Πρώτος εγώ ήξερα τι έκανα όταν έπαιρνα τις κασέτες. Αλλά αν δεν τις έπαιρνα το ξεχείλωμα του παπλώματος της βρομιάς δεν θα είχε ξεκινήσει. Είναι ντροπή να χρησιμοποιούν την άσκηση μιας ποινικής δίωξης και να λένε ότι ο Κούγιας πρέπει να φύγει από την προεδρία της ΑΕΛ γιατί έχει κακουργηματική δίωξη. Τέτοια δίωξη είναι τίτλος τιμής. Εγώ ούτε έκλεψα, ούτε λαθρεμπόριο πετρελαίου έκανα, ούτε λαθρεμπόριο όπλων ή ναρκωτικών».

ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ

Στο επίλογό του ο κ. Κούγιας είπε: «Μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΛ. Έχει λαό, κατακτά τρόπαια δεν της λείπει κάτι. Το θέμα όμως είναι να απομονώσουμε τους ανθρώπους που επενδύουν στην αποτυχία. Αποκτούν επωνυμία στην αποτυχία κάποιοι. Δεν χαίρονται όταν βλέπουν κάτι ωραίο. Και η δικιά μας ομάδα φτιάχνεται με δικά μας παιδιά. Αλλά και από τις γύρω περιοχές. Και ενδιαφέρον δείξαμε να γυρίσουμε σε αυτό το παλάτι. Το AEL FC ARENA.

Και δεν είναι σαν το Καραϊσκάκη όπου έχει ένα παραχωρητήριο της Ολυμπιακής Επιτροπής. Έγινε με την παραχώρηση έκτασης από τον κόσμο αλλά και τη συναίνεση Δήμου και Ερασιτέχνη. Αυτός ο άνθρωπος που οραματίστηκε αυτό το γήπεδο και το έκανε πραγματικότητα εισέπραξε χολή. Πλέον εισπράττει από μας τα χρήματα για την καταβολή του γηπέδου και η συνεργασία μας είναι άψογη έως τώρα. Είναι όμορφο να διαφημίζεται το γήπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να έρχονται οικογένειες με μεγάλο κόστος, γιατί και τα παιδιά πληρώνουν αντίτιμο εισιτηρίου και άπαντες λαχταρούν για αυτό που έγινε φέτος.

Θέλουμε, λοιπόν, να απομονώσουμε αυτούς που επενδύουν στην αποτυχία. Βέβαια δεν μπορείς να αντιδράς σωστά πάντα και λάθη θα γίνουν. Και εγώ όμως είμαι αλλαγμένος. Είναι διαφορετικό να είσαι πρόεδρος στην ΑΕΛ. Όταν μια ομάδα μπορεί να κάνει μια πόλη να γελάει ή να κλαίει μέσα από έναν αγώνα τότε δείχνει πόσο σπουδαία είναι.

Στα αγωνιστικά προσέχουμε ακόμα και την εξωγηπεδική ζωή του ποδοσφαιριστή. Μπορεί να είναι καλός με πλούσιο ταλέντο αλλά να έχει ελαττώματα. Φτιάχνουμε ένα ποδοσφαιρικό στρατό σε συνθήκες πολέμου».

ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΑΙΩΝ

Ο κ. Κούγιας μίλησε και για τις σχέσεις με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ έχοντας δημόσιο διάλογο με το νέο πρόεδρο Αντώνη Τσαγκάλη για τον οποίο είπε: «Τον έχω δει παντού. Σε όλα τα παιχνίδια. Είναι εξαίρετος γιατρός και μεγάλος οπαδός της ΑΕΛ. Είναι ευχάριστο που είναι πρόεδρος και να ξέρετε πως γνωρίζω τι συνέβη στα εσωτερικά του Ερασιτέχνη αλλά δεν θα διογκώσουμε τα προβλήματα».

Στη συνέχεια έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των τροπαίων στην ΠΑΕ με το νέο πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αντώνη Τσαγκάλη, να αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος. Έγινε αναφορά στον χώρο 250 τετραγωνικών που υπάρχει στο ΑΡΕΝΑ και διατίθεται από τον Κώστα Πηλαδάκη για την κατασκευή μουσείου, προανήγγειλε τη σταδιακή μεταφορά των γραφείων της ΠΑΕ στο ΑΡΕΝΑ.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αντώνης Τσαγκάλης μίλησε για την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής, σχολίασε το θλιβερό γεγονός με τη φωτοβολίδα ανακαλώντας το περιστατικό με τον Χαράλαμπο Μπλιώνα, μίλησε για άφρονες και δήλωσε τη στήριξη στον Α. Κούγια για τη δημιουργία μιας ΑΕΛ που θα αξίζει τον σεβασμό μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ

Τον λόγο πήρε και ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιάννης Αλεξούλης που είπε: «Να ευχαριστήσουμε τον Κούγια για την πρόσκληση. Είναι η πρώτη φορά που η ΠΑΕ ΑΕΛ δείχνει τέτοιο σεβασμό στους παλαιμάχους της. Δεν μιλούσαμε στο παρελθόν γιατί δεν θέλαμε να πειράξουμε τις ισορροπίες. Τέτοια αναγνώριση όμως δεν την έχουμε ζήσει ούτε μέσα από τη Λάρισα».

Συγκινητική ήταν η τοποθέτηση όταν ανέφερε πως έζησε την τραγική στιγμή με τον θανάσιμο τραυματισμό του αείμνηστου Μπλιώνα: «Αραγε ξέρεις τι είναι να είσαι θύμα; Ημουν από το ποδοσφαιριστές που το έζησαν. Οταν έφυγε η βολίδα και τον χτύπησε στο λαιμό τον Μπλιώνα, τον μετέφεραν μπροστά μου, λίγο αργότερα πέτυχα γκολ. Η εναλλαγή συναισθημάτων. Σε όλη μας την πορεία φάγαμε ξύλο πολλές φορές από άνανδρα παλικάρια. Που νομίζουν ότι έτσι δείχνουν την αγάπη. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί έχουν φύγει από το γήπεδο υψηλής ηθικής λόγω των συμβάντων. Να ξέρουν αυτοί προσφέρουν προβλήματα και μόνο στην ομάδα. Σε δύο ματς, το ένα με Πανιώνιο εκτός και το άλλο στον ΟΦΗ όπου ακόμα κουβαλάω τραύματα από χτυπήματα.

Η ανοχή του φανατισμού από τους παράγοντες, ενθαρρύνει τον οπαδισμό και τον φανατισμό. Κυρίως στις μεγαλουπόλεις. Η κοινωνική έκρηξη πρέπει να έχει στόχο, όραμα και ελπίδα. Ζούμε την απόλυτη παρακμή του ποδοσφαίρου. Υπάρχουν πολλά θύματα. Οι παίκτες της κάθε ομάδας δέχονται βία. Το μεγαλύτερο θύμα είναι η ομάδα. Που ενδεχομένως να χάσει και βαθμούς. Θύμα είναι και η οικογένεια που θέλει να πάει στο γήπεδο και φοβάται. Και τέλος είναι ο ίδιος ο «δράστης», αφού είναι καταδικασμένος. Τα παιδιά μας θέλουν πληροφορίες. Όχι γνώσεις. Για την παιδεία. Πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής έκβαση του κάθε αγώνα. Αν κάποια «παιδάκια» μπαίναν φυλακή, δεν θα τους ακολουθούσαν οι άλλοι. Οι αθλητές χρειάζονται να παρακινούνται για να συμμετάσχουν σε δράσεις κατά της βίας και σε άλλες κοινωνικού είδους. Αυτή η ομάδα πασχίζει εδώ και χρόνια να βρει ισορροπία. Ίσως είναι από τις λίγες φορές, όπως και τότε στην αρχή του Πηλαδάκη που υπάρχει η ελπίδα. Αυτή η ομάδα αγαπήθηκε επειδή έπαιζε όμορφο αληθινό ποδόσφαιρο. Ο μόνος λόγος που πήγαμε ψηλά, ήταν επειδή ήμασταν όλοι μαζί. Ο μόνος τρόπος για να ξαναπάμε και πάλι ψηλά είναι να ήμαστε και πάλι μαζί».

Ο ΖΗΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Τέλος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου που τόνισε τα ακόλουθα: : «Ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση. Είμαστε γνώριμοι πολλά χρόνια με τον Κούγια. Εχουμε ανταλλάξει τις απόψεις περί του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι καλή στιγμή να ταυτιστεί η ΕΠΣΛ υπέρ της ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου. Και εμείς και οι προγενέστεροι δεν μπήκαμε ποτέ σε άρματα και αυτό είναι γνωστό. Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και στο τέλος θα πετύχουμε κάτι. Όλοι μαζί μπορούμε να συμπορευτούμε για την εξάλειψη ενεργειών όπως η ρίψη της φωτοβολίδας από οπαδό μας στη Λαμία με σκοπό να απομονώσουμε αυτές τις ενέργειες.

Προκάλεσε αρνητικές εντυπώσεις αυτό που έγινε στη Λαμία. Λίγοι είναι αυτοί, οι θεωρητικά κακοί οπαδοί που ξεφεύγουν. Πρέπει να τους απομονώσουμε. Οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι το συμφέρον της ομάδας και το δικό τους είναι να ηρεμήσουν. Να μην κουράζουν την ομάδα με τέτοιες συμπεριφορές και να μην τη δυσφημούν στο πανελλήνιο. Πιθανόν να δημιουργήσει κάτι θετικό αυτή η ενέργεια μέσα από την αρνητικότητά της. Όλοι πρέπει να στηρίζουμε τη διοίκηση για να πάει μπροστά. Είναι καταδικασμένοι η ΕΠΣΛ, οι οπαδοί, οι παλαίμαχοι και οι δημοσιογράφοι να στηρίζουν τις διοικήσεις της ΠΑΕ.

Διοίκηση σημαίνει ομάδα. Δίπλα της να συμπορευτούμε για το καλό της ομάδας. Δεν μπορεί να μας χωρίζει κάτι. Είναι βέβαιο πως σαν Ένωση Λάρισας, αν πιστεύετε πως ως πρόεδρος μπορούμε να βοηθήσουμε στο να παρευρεθώ σε τέτοιες εκδηλώσεις και να υποστηρίξω τις θέσεις της ΑΕΛ ώστε ο πέλεκυς να μην είναι βαρύς θα το κάνω. Ελπίζω να δούμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα».

«ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟ»

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με ερώτηση για τα μέτρα που θα λάβει η ΠΑΕ για το θλιβερό περιστατικό της Λαμίας και ο κ. Κούγιας απάντησε ως ακολούθως: «Αυτοί που ξέρουν ότι εγώ γνωρίζω, έχουν ήδη αποφασίσει τι θα κάνουν. Το γήπεδό μας θα είναι το πιο όμορφο γήπεδο, από πλευράς συμπεριφοράς φιλάθλων στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται να πάρεις εντυπωσιακά μέτρα. Μπορείς να το καταφέρεις και με διαπροσωπικές σχέσεις. Σκοπός δεν είναι να καταδώσεις αυτά τα παιδιά, αλλά να τα κάνεις καλύτερα. Κινήσεις όπως αυτή που κάνουμε σήμερα, με φορείς της ομάδας και της πόλης να αντιδρούν σκληρά σε τέτοιες συμπεριφορές, μπορούν να κάνουν τα παιδιά καλύτερα. Εμείς σαν ΠΑΕ θα τα αγκαλιάσουμε αυτά τα παιδιά. Δεν θα τα απομονώσουμε. Θα τα αγκαλιάσουμε. Ξέρουμε ποια είναι, αλλά ο πατέρας καταδίδει ποτέ τα παιδιά του; Όχι. Κοιτάζει να τα κάνει καλύτερα. Ξέρω ποιο είναι το παιδί. Με είδε στα μάτια και με είδε ότι τον είδα. Εγώ θα κοιτάξω αυτό το παιδί να το κάνω καλύτερο. Οι συμπεριφορές των οπαδών μας έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 95 χιλιάδες, ενώ στο ζήτημα των τραυματιοφορέων η εισήγηση είναι για πρόστιμο 60 χιλιάδων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass