Ξιφασκία με αμαξίδιο:Το «εισιτήριο» για το Ρίο 2016 εξασφάλισε ο Πυλαρινός

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2016 20:01
 
 
Το «εισιτήριο» για Βραζιλία μέσω Ουγγαρίας σφράγισε πριν από λίγη ώρα ο Γεράσιμος Πυλαρινός. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε την 8η θέση στη σπάθη Α` κατηγορίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο που φιλοξενείται στο Έγκερ και σε συνδυασμό με τη θέση που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη, εξασφάλισε θέση στο αεροπλάνο της ομάδας που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Έλληνας οπλομάχος, ο οποίος άνοιξε το... χορό των προκρίσεων για την ελληνική ξιφασκία με αμαξίδιο, σημείωσε τρεις νίκες στη φάση των ομίλων, ενώ στη φάση των «16» επικράτησε με 15-13 του Κινέζου «χρυσού» Παραολυμπιονίκη, Ρούγι Γε. Στα προημιτελικά ηττήθηκε 15-9 από τον Ρώσο Βίκτορ Ντρόνοφ, όμως η εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για το «Ρίο 2016» ήταν πλέον γεγονός.
 
Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Βασίλης Ντούνης ήταν 12ος στη σπάθη Α` κατηγορίας και η Κέλλυ Λουφάκη 17η στο ξίφος μονομαχίας.
 
Τόσο ο Ντούνης όσο και ο Πάνος Τριανταφύλλου που δεν αγωνίστηκε στο Έγκερ, βρίσκονται κοντά στην πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ όσον αφορά στις Κέλλυ Λουφάκη και Έφη Βλάμη, τα πάντα θα κριθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάιο στην Ιταλία.
 
«Η διαδικασία της πρόκρισης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα κλείσει επίσημα τον Μάιο με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουμε κατακτήσει μετάλλια και πλασαρίσματα στην οκτάδα ανάμεσα σε χώρες που έχουν τεράστια παράδοση Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Ιταλία. Αισθάνομαι υπερήφανος για την μαραθώνια προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μου», τόνισε από το Έγκερ, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κάζαγλης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass