ΜΕ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Φήμες και σενάρια για Δημήτρη Σαλπιγγίδη

*Πρώτο φιλικό παιχνίδι θα είναι με τον Λεβαδειακό

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2016 11:45

Του Σωτ. Κέλλα

Φήμες και σενάρια ήρθαν πάλι στην επιφάνεια ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση του 35χρονου (γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1981) διεθνούς επιθετικού Δημήτρη Σαλπιγγίδη και μάλιστα κάποιοι ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να υπάρχει σημαντική εξέλιξη!
Αν αυτά τα σενάρια αληθεύουν ο Σαλπιγγίδης θα είναι η δεύτερη φορά που θα φορέσει τη φανέλα της ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς είχε αγωνισθεί και την περίοδο 1999-2000 με επτά συμμετοχές ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ(εποχή Μπατατούδη στη ΑΕΛ).
Πάντως μέχρι τη Κυριακή το βράδυ άνθρωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ μας έλεγε ότι δεν υπάρχει θέμα Σαλπιγγίδη. Η σημερινή μέρα ίσως δείξει περισσότερα…
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την εφηβική ομάδα του Αστέρα Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και το 1995 βρέθηκε στην ποδοσφαιρική ακαδημία του Γιώργου Κούδα.
Το 1997 εντάχθηκε στην ερασιτεχνική ομάδα του ΠΑΟΚ, στον οποίο το 1999 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, σε ηλικία 18 ετών. Η πρώτη του παρουσία σε επίσημο αγώνα έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1999 στον εντός έδρας αγώνα εναντίον της Λοκομοτίβ Τιφλίδας (2-0) για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όπου είχε περάσει ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραρε στο 88' το δεύτερο τέρμα της ομάδας του.
Στο δεύτερο μισό της ίδιας περιόδου (1999-2000) δόθηκε δανεικός στην ΑΕΛ, που αγωνιζόταν τότε στη Β' Εθνική, όπου σε 7 αγώνες δεν σημείωσε κανένα τέρμα. Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκε στο πρώτο μισό της περιόδου 2000-01, χωρίς να πάρει όμως ευκαιρίες.
Για τον επόμενο ενάμισι χρόνο δόθηκε δανεικός στην Καβάλα και την περίοδο 2001-02 σημείωσε 20 γκολ σε 28 συμμετοχές (πρώτος σκόρερ της Γ' Εθνικής).
Ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ και σημερινός της ΠΑΕ ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης τον κάλεσε πίσω στην ομάδα το καλοκαίρι του 2002. Ο 21χρονος τότε Σαλπιγγίδης δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, καθώς την ίδια περίοδο αγωνιζόταν στον σύλλογο και ο Γιάννης Οκκάς και συνήθως αγωνιζόταν ως αλλαγή. Όταν ο τελευταίος μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2003, ο Άγγελος Αναστασιάδης του εμπιστεύτηκε θέση βασικού και το περιβραχιόνιο του αρχηγού και εκείνος ολοκλήρωσε την περίοδο με 16 γκολ στο ενεργητικό του, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε ηγέτης της ομάδας. Το ντεμπούτο του σε αγώνα Α' Εθνικής είχε γίνει στις 25 Αυγούστου 2002, στον αγώνα εναντίον του Παναθηναϊκού (4-1). Το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ το πέτυχε στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ στις 22 Σεπτεμβρίου 2002 που έληξε με σκορ 2-3 υπέρ του ΠΑΟΚ. Την ίδια χρονιά κατέκτησε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του, το κύπελλο Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας στον τελικό του Άρη (1-0). Την περίοδο 2005-06, ο Σαλπιγγίδης κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος με 17 γκολ.
Στις 17 Αυγούστου 2006 κι έπειτα από μία επεισοδιακή μεταγραφική περίοδο, ο Σαλπιγγίδης αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 800.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ για την παραχώρηση του έλαβε 1.800.000 ευρώ και δύο ποδοσφαιριστές από τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Θανάσης Τσίγκας και Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης παραχωρήθηκαν ως δανεικοί για δύο περιόδους, ενώ στον "Δικέφαλο" μεταπήδησε και ο Ούγγρος επιθετικός Σάντορ Τόργκελε με ελεύθερη μεταγραφή, προς αντικατάστασή του Σαλπιγγίδη. Ήταν η τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή μεταξύ των ελληνικών ομάδων εκείνη την περίοδο.
Ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε στις 20 Αυγούστου 2006 στον εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω, όπου πέτυχε τρία γκολ. Από το 2008 ήταν αρχηγός του Παναθηναϊκού, όπου στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του αποτέλεσε βασική επιλογή όλων των εκάστοτε προπονητών, σημειώνοντας παράλληλα πολλά και σημαντικά γκολ. Με τη φανέλα των πρασίνων κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2009-10.
Το συμβόλαιό του με το "τριφύλλι" έληξε το καλοκαίρι του 2010 και αποφάσισε να μην το ανανεώσει παρά το γεγονός ότι του προσφέρθηκε νεότερο με υψηλότερες αποδοχές, καθώς επιθυμία του ήταν να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, στην ομάδα με τη φανέλα της οποίας αναδείχθηκε. Έπειτα όμως από συζητήσεις και επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή και της διοίκησης της ομάδας, επέστρεψε στον "Δικέφαλο του Βορρά" υπογράφοντας συμβόλαιο τεσσάρων ετών. Τον Μάρτιο του 2013 έγινε ο πρώτος αρχηγός του ΠΑΟΚ, μετά την αποχώρηση του Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Λίγες ημέρες πριν την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά Χανίων, δέχτηκε την πρώτη κόκκινη κάρτα στην καριέρα του, σε έναν νικηφόρο αγώνα για την ομάδα του (με σκορ 2-1), όπου σημείωσε και τα δύο τέρματα της.
Την επόμενη περίοδο (2013-14) έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε όμως να κατακτήσει το τρίτο κύπελλο στην καριέρα του. Στις 31 Αυγούστου 2014 σημείωσε το 200ό τέρμα στην καριέρα του, σε συλλογικό επίπεδο, στον εκτός έδρα αγώνα με τον Πλατανιά Χανίων, όμως η χρονιά δεν εξελίχθηκε θετικά για τον ίδιο καθώς στο δεύτερο μισό της περιόδου ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς που τον άφησαν για μεγάλη χρονική περίοδο εκτός γηπέδων.
Στις 16 Ιουλίου 2015 στον πρώτο αγώνα του ΠΑΟΚ για την περίοδο 2015-16, συμπλήρωσε εκατό ευρωπαϊκές συμμετοχές αγωνιζόμενος στον εκτός έδρας αγώνα με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για τoν 2o προκριματικό γύρο του Europa League, όμως έναν περίπου μήνα αργότερα έλυσε το συμβόλαιό του με τον σύλλογο.
Πάντως αν πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή δεν θα σημαίνει και το τέλος των αποκτημάτων της λαρισινής ομάδας καθώς θα ακολουθήσουν άλλοι τρεις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές.
ΤΡΙΑ ΦΙΛΙΚΑ
Τρία συνολικά φιλικά έχει προγραμματίσει μέχρι τώρα η ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες των φιλικών (Σάββατο 30/07 με Λεβαδειακό, απομένει η έδρα και Τετάρτη 10/08 με αντίπαλο την Ξάνθη, στο AEL FC ARENA). Απομένει ακόμα η οριστικοποίηση της ημερομηνίας του εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ
Τέλος αποκτήθηκαν πέντε νεαροί ποδοσφαιριστές για τις Κ20 και Κ17 και είναι οι:
1. Θανάσης Κυρίτσης, ετών 16 με θητεία στον ΠΟ Ελασσόνας, στις μεικτές και περιφερειακές ομάδες της Θεσσαλίας και με συμμετοχές στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.
2. Γιάννης Κυρίτσης, ετών 16 με θητεία στον ΠΟ Ελασσόνας, στις μεικτές και περιφερειακές ομάδες της Θεσσαλίας και με συμμετοχές στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων.
3. Άγγελος Αναγνώστης, ετών 18 με θητεία στον Αχιλλέα Φαρσάλων και με συμμετοχές στις μεικτές ομάδες.
4. Χρήστος Καλούσης, ετών 18 με θητεία στη Δήμητρα Γιάννουλης και με συμμετοχές στις μεικτές ομάδες.
5. Νίκος Κατσαρός, ετών 16 με θητεία στον Ηρακλή Λάρισας και με συμμετοχές στις μεικτές ομάδες.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΛΕΞΙΔΑ
Χθες είχαμε και νέα απάντηση από τον πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕΛ ΑΕΛ Βαγγέλη Πλεξίδα σε όσα είπε ο νυν ιδιοκτήτης της προχθεσινής συνέντευξης Τύπου. Ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Όπως ήδη αναφέραμε, αυτά που παρουσιάστηκαν, είναι αυτά που είχαν δημοσιοποιηθεί και έχουν απαντηθεί εξαντλητικά. Επιλέξαμε και επιλέγουμε, τα στοιχεία να τα καταθέσουμε εκεί που πρέπει και ολοκληρωμένα, και όχι ό,τι θέλουμε σε συνεντεύξεις. Σχετικά, μάλιστα, σας έχουν αποσταλεί και εξώδικα και παραστατικά για όλα ανεξαιρέτως από την αρχή της καθυστέρησης των οφειλομένων καταβολών σας και με δηλωθείσα την αντίρρησή μας και την μη δέσμευσή μας.
Επισημαίνουμε ενδεικτικά μόνο τους σχετικούς όρους των Συμβολαίων και τι αναφέρουν αυτοί, τις ημερομηνίες, τα καταθετήρια με τα ποσά και τις καταβολές που έχουν γίνει από εμάς τον μήνα Ιούλιο 2015 και αποδεικνύονται με καταθετήρια τράπεζας (Μελισσάς, Κουρτεσιώτης, Μπόγιοβιτς, Λύρας, Ζαχαράκης κ.λπ.), την υπόθεση ΤΟΑΜΑ που είναι για την εποχή της ΠΑΕ του κου Πηλαδάκη, την υπόθεση των παικτών που εκπροσωπούσε ο κος Παναγόπουλος για το 2013 και σχετικά ανταλλάξατε πλήθος ανακοινώσεων και εξωδίκων και αντιδικήσατε μεταξύ σας στη δίκη του Δεκεμβρίου, αλλά και ιδιαίτερα στεκόμαστε στη δημιουργική λογιστική σας, η οποία με όποιο τρόπο κι αν το τραβήξουμε συνολικά, δεν καταλήγει στα ποσά που επικαλείστε, γιατί πολύ απλά δεν έχουν να κάνουν με εμάς.
Η παραδοχή σας, πάντως, ότι οφείλετε χρηματικό ποσό, είναι μία καλή εκκίνηση λύσης και κατανόηση της πραγματικότητας, γιατί πλέον έχουμε λαμβάνειν, ενώ μέχρι χθες χρωστούσαμε κιόλας! Για τις οφειλές σας, οι λύσεις θα δοθούν δικαστικώς και έχουμε εμπιστοσύνη και υπομονή.
Για τη συνέχιση τέλος των συκοφαντιών σε βάρος μας, λυπούμαστε ειλικρινά, και μόνο επισημαίνουμε για να μην σας διαφεύγει, ότι ο καθένας γνωρίζει και κρίνει και καταλαβαίνει. Είναι τιμή σας να φωτογραφίζεστε και να τοποθετείστε μαζί μου και να τιμάτε άλλωστε, την άποψή σας, που την εκφράζετε δημόσια για το πρόσωπό μου ως οικογενειάρχη και ως επιχειρηματία, όταν θέλατε να γίνετε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Δεν νομίζω ότι λόγω των διεκδικήσεων, άλλαξαν αυτά μέσα σε λίγους μήνες. Ειλικρινώς καλή επιτυχία στην ΑΕΛ και στον σχεδιασμό της».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass