ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Ζ. Γρηγορίου: «Ναι, μου έγινε πρόταση από τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης»

* Τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση Γκιρτζίκη θέλει να επισπεύσει την ημερομηνία των εκλογών εξήγησε ο Λαρισαίος παράγοντας

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2016 12:27

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τους λόγους για τους οποίους η διοίκηση Γκιρτζίκη θέλει να επισπεύσει τις εκλογές στην ΕΠΟ (ως πιθανότερη ημερομηνία ακούγεται η 1η Οκτωβρίου) εξήγησε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου ο οποίος επιβεβαίωσε την υποψηφιότητά του για την Εκτελεστική Επιτροπή με τον συνδυασμό της αντιπολίτευσης.

Όπως επισήμανε ο κ. Γρηγορίου δύο είναι οι βασικοί λόγοι που αναγκάζουν τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ να ορίσει τις εκλογές την 1η Οκτωβρίου:

«Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στην οποία παρευρέθηκε η Ένωσή μας κι εγώ ως εκπρόσωπός της, ο αριθμός των Ενώσεων που δήλωσαν την υποστήριξή τους προς τον Συνδυασμό της αντιπολίτευσης και τον υποψήφιο για την προεδρία της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο ήταν 29. Πράγμα που σημαίνει ότι με αυτό το νούμερο, ανατρέπεται η σημερινή κατάσταση στην ΕΠΟ. Όμως τρεις από τις 29 Ενώσεις που έδωσαν το «παρών» ήτοι, Καστοριά, Δράμα και Χαλκιδική, βρίσκονται στο στάδιο προσωρινής διοίκησης και προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέων Δ.Σ. ούτως ώστε να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Επομένως η διοίκηση Γκιρτζίκη επιδιώκει να ορίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, με την ελπίδα ότι δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου οι συγκεκριμένες Ενώσεις.

Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός λόγος είναι ότι, βιάζονται για τις εκλογές, καθώς όσοι εμπλέκονται στο θέμα της κάρτας υγείας ενδεχομένως να παραπεμφθούν αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη και κατά συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ» κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.

Ερωτηθείς για το αν θα συμπεριληφθεί στους υποψήφιους του συνδυασμού της αντιπολίτευσης ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ απάντησε κατηγορηματικά ότι «ναι, μου έγινε πρόταση να συμμετέχω στο νέο Δ.Σ. της ΕΠΟ εάν κερδίσει ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης, τον όποιο υποστηρίζει η Ένωσή μας με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της»

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τις προτάσεις της για τον τρόπο λειτουργίας και το μνημόνιο της διοίκησής της, αν αυτή εκλεγεί, έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγέλης Γραμμένος. Οι σχετικές προτάσεις για «αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο» είναι οι εξής:

Ειλικρινής διάλογος με όλους τους φορείς, με στόχο τη διαφάνεια, την ισότητα και την ισονομία.

Όρια αυτοδιοικητικής λειτουργίας της ΕΠΟ με ευδιάκριτες και ευανάγνωστες γραμμές.

Συνεχής δράση και πρωτοβουλίες για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα.

Εκπαίδευση-επιμόρφωση-συγκρότηση ΚΕΔ και νέο πλαίσιο λειτουργίας της διαιτησίας.

Τροποποίηση όλων των κανονισμών χωρίς σκοπιμότητες και αντινομίες και στήριξη του θεσμού των Δικαστών της Τακτικής δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.

Ενέργειες από κοινού με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για σύναψη συμβάσεων με εταιρίες τυχερών παιγνίων, σχέδιο αδειοδότησης, σύνταξη νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ, με συμμετοχή της Πολιτείας.

Συνεργασία για την πάταξη του παράνομου Στοιχηματισμού.

Οργάνωση εκ βάθρων στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, αναβάθμιση των πανελλήνιων Ενωσιακών πρωταθλημάτων και συνεργασία με πρόσωπα που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία.

Εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία Αθλητικού κέντρου εθνικών ομάδων.

Αναβάθμιση λειτουργίας του συμβουλίου της ΕΠΟ και του ρόλου των ΕΠΣ στη διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων.

Εκσυγχρονισμός λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΕΠΟ, εξορθολογισμός των οικονομικών και αναβάθμιση του ρόλου των επιτροπών της ομοσπονδίας.

Αξιοποίηση προγραμμάτων FIFA-UEFA- Ε.Ε. για άντληση οικονομικών πόρων.

Ενίσχυση του ρόλου της ΕΠΟ σε FIFA-UEFA.

Κεντρική χρηματοδότηση μέσω χορηγιών, αποκλειστικά για τις ΕΠΣ, με βάση τον προϋπολογισμό τους και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ασφάλιση όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων και των προληπτικών εξετάσεών τους.

Και ο Ευάγγελος Γραμμένος ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αίγλη του ποδοσφαίρου μας και να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα».

Τι θα γίνει με τις ομάδες που δεν κατέλθουν να αγωνιστούν;

Σε αναμονή βρίσκονται οι ομάδες που στους αγώνες μπαράζ της περσινής περιόδου κέρδισαν θέσεις οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα ανόδου σε περίπτωση που παρουσιαστούν κενά στις αμέσως μεγαλύτερες κατηγορίες. Όμως η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για δωρεάν συμμετοχή στα φετινά τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου είχε ως αποτέλεσμα να δηλώσουν όλες οι ομάδες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) συμμετοχή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν μία ομάδα δεν κατέλθει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, από τη στιγμή που δήλωσε συμμετοχή και μπει στην κλήρωση του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, ερωτηθείς επί του θέματος «εάν μία ομάδα μπει στην κλήρωση του πρωταθλήματος αλλά δεν κατέλθει να αγωνιστεί, σύμφωνα με τον ΚΑΠ θα υποστεί τις προβλεπόμενες συνέπειες, αλλά δεν αντικαθίσταται. Εάν μέχρι την Γ.Σ. της 30ής Αυγούστου ή μέχρι και πριν την κλήρωση, κάποια ομάδα αποσυρθεί τότε και μόνο τότε τίθεται θέμα αντικατάστασης, κάτι για το οποίο θα αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγορίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass