ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ 2-0

«Καθάρισε» στο β’ μέρος ο Απόλλωνας

* Με γκολ που πέτυχαν ο Διβανές(60΄) και ο Αγρόδημος(79΄)-Δοκάρι είχε στο 45’ + ο Κυριάκος

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2016 9:41

Του Χρήστου Αρχοντούλη / Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε χθες ο Απόλλων Λάρισας, κερδίζοντας την μαχητική Αμβρακία Κωστακίων με 2-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.

Οι «κυανόλευκοι» που ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, χωρίς να εντυπωσιάσουν είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα του αντιπάλου τους, χάρη σε δυο γκολ που σημείωσαν ο Πέτρος Διβανές(60΄) και ο Χρήστος Αγρόδημος(79΄), στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα της Φιλιππούπολης.

Ο Απόλλων Λάρισας στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, είχε βέβαια την υπεροχή, αλλά όχι την ουσία, ήταν γενικά καλύτερος της ηπειρώτικης ομάδας η οποία παρατάχθηκε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και είχε σε μεγάλη μέρα τον τερματοφύλακά της Βαρέλη που ήταν ο μόνος που κρατούσε την Αμβρακία όρθια.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και τα κατάφεραν κερδίζοντας 2-0 που τους κρατάει στις πρώτες θέσεις, μετά και το διπλό της περασμένης αγωνιστικής στη Φιλιππιάδα και βεβαίως είναι μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Ο Απόλλωνας απείλησε για πρώτη φορά στο 29' με την κεφαλιά του Σαχινίδη που έφυγε λίγο άουτ, μετά από σέντρα του Σάββα.

Ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Διβανέ ο Σαχινίδης έπιασε την κεφαλιά με τον Βαρέλη να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Σάββας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 40' σε μακρινό σουτ του Ιορδανίδη ο τερματοφύλακας της ομάδας της Άρτας απέκρουσε ασταθώς, ο Σαχινίδης στην επαναφορά σούταρε για να αποκρούσει εκ νέου ο αντίπαλος γκολκίπερ, που δήλωσε παρών και στο 44' στο μακρινό σουτ του Ιβανίδη το οποίο έδιωξε με τις γροθιές.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, σε σέντρα σουτ του Κυριάκου η μπάλα αποκρούσθηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Βαρέλη, που έδειξε να αιφνιδιάζεται στη συγκεκριμένη φάση.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και στο 55' ο Παπαρούνης έδιωξε πάνω στη γραμμή σουτ του Σαχινίδη.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 60' όταν από σέντρα του Καμπλιώνη ο Διβανές με προβολή άνοιξε το σκορ διώχνοντας ουσιαστικά το άγχος από την ομάδα, ενώ η «χρυσή» αλλαγή του προπονητή του Απόλλωνα ο Αγρόδημος «καθάρισε» την υπόθεση νίκη στο 79' όταν από σέντρα του Ιβανίδη με κεφαλιά πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στην έξοδο και πέτυχε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Μια νίκη πέρα για πέρα δίκαιη για τη λαρισινή ομάδα απέναντι στον σύλλογο της Άρτας, που ταξίδεψε αυθημερόν στην θεσσαλική πρωτεύουσα και πάλεψε όσο μπορούσε.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του Νικόλαου Τεβεκέλη από την ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ βοηθοί του ήταν οι συντοπίτες του

Αναστάσιος Φραγιός και Αλέξανδρος Ανδρέου.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο πρώτο γκολ προς τον πρώτο επόπτη, υποστηρίζοντας πως η μπάλα είχε βγει άουτ, πριν επιχειρήσει τη σέντρα ο Καμπλιώνης.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Καμπλιώνης(3΄), Σαχινίδης(35΄) από τον Απόλλωνα και οι Παπαρούνης(44΄), Βασίλας(50΄), Πέτσας(60΄), Τάσιος(63΄), από την Αμβρακία Κωστακίων.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Παπαδόπουλος, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Ιβανίδης, Διβανές, Σουλίδης (77' Αγρόδημος), Κυριάκος (86' Γεωργίου), Καμπλιώνης (64' Καμπέρης), Σαχινίδης.

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ (Δημήτρης Μπαλάφας): Βαρέλης, Τάσιος, Βασίλας, Λύτος (80' Παπανίκου), Παπαρούνης, Πέτσας, Παππάς (81' Μπαλαδήμας), Ασπροποταμίτης (69' Ραίσης), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Μπάκας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σάκης Θεοδοσιάδης(Απόλλωνα Λάρισας):

«Σήμερα η ομάδα των Κωστακίων έδειξε πως είναι μια ομάδα που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Είχα πει στους παίκτες μας ότι το παιχνίδι θα είναι ένα παιχνίδι υπομονής, ο αντίπαλός μας έπαιξε με διπλή ζώνης άμυνας και έπρεπε να βρούμε τρόπο για να την ξεκλειδώσουμε. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το γκολ δυστυχώς δεν ήρθε νωρίς και φορτωθήκαμε με άγχος. Όμως όταν πετύχαμε στο δεύτερο ημίχρονο το πρώτο γκολ, τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για εμάς, στη συνέχεια του παιχνιδιού. Θα μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει και στο πρώτο μέρος, αλλά δεν ήμασταν τυχεροί. Θεωρώ πως ήταν μια δίκαιη νίκη. Το παιχνίδι αυτό τελείωσε και κοιτάμε τη συνέχεια. Θέλω να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές μου αλλά και να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρευρέθηκε σήμερα στο γήπεδο και μας βοήθησε στην προσπάθεια που κάναμε».

Δημήτρης Μπαλάφας(Αμβρακίας Κωστακίων):«Παίξανε δύο ομάδες με διαφορετικό στόχο. Ο Απόλλων Λάρισας προσπαθεί να ανεβεί κατηγορία και εμείς να σωθούμε. Το παιχνίδι ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Απόλλωνα όμως μέχρι και το 60' ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Δυστυχώς μια αβλεψία του διαιτητή κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνά μας. Εκεί που βρισκόταν ο Απόλλων Λάρισας πριν λίγο διάστημα, βρισκόμαστε εμείς τώρα. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα είναι δίκαιο ή όχι, όμως εμένα με ενδιαφέρει ότι οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα στην κατηγορία. Όλοι οι παίκτες μας πάνε το πρωί στις δουλειές τους και έρχονται μετά για να ξεδώσουν στο γήπεδο. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Απόλλωνα Λάρισας και τον ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Νίκος Βασίλας(Αμβρακίας Κωστακίων):

«Εμείς ήρθαμε με στόχο να διεκδικήσουμε το παιχνίδι και να δείξουμε καλή εικόνα. Είχαμε διαφορετικούς στόχους, αλλά ήμασταν διαβασμένοι όσον αφορά το παιχνίδι. Μια αδράνεια του επόπτη μας στοίχισε. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, με τον Πιερικό».

Νίκος Σουλίδης(Απόλλωνα Λάρισας):

«Το σημερινό παιχνίδι έδειξε ότι δεν υπάρχει εύκολο ή δύσκολο παιχνίδι. Ήμασταν κυρίαρχοι σε όλο το διάστημα της αναμέτρησης. Δεν θα σταθώ αν βγήκε η μπάλα ή όχι. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass