ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΕΛΙΩΣΑΝ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΛΙΜΝΕΣ

Χάνεται και τρίτη αγωνιστική εβδομάδα

*Αναμένονται εμβόλιμες αγωνιστικές τον Μάρτιο *Σύγκληση Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των σωματείων-μελών της ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 14:15

Παρατείνεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η αγωνιστική απραξία στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ.

Τα χιόνια έλιωσαν στα περισσότερα γήπεδα του νομού ωστόσο οι αγωνιστικοί χώροι παραμένουν ακατάλληλοι αφού έχουν μετατραπεί σε λίμνες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η λάσπη καθιστά αδύνατη οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δήμος Λαρισαίων δεν επιτρέπει ακόμη τη χρήση των γηπέδων. Έτσι λοιπόν τα παιχνίδια όλων των τοπικών κατηγοριών συν του παιδικού που ήταν προγραμματισμένα για το προσεχές Σαββατοκύριακο, μεταφέρεται για το διήμερο 28-29 του μηνός.

Η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ έχει ως εξής:

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση, αναβλήθηκαν για άλλη μια βδομάδα όλοι οι αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων (ανδρών και Υποδομών), που επρόκειτο να διεξαχθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Ιανουαρίου 2017.

Αιτία της νέας αναβολής των πρωταθλημάτων ήταν η απόφαση του Δήμου Λαρισαίων να μη διαθέσει για το Σαββατοκύριακο όλα τα γήπεδά του, αφού, όπως ανέφερε σε σχετικό έγγραφο που απέστειλε στην Ένωση, βρίσκονται σε κατάσταση ακαταλληλότητας λόγω της τήξης του χιονιού, ενώ υπάρχει περίπτωση ολικής καταστροφής των αγωνιστικών χώρων εάν χρησιμοποιηθούν.

Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκονται και οι αγωνιστικοί χώροι των γηπέδων των υπόλοιπων δήμων του νομού, οπότε η απόφαση της αναβολής των αγώνων του ερχόμενου Σαββατοκύριακο θεωρήθηκε επιβεβλημένη.

Μετά τη νέα αναβολή των αγώνων, όλα τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμά τους, όπως αυτό είχε καταρτισθεί πριν από την πρώτη αναβολή λόγω της κακοκαιρίας».

ΕΜΒΟΛΙΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Η νέα αναβολή των τοπικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, πρακτικά σημαίνει ότι θα αναζητηθούν εμβόλιμες αγωνιστικές από τη διοργανώτρια αρχή αφού το πρόβλημα πλέον διογκώθηκε. Αν και αρχικά υπολογίζονταν ότι θα χάνονταν μόνο μία αγωνιστική, τελικά η επιδείνωση του καιρού στις αρχές της περασμένης εβδομάδας είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν άλλες δύο αγωνιστικές, δηλαδή τρεις συνολικά. Έτσι η αναζήτηση τριών εμβόλιμων αγωνιστικών είναι ένα θέμα πλέον που απασχολεί εντονότερα τους αρμόδιους της ΕΠΣΛ.

Όπως επισήμανε στην «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, Νίκος Δημεράς εξετάζεται το ενδεχόμενο να οριστούν εμβόλιμα παιχνίδια τις Απόκριες και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές προς το τέλος Μαρτίου.

«Αρχικά έχουμε πει να βάλουμε τις Απόκριες παιχνίδια της Α’, της Α1 και του 3ου ομίλου της Β’ ΕΠΣΛ, ενώ θα πρέπει να βρούμε τον Μάρτιο δύο ακόμα εμβόλιμες αγωνιστικές. Μέχρι τις 20 Μαρτίου πρέπει να έχουμε ανακοινώσει τον κυπελλούχο στην ΕΠΣΛ, άρα μέχρι τότε θα έχουν διεξαχθεί οι ημιτελικοί και ο τελικός. Περιμένουμε μήπως ζητηθεί από την ΠΔΕ της ΕΠΟ ημερομηνία και για τον πρωταθλητή. Φέτος όπως ξέρουμε δεν θα διεξαχθούν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ωστόσο δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για το αν τελικά οριοθετηθεί ημερομηνία και για τον πρωταθλητή ή όχι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημεράς.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι ομάδες άρχισαν δειλά-δειλά να επιστρέφουν στα γήπεδα (κυρίως στους περιφερειακούς δήμους αφού στον Δήμο Λαρισαίων τα γήπεδα δεν έχουν δοθεί ακόμη προς χρήση) για να προπονηθούν μετά από διάστημα ενός περίπου μηνός (από τις 18 Δεκεμβρίου). Ο χιονιάς καθήλωσε τα σωματεία που σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησαν να βρουν εναλλακτική λύση στα κλειστά γυμναστήρια, προκειμένου οι παίκτες να επιστρέψουν σε ρυθμούς προπόνησης. Σε περιοχές που ή πρόσβαση των ομάδων σε γυμναστήρια ήταν εφικτή (π.χ. Λάρισα, Φάρσαλα, Αγιά, Φαλάνη, Ελασσόνα) υπήρξε μια προπονητική δραστηριότητα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η αναζήτηση γηπέδων 5x5 ή 8x8 με πλαστικό χλοοτάπητα που είχαν αποχιονιστεί έδινε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Στη συντριπτική τους ωστόσο πλειοψηφία οι ομάδες του νομού έμειναν απροπόνητες.

Η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Τη σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων – Μελών της Ένωσης τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣΛ. Εφόσον δεν υπάρξει απαρτία τη συγκεκριμένη ημέρα, η Συνέλευση – σύμφωνα με το Καταστατικό – θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, την επόμενη ημέρα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

1. Επικύρωση πληρεξούσιων αντιπροσώπων και έλεγχος απαρτίας παρισταμένων μελών

2. Έκθεση διοικητικού απολογισμού

3. Έγκριση διοικητικού απολογισμού

4. Έκθεση οικονομικού απολογισμού

5. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής

6. Έγκριση οικονομικού απολογισμού

***

Μετά το πέρας των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων – Μελών της ΕΠΣΛ, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος», θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή των πρωτοχρονιάτικων πιτών για τα παριστάμενα σωματεία.

Θα κοπούν μία πίτα για κάθε κατηγορία σωματείων, συνολικά τέσσερις και στις πίτες των σωματείων των β’ και γ’ κατηγοριών θα υπάρχουν δύο φλουριά. Τα «τυχερά» νομίσματα θα αντιστοιχούν σε συμβολικό χρηματικό ποσό.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass