ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΑΘΜΟ ΠΗΡΕ Η ΑΕΛ - ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ (1-1)

ΛασπομαΧία στη Βέροια

* Ο Θεοδωρόπουλος στο δεύτερο μέρος έκανε σωτήριες επεμβάσεις

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 14:07

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

ΛασπομαΧία στη Βέροια στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στη φερώνυμη ομάδα και την ΑΕΛ όπου σε αγώνα για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 από τέρματα που πέτυχαν ο Ικάουνιεκς στο 45' και ο Σαρπόνγκ στο 69'.

Το αποτέλεσμα κρίνεται σε γενικές γραμμές δίκαιο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σε έναν άσχημο αγωνιστικό χώρο που επιβαρυνόταν συνεχώς από τη δυνατή βροχόπτωση. Μετά την ισοπαλία αυτή η ΑΕΛ παραμένει κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού και βρίσκεται στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα ενώ η Βέροια ελπίζει σε κάτι καλύτερο αν κερδίσει στην έδρα της τον Ηρακλή στις 25 Ιανουαρίου. Ο Ηρακλής μετά την ήττα στην Ξάνθη δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία ενώ ο Λεβαδειακός έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες. Μετά από τα χθεσινά αποτελέσματα η ΑΕΛ μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία.

Ο εορτάζων χθες Σάκης Τσιώλης πιστώνεται τις πολύ καλές προπονητικές κινήσεις στο πρώτο μέρος αλλά και την έμπνευση να βάλει βασικό τερματοφύλακα τον Κώστα Θεοδωρόπουλο που στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα κράτησε τον πολύτιμο βαθμό.

Πάντως η ισοπαλία για την ΑΕΛ αποδεικνύεται «πύρρειος» καθώς έχασε τον Ντοντό που τραυματίστηκε(σήμερα θα φανεί το διάστημα που θα μείνει εκτός δράσης, ενώ δέχθηκε πολλές κίτρινες κάρτες με αποτέλεσμα ο Ρέντζας να χάσει έναν από τους τέσσερις επόμενους αγώνες της ομάδας. Αναστασόπουλος και Ντέλετιτς έφθασαν στο όριο.

Ο Λετονός Ικάουνιεκς πέτυχε το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα ενώ σίγουρα το επόμενο παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή με τον Πλατανιά Χανίων αποκτάει ιδιαίτερη σημασία. Σ’ αυτό ο Τσιώλης θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του Ναζλίδη που εξέτισε την ποινή του ενώ αν βγει το δελτίο του Μίλιτς δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα αφού ακόμα δεν έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Γενικά η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή είναι μια ομάδα που έχει τις πιθανότητες παραμονής με το μέρος της και πρέπει να τις εκμεταλλευτεί στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια που έχει ξεμείνει από παίκτες παλεύει όλα τα παιχνίδια και γενικά θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο για τους περισσότερους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι στη Βέροια όπως έδειξε στην τελευταία προπόνηση, έγραψε σχετικά στο χθεσινό φύλλο η «Ε», με τακτική 3-5-2 έχοντας προβλέψει και την αναμενόμενη έκπληξη κάτω από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου αντί του Ξενοδόχοφ.

Στην άμυνα είχε τρία σέντερ μπακ, τους Φατιόν, Φάρκας, Γκόλια ενώ στη μεσαία γραμμή στα πλάγια ήταν ο Μονιάκης(αριστερά), ο Ρέντζας(δεξιά), ο Αναστασόπουλος αμυντικό χαφ και ο Μασαλέσα με τον Ντέλετιτς επιθετικά χαφ και μπροστά έπαιξαν ο Ικάουνιεκς με τον Ντοντό.

Από την άλλη ο τεχνικός της Βέροιας και πρώην της ΑΕΛ Θωμάς Γράφας αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Καντιμοίρη, στην άμυνα τους Βασιλαντωνόπουλο(αριστερά), Μαλόν(δεξιά), Ασίγκμπα και Καλί στα σέντερ μπακ, στη μεσαία γραμμή ήταν αμυντικά χαφ ο Μπαλάφας με τον Λινάρδο ενώ πιο μπροστά ήταν οι: Μίλιεβιτς(αριστερά), Άρσε (στο κέντρο), Σαρπόνγκ(δεξιά) και στην επίθεση τον Καπετάνο.

Η τακτική του Τσιώλη φαίνεται να αιφνιδίασε τον Γράφα με αποτέλεσμα η λαρισινή ομάδα να μπει πολύ καλύτερα στον αγώνα και μέχρι το 25' να κερδίζει τον αντίπαλό της και αν ο Ικάουνιεκς ή ο Αναστασόπουλος ήταν πιο προσεχτικοί θα μπορούσε να είχε πετύχει τέρμα νωρίς.

Κάπου εκεί όμως η Βέροια ισορρόπησε τον αγώνα και ο Τσιώλης βλέποντας να χάνει η ομάδα του την κατοχή πήγε την τακτική σε 4-2-3-1 κάνοντας τον Φατιόν δεξί μπακ και πηγαίνοντας τον Μονιάκη καθαρό αριστερό μπακ, ενώ στην επίθεση ήταν ο Ντοντό και πίσω του ο Ικάουνιεκς.

Η κίνηση αυτή αποδείχθηκε βελτιωτική και αν ο Ντοντό αστόχησε στο 40' δεν συνέβη το ίδιο με τον Ικάουνιεκς που στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου έκανε το 0-1 και όλοι πίστεψαν στη νίκη.

Από την αρχή το δεύτερο μέρος ήταν χαμηλό ποιοτικά με τον βαρύ αγωνιστικό χώρο να δυσκολεύει τους ποδοσφαιριστές ενώ ο τραυματισμός του Ντοντό ήταν καταλυτικός. Ο Γράφας έκανε δυο καλές αλλαγές(Κάλβο, Τόμας) και «φρέσκαρε» την ομάδα ενώ ευτύχησε στο 69' με εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ να κάνει το 1-1.

Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έφθαναν κοντά στο γκολ αλλά ήρθε η ώρα του Θεοδωρόπουλου που δικαίωσε την επιλογή Τσιώλη με τις αποκρούσεις που έκανε και τη σταθερότητα που έδειξε σε ένα άσχημο γήπεδο.

Ο Τσιώλης προσπάθησε κάποια στιγμή με την είσοδο του Καπού να «κυνηγήσει» τη νίκη αλλά μάλλον δεν τα κατάφερε.

Συμπερασματικά στο πρώτο μέρος η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, μέχρι το 65' το παιχνίδι ήταν άτονο και στο τελευταίο ημίωρο η Βέροια ήταν καλύτερη και με περισσότερες ευκαιρίες.

Γενικά το 1-1 κρίνεται δίκαιο σαν αποτέλεσμα.

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ

6': Εκτέλεση φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Μίλιεβιτς η μπάλα στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου.

9' Ωραίο πλασέ του Ικάουνιεκς μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Βέροιας.

11': Μακρινό συρτό σουτ του Σαρπόνγκ, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

13': Από αριστερά ο Ντέλετιτς κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Ρέντζα στα δεξιά που μεταβιβάζει στον Αναστασόπουλο που από κοντά αποτυγχάνει να πλασάρει τον Καντιμοίρη που αποκρούει με τα πόδια.

19': Σουτ του Ντέλετιτς από καλή θέση αποκρούει ο Καντιμοίρης σε κόρνερ.

22': Ο Ντέλετιτς σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα καταλήγει άουτ.

30': Ατομική ενέργεια του Βασιλαντωνόπουλου, που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

40': Σέντρα του Αναστασόπουλου από δεξιά, «κεφαλιά-ψαράκι» του Ντοντό μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

45':Σέντρα από δεξιά του Ρέντζα απομακρύνει άσχημα ο Καλί η μπάλα φθάνει στον Ντοντό πάλι από τα δεξιά που κάνει νέα σέντρα και ο Ικάουνιεκς μέσα από τη μικρή περιοχή με τακουνάκι κάνει το 0-1.

69': Ο Σαρπόνγκ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ κάνει το 1-1.

79': Μακρινό σουτ του Γκαγιέχο η μπάλα καταλήγει άουτ.

80': Σουτ του Μπαλάφα από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει εντυπωσιακά ο Θεοδωρόπουλος.

84': Ο Καπετάνος βγαίνει μόνος απέναντι στον Θεοδωρόπουλο, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απομακρύνει με τα πόδια.

85': Συρτή εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο Θεοδωρόπουλος.

90': Αδύναμο σουτ του Καπετάνου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει εύκολα ο Θεοδωρόπουλος.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Κορυφαίος της ΑΕΛ με βάση τις αποκρούσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Θεοδωρόπουλος. Στο πρώτο μέρος εκπληκτική απόδοση από Ικάουνιεκς, Ντοντό και Ντέλετιτς. Στο δεύτερο όμως ο ένας τραυματίστηκε(Ντοντό) και οι άλλοι δύο κατέβασαν στροφές. Ο Ρέντζας με τον Μονιάκη φάνηκαν μόνο στο πρώτο μέρος ενώ λίγα πράγματα και τα τρία σέντερ μπακ(Γκόλιας, Φατιόν, Φάρκας). Ο Αναστασόπουλος γενικά ήταν καλός ενώ λίγα πράγματα ο Μασαλέσα. Οι Γκαγιέχο, Καπός και Τίκο δεν βοήθησαν όσο έπαιξαν.

Από τη Βέροια καλύτερος ο Βασιλαντωνόπουλος και τον ακολούθησαν οι: Σαρπόνγκ και Μπαλάφας.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου) είχε δύο μέτρα και δύο σταθμά στον πειθαρχικό έλεγχο. Εύκολα έδινε τις κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ, δύσκολα στους παίκτες της Βέροιας. Η ΑΕΛ ήταν χαμένη στον τομέα αυτό ενώ έδωσε και δυο φάουλ υπέρ της Βέροιας σε καλή θέση χωρίς να έχουν γίνει από τους παίκτες της ΑΕΛ. Μας προβλημάτισε….

Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί Πολυχρόνης Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτ/νίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (ΕΠΣ Καστοριάς).

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ (Γράφας): Καντιμοίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρσε (66' Τομάς), Λινάρδος, Μίλιεβιτς (65' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

ΑΕΛ (Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Γκόλιας, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Φατιόν (73' Καπός), Αναστασόπουλος, Ντοντό (λ.τ. 65' Γκαγιέχο), Ντέλετιτς, Ικάουνιεκς (87' Τίκο).

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ:

Δεν θέλαμε να χάσουμε

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης δήλωσε τα εξής:

«Ήταν ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι. Αυτό που θέλαμε ήταν να μην χάσουμε και εάν θα μπορούσαμε να φύγουμε και με τη νίκη. Πραγματικά σήμερα αν εξαιρέσουμε την απουσία του Ναζλίδη η ομάδα που ξεκίνησε ήταν πολύ καλή. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει ακόμα ένα γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντοντό αποχώρησε. Ένα αχρείαστο φάουλ από εκεί και πέρα έδωσε το γκολ στους γηπεδούχους και το παιχνίδι έγειρε προς τη Βέροια. Η Βέροια δεν μας άφησε πολλά περιθώρια, αλλά μας έδωσε την ευκαιρία με Ικάουνιεκς και Ντοντό να βγαίνουμε στην αντεπίθεση. Αυτό το αποτέλεσμα σήμερα είναι σημαντικό, διότι, αν δεν κάναμε έστω αυτήν την ισοπαλία, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για εμάς. Βλέπουμε το παιχνίδι με τον Πλατανιά πλέον και θέλουμε να παρουσιαστούμε καλοί στην έδρα μας και να πάρουμε τη νίκη, όπως και κάθε παιχνίδι στο γήπεδό μας. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη Βέροια και πάμε για τα καλύτερα».

Για τον Ντοντό είπε: «Υπάρχουν φόβοι για έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό. Μακάρι να μην είναι έτσι και να είναι μόνο δύο-τρεις βδομάδες η απουσία του. Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημίας».

Για τη βαθμολογία: «Στην κορυφή σχεδόν τα πράγματα ξεχωρίζουν και ακόμα και η πρώτη πεντάδα. Θέλει υπομονή και ψυχραιμία. Όσον αφορά στη δική μου ομάδα, η νίκη ενδεχομένως θα μας έδινε πολλά ψυχικά αποθέματα για τη συνέχεια, παρόλα αυτά αναμένεται ένας δεύτερος γύρος με πολύ ενδιαφέρον».

Για τις αποχωρήσεις των Γιοβάνοβιτς, Ποτουρίδη, αλλά και τις μεταγραφικές κινήσεις: «Η ομάδα έχει αυτή τη στιγμή κοντά στους πέντε στόπερ και κάποιοι πρέπει να μείνουν και κάποιοι να φύγουν. Με αυτό το σκεπτικό προχωρήσαμε σε αυτήν την κατάσταση. Το θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε έναν φορ που ήταν κιόλας σήμερα εδώ το παιδί. Μπορεί να περάσουμε και σε δύο επιθετικούς παίκτες. Στη θέση αυτή έχουμε κάποια θέματα».

ΘΩΜΑΣ ΓΡΑΦΑΣ:

Δε φάνηκε η κόπωση

Ο τεχνικός της Βέροιας Θωμάς Γράφας μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Εμείς είχαμε περιορισμένο έμψυχο δυναμικό αφού δεν είχαν δικαίωμα να παίξουν οι μεταγραφές μας και προερχόμασταν από ένα δύσκολο παιχνίδι πριν τρεις μέρες ενώ η ΑΕΛ δεν είχε αγώνα. Η κόπωση των παικτών μου δε φάνηκε καθόλου, ειδικά στο δεύτερο μέρος που είχαμε πολύ καλή εικόνα και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Μας αιφνιδίασε το 3-5-2 στην αρχή αλλά το διορθώσαμε σχετικά γρήγορα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια έχοντας περιορισμένες επιλογές ενώ αναγκαστικά να βάλουμε παίκτες με μία προπόνηση όπως ο Κάλβο. Κάναμε μόνο δύο αλλαγές και αυτό τα λέει όλα»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Η προστασία των παικτών

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά τον αγώνα με τη Βέροια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στις τάξεις της ΠΑΕ ΑΕΛ υπάρχει ιδιαίτερη δυσαρέσκεια για την απώλεια δύο βαθμών σ'έναν δικό της αγώνα, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο κ.Σιδηρόπουλος, κυρίως στην επανάληψη, έκανε πως δεν βλέπει το σκληρό παιχνίδι ορισμένων παικτών της Βέροιας και κυρίως του τελειωμένου ποδοσφαιρικά Καλί, που βλέποντας την ανοχή του διαιτητή κι ενώ το σκορ ήταν στο 0-1, σακάτεψε τον καλύτερο ποιοτικά παίκτη μας, τον Ντοντό, ο οποίος υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου κι εκφράζονται φόβοι για τα χειρότερα. Ωστόσο ο Καλί παρέμεινε στο ματς ως το τέλος, παρότι το συγκεκριμένο βίαιο μαρκάρισμά του δεν ήταν το μοναδικό. Επιτέλους, περιμένουμε να δούμε πότε θα καταλάβουν οι Έλληνες διαιτητές πως ένα μέρος της αποστολής τους, είναι η προστασία των παικτών που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο, από τους χασάπηδες!

Η νομική μας υπηρεσία, χρησιμοποιώντας ως δεδικασμένο την τιμωρία του Λισγάρα, για το εγκληματικό και απάνθρωπο χτύπημα στον Σεμπά, το οποίο προκάλεσε τον - ευτυχώς - όχι και τόσο σοβαρό τραυματισμό του Πορτογάλου παίκτη, θα καταγγείλει στον Αθλητικό Εισαγγελέα τον ποδοσφαιριστή της Βέροιας, Καλί, για το δολοφονικό χτύπημα και τον σοβαρό τραυματισμό του ποιοτικού ποδοσφαιριστή μας, Ντοντό, αλλά και τη σκόπιμη αποδυνάμωση της ομάδας μας, η οποία έτσι κι αλλιώς αγωνιζόταν χωρίς τον τιμωρημένο πρώτο σκόρερ της, Ναζλίδη, με συνέπεια την αλλαγή των ισορροπιών του αγώνα.

Από το βίντεο προκύπτει ότι ο Καλί δεν έχει πρόθεση την μπάλα, την οποία δεν μπορεί να φτάσει κι ότι μοναδικός του στόχος είναι ο τραυματισμός του ποδοσφαιριστή μας.

Επιπλέον, η νομική υπηρεσία της ΠΑΕ ΑΕΛ εξετάζει και το ενδεχόμενο να μηνύσει τον Καλί στα ποινικά δικαστήρια, για τη διάπραξη του αδικήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.»

ΜΕ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

«Φυγαδεύτηκε» ο Αλ. Κούγιας

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας είδε χθες τον αγώνα παρέα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Ζήση Ντελόπουλο και τον πρώην παίκτη των «βυσσινί» Δημήτρη Αβραμούλη. Μετά το τέλος του αγώνα και εξαιτίας των αποδοκιμασιών που δεχόταν από φιλάθλους της Βέροιας (αιτία όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας είναι ότι οι καταθέσεις για τα ύποπτα παιχνίδια εμπλέκουν και τη Βέροια) αναγκάστηκε να «φυγαδευτεί» (όπως και οι υπόλοιποι δύο) με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass