ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ

«X» και στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός

*Ήττα της ΑΕΚ με 3-2 από τον Παναιτωλικό και διαζύγιο με Μοράις

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2017 10:15

Δεύτερη στη σειρά εκτός έδρας ισοπαλία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, καθώς μετά τα Χανιά έφυγε με έναν βαθμό και από την Τρίπολη, σε αναμέτρηση για την 16η αγωνιστική της Super League. Σε ένα ματς μέσα στη βροχή, με πολλές φάσεις αλλά χωρίς γκολ, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα, ο οποίος από το 60' αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μάσα με 2η κίτρινη κάρτα.

Δεν πρόλαβε να αρχίσει η αναμέτρηση και ο διαιτητής Κίζας την διέκοψε. Αιτία το ότι προβολείς του γηπέδου της Τρίπολης δεν είχαν ανάψει πλήρως, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο φωτισμός μπροστά στις δύο εστίες. Με τη συμπλήρωση του 3ου λεπτού, ο Κίζας σταμάτησε το ματς, ζήτησε από τις δύο ομάδες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια και επανήλθαν 6-7 λεπτά αργότερα, όταν είχε αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κάκιστη κατάσταση, με λίμνες νερού στα περισσότερα σημεία λόγω της βροχής κι αυτό δυσκόλευε σε μεγάλο βαθμό τις ενέργειες των ποδοσφαιριστών.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 60' Μάσα (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιγκλέσιας - Φορτούνης, Μιλιβόγεβιτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Σελίν, Χαμντανί, Μπέρτος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς, Φαρίνια (64' Κώτσιρας), Στανισάβλιεβιτς (46' Καλτσάς), Μάσα, Μανιάς (83' Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Ρέτσος, Βιάνα, Μιλιβόγεβιτς, Μανθάτης (46' Καμπιάσο), Ανδρούτσος (82' Ελιουνούσι), Φορτούνης (66' Καρντόσο), Σεμπά, Ιντέγε.

Η Ξάνθη «βύθισε» τον Ηρακλή

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στη Super League πανηγύρισε η Ξάνθη, που επιβλήθηκε 3-1 του ουραγού Ηρακλή στα Πηγάδια. Τα τέρματα της ακριτικής ομάδας, η οποία απολαμβάνει τη... μοναξιά της δεύτερης θέσης στην κατάταξη με 31 βαθμούς, σημείωσαν οι Γιουνές (26΄ με πέναλτι, 71΄) και Τριάδης (61΄), ενώ ο «Γηραιός», ο οποίος έχει συγκεντρώσει μόλις επτά βαθμούς σε 14 αγώνες, είχε προηγηθεί με τον Πασά στο 10΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ξάνθη τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Φλίσκα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 88΄, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι στο 89΄, αφού ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Λουκίνα.

Κόκκινη κάρτα: Φλίσκας (88΄, 2η κίτρινη)

Κίτρινες κάρτες: Φλίσκας, Γιουνές, Σολτάνι - Μοντέιρο, Σαραμαντάς, Στάμου

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές (87΄ Κώστας), Σολτάνι (58΄ Λάζιτς), Καμαρά, Βασιλακάκης (81΄ Ράνος), Γουάλας, Φλίσκας.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Στάμου, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο, Ιντζόγλου (74΄ Γροντής), Πασάς (74΄ Ηλιάδης), Αγγελόπουλος (64΄ Λεοζίνιο), Ρούσσος, Λουκίνας, Κούρος.

Νικητής στη... λασπομαχία ο ΠΑΣ Γιάννινα

Σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ της Super League έκανε ο ΠΑΣ Γιάννινα, που επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στο... χωράφι του Εθνικού Σταδίου «Ζωσιμάδες». Το γκολ του Μιχαήλ στο 18ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση και υποχρέωσε τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη τους ήττα μετά από οκτώ αγώνες πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πανιώνιος δεν είχε ηττηθεί στα Ιωάννινα (σε αγώνα Α΄ Εθνικής) από το 1983.

Κίτρινες: Κόντε, Γαρουφαλιάς, Ζάιρο - Μασούντ, Ταπούκο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Ναδάλες (58΄ Γαρουφαλιάς), Ακόστα, Σκόνδρας, Κούτρης, Κοζορώνης, Κόντε (90+5΄ Γιάκος), Ζάιρο (90+4΄ Μπουκουβάλας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (88΄ Καθάριος), Μπεν, Φούντας (61΄ Σαββίδης), Μασούντ, Μασούρας (73΄ Ταπόκο)

Η Κέρκυρα νίκησε για πρώτη φορά τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

Μεγάλη βαθμολογική «ανάσα» πήρε η Κέρκυρα μετά τον εκτός έδρας θρίαμβο με 4-1 επί του Ατρομήτου, ο οποίος υπέστη την 2η σερί ήττα στο Περιστέρι. Οι «Φαίακες» απέσπασαν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς χάρη στα τέρματα του Επστάιν στο 4ο λεπτό του αγώνα, το αυτογκόλ του Λαζαρίδη στο 64΄ και τα γκολ του Ντουάλα στο 79΄ και του Γεωργακόπουλου στο 87΄.

Οι Περιστεριώτες, οι οποίοι μείωσαν με κεφαλιά του Φυτανίδη στο 82΄, ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Κεϊτά με 2η κίτρινη στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου και του Γκουγκούδη με επίσης 2η κίτρινη στο 66΄. Παράλληλα, η Κέρκυρα πέτυχε και την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα.

Κόκκινες: 45+2΄ Κεϊτά (2η κίτρινη), 66΄ Γκουγκούδης (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Κεϊτά, Γκουγκούδης / Σπίνουλας, Γκόμες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Λαζαρίδης, Βασιλείου (46΄ Κυριακίδης), Φυτανίδης, Γκουγκούδης, Τόνσο (68΄ Μπάγκα), Μπιτόλο, Κεϊτά, Μπρίτο (56΄ Ντάουντα), Ούμπιδες, Λε Ταλέκ.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σπίνουλας, Ζορμπάς (58΄ Κόντος), Γκόμες, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (73΄ Παμλίδης), Ιωάννου, Βιέρα, Ντιόγκο, Επστάιν (83΄ Γεωργακόπουλος).

Βούλιαξε κι άλλο την ΑΕΚ ο Παναιτωλικός

Σε ένα πολύ κακό αγωνιστικό χώρο ο Παναιτωλικός πέτυχε πολύ σπουδαία νίκη και επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ. Σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12’ με τον Μαρκόφσκι, αλλά η «ένωση» γύρισε γρήγορα το παιχνίδι. Αρχικά με τον Αλμέιδα (22’) και στη συνέχεια με τον Γαλανόπουλος (33’) η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στην επανάληψη όμως ανέλαβε δουλειά ο Μάκος και με δύο γκολ στο 55’ και 82’ διαμόρφωσε το τελικό 3-2. Συνεχίζει να προβληματίζει η «ένωση» που δεν έχει κερδίσει ακόμα το 2017! Πρώτη νίκη, μετά από 4 παιχνίδια για τον Παναιτωλικό.

Κάρτες: Κουτρουμάνος / Μπάρκας, Βράνιες

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Νταλακούρας): Κυριακίδης, Μύγας, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο (74’ Μουνιός), Λουίς Ρότσα (80’ Φάρλεϊ), Μαρκόφσκι

ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Βάργκας (58’ Πέκχαρντ), Μάνταλος (80’ Πατίτο), Χριστοδουλόπουλος (58’ Μπακασέτας), Αλμέιδα

Διαζύγιο με Μοράις

Το τέλος του Ζοζέ Μοράις στην τεχνική ηγεσία της ομάδας επισημοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΚ, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή στο Αγρίνιο στις οποίες ανακοίνωσε ότι δεν βρίσκεται στην επόμενη ημέρα του συλλόγου. Η διοίκηση της Ένωσης έκανε αποδεκτή την παραίτηση Μοράις και τον ευχαρίστησε για τη συνεργασία στο διάστημα που βρέθηκε στον πάγκο της.

Η ανακοίνωση:

«Την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή της ΑΕΚ υπέβαλε ο Ζοζέ Μοράις μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μοράις δήλωσε τα εξής: "Είμαι υποχρεωμένος, λόγω των καταστάσεων που βιώνουμε, να δηλώσω ότι δεν θα συνεχίσω στην ομάδα. Αύριο ίσως μιλήσω με τον πρόεδρο αλλά δεν θα βρίσκομαι στην επόμενη μέρα της ομάδας". Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ αποδέχεται την παραίτηση του Πορτογάλου τεχνικού, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στο διάστημα της συνεργασίας των δύο πλευρών και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass