ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «1ο ΓΕΝΤΙΚΙ TRAIL»

Με πολιτισμική χροιά ο αγώνας δρόμου στο Γεντίκι

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2017 13:11 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Φεβ 2017 13:12

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος ορεινός αγώνας δρόμου στην περιοχή Γεντίκι (το οποίο απέχει 10 χλμ από το κέντρο της Λάρισας με κατεύθυνση προς το Συκούριο).

Η διαδρομή του αγώνα ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, η απόσταση είναι 17 χλμ και η θετική υψομετρική 1278μ. Η έναρξη του αγώνα θα γίνει στις 10.00 π.μ και αναμένεται να διαρκέσει 5 ώρες για τον τελευταίο αθλητή. Η απονομή των μεταλλείων και των αναμνηστικών θα γίνει στο Καλοχώρι Λάρισας. Παράλληλα με τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν στο Καλοχώρι και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις οι οποίες θα έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών και λοιπών πόρων του όρους με κύρια εστίαση στον περίφημο πράσινο θεσσαλικό λίθο, το μάρμαρο με το οποίο στολίστηκε η Αγιά Σοφιά και άλλα μνημεία παγκοσμίου φήμης, το οποίο θα παρουσιάσει ο Επικ. Καθηγητής ΑΠΘ Βασίλειος Μέλφος. Ταυτόχρονα θα γίνει μια πρώτη γνωριμία με παραδόσεις και τοπικά προϊόντα των τριών παρακείμενων χωριών, Καλοχώρι, Νέσσωνας, Χειμάδι, με επίσκεψή τους, με έκθεση φωτογραφιών, παρουσίαση δρώμενων από τα παιδιά του σχολείου και με τοπικά εδέσματα από τις γυναίκες των χωριών και επίσκεψη σπιτιών Cob στον Νέσσωνα. Οι εκδηλώσεις θα συνδιοργανωθούν από το σύνολο των τοπικών φορέων συνεργαζόμενοι με την Περιφέρεια Θεσσαλία και το Δήμο Τεμπών. Με αφορμή τη διεξαγωγή του αγώνα δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στη σημασία της διοργάνωσης που ξεπερνά τα αθλητικά όρια καθώς στοχεύει και στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, ενώ ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος τόνισε ότι μέσα από τη διαδρομή που επιλέχθηκε αναδεικνύονται τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Τέλος από την πλευρά του Συλλόγου Γυναικών Καλοχωρίου, η κ. Τόπη μίλησε για τα παραδοσιακά φαγητά που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες μέλη του συλλόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass