ΑΕΛ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ (17.00, ΚΛ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ) Σ’ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Το «el clasico» της μπασκετικής Λάρισας

* Α. Παπαδόπουλος: «Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από νίκη, γιατί τον τελευταίο καιρό χάσαμε πολύτιμο έδαφος» * Γ. Γουμενόπουλος: «Ο κόσμος να γεμίσει επιτέλους το γήπεδο, να παρακολουθήσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και να χειροκροτήσει και τις δύο ομάδες»

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2017 12:18

ΑΕΛ και Γυμναστικός διασταυρώνουν σήμερα τα ξίφη τους (17.00, κλ. Νεάπολης) στο «el clasico» της μπασκετικής Λάρισας, που εντάσσεται στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Α2.

Ένας αγώνας με σημαντικό βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο λαρισινές ομάδες, που θέλουν να επιστρέψουν στις νικηφόρες εμφανίσεις, καθώς η μεν τυπικά γηπεδούχος ΑΕΛ προέρχεται μετά από τέσσερα αρνητικά αποτελέσματα, ο δε Γυμναστικός μετρά ισάριθμες ήττες στα δύο τελευταία παιχνίδια. Η ουσία είναι ότι αυτή τη φορά το γόητρο περνά σε δεύτερη μοίρα καθώς η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκονται τόσο η ΑΕΛ και ιδιαίτερα ο Γυμναστικός δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για απώλειες βαθμών, λόγω της ιδιαιτερότητας και του μεγάλου βαθμού δυσκολίας που παρουσιάζει η φετινή Α2. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ έχει το 1-0 καθώς στο παιχνίδι του α’ γύρου είχε επικρατήσει με 74-61.

Στο στρατόπεδο των «βυσσινί» η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, με τον τεχνικό Αβραάμ Παπαδόπουλο να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες. Από την άλλη πλευρά ο Γυμναστικός θα παραταχθεί στο σημερινό ντέρμπι χωρίς προπονητή (θα εκτελέσει χρέη υπηρεσιακού προπονητή ο Τέλης Παπαναστασίου) αφού ο αντικαταστάτης του Στέφανου Πέρκου (επικρατέστερος φέρεται ο Γιώργος Σκαραφίγκας) δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Παράλληλα στην αποστολή των «πρασίνων» δεν θα μετέχει ο Βουργιώτης που αποτελεί παρελθόν όπως όλα δείχνουν για την ομάδα, και ως εκ τούτου ο Τέλης Παπαναστασίου θα έχει στη διάθεσή του τους υπόλοιπους δέκα παίκτες.

Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα, ένα ντέρμπι ΑΕΛ-ΓΣΛ δεν παύει να παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες και αν μη τι άλλο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολλών φίλων του μπάσκετ στη Λάρισα.

Μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση ο τεχνικός της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι ένα τοπικό ντέρμπι, στο οποίο για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από νίκη, γιατί τον τελευταίο καιρό χάσαμε πολύτιμο έδαφος. Δουλέψαμε αρκετά αυτή την εβδομάδα για το παιχνίδι και ιδιαίτερα πάνω στα χαρακτηριστικά τα οποία ως ομάδα είχαμε χάσει, όπως η ενέργεια, η επιθετικότητα και η αποφασιστικά, που θέλουμε να δείξουμε. Θέλουμε τον κόσμο να μας στηρίξει και να μας δώσει ώθηση για μία καλύτερη συνέχεια».

Από την πλευρά του Γυμναστικού, ο αντιπρόεδρος και γενικός αρχηγός, Γιώργος Γουμενόπουλος επισήμανε:

«Θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και εύχομαι ο καλύτερος να κερδίσει. Εμείς το αντιμετωπίζουμε ως ένα παιχνίδι που λόγω της δύσκολης βαθμολογικής θέσης στην οποία βρισκόμαστε, πρέπει να το κερδίσουμε. Ελπίζουμε ο κόσμος να γεμίσει επιτέλους το γήπεδο, να παρακολουθήσει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και να χειροκροτήσει και τις δύο ομάδες».

ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΑΕΛ: Σαριμπαλίδης, Δεληγεώργης, Τσιλούλης, Πολίτης, Καρατάσιος, Σταμπουλής, Τσούτσος, Μαλτέσιος, Φιλιππόπουλος, Θορστέινσον, Παπαχρήστος, Κουβελάς.

ΓΣΛ: Γκιουλέκας, Μπέμπης, Τόζιος, Συνετός, Νίκολιτς, Κούτρας, Τσουράκης, Σπυρόπουλος, Χαιρετίδης, Γουμενόπουλος.

«ΜΑΧΗ» ΗΡΑΚΛΗ-ΔΟΥΚΑ

ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ 2η ΘΕΣΗ

Το ντέρμπι κορυφής της σημερινής ημέρας θα διεξαχθεί στο Ιβανώφειο όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον Δούκα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Οι γηπεδούχοι, που είχαν κερδίσει στον αγώνα του πρώτου γύρου, αν καταφέρουν να νικήσουν θα ανέβουν στην 2η θέση της βαθμολογίας. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της Α2 Ανδρών (17.00):

Αίολος Αστακού-ΑΕ Χολαργού

Μαχητές-Αρκαδικός

ΑΕ Λάρισας-Γυμναστικός

Ηρακλής-Δούκας (κ.θ.)

Ηράκλειο-Εθνικός (16.00)

Παγκράτι-Πανιώνιος

Καβάλα-Ψυχικό

Φάρος-Αμύντας

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Πανιώνιος     35      17 -1

-------------------------------------

Δούκας         34      16 -2

Ηρακλής        33      15 -3

Φάρος Κερατσινίου  31      13 -5

Αίολος Αστακού       29      11 -7

---------------------------------------

Εθνικός         27      9 -9

Ψυχικό          27      9 -9

Χολαργός      27      9 -9

ΑΕ Λάρισας  27      9 -9

Αρκαδικός     25      7 -11

---------------------------------------

Αμύντας        25      7 -11

Μαχητές       25      7 -11

Καβάλα        23      5 -13

Ηράκλειο       22      4 -14

---------------------------------------

Γυμναστικός  22      4 -14

Παγκράτι       20      2 -16

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass