ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ

Τέλος ο Σάκης Τσιώλης από την ΑΕΛ

* Μαζί και ο γυμναστής Κοσμάς Στράτος, συνεργάτης του Καρδιτσιώτη τεχνικού *Ο Θοδωρής Βουτυρίτσας συνεχίζει μέχρι νεωτέρας με συνεργάτες τους Κώστα Μαντζιώκα, Βαγγέλη Τσότσα

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2017 22:05
1) Η όμορφη αυτή εικόνα μετά τον νικηφόρο αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό, δεν προμήνυε πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας και ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία 1) Η όμορφη αυτή εικόνα μετά τον νικηφόρο αγώνα της ΑΕΛ με τον Παναιτωλικό, δεν προμήνυε πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας και ο τεχνικός Σάκης Τσιώλης δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία

 

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν χθες το πρωί στην ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για την πρόθεση του Σάκη Τσιώλη να αποχωρήσει από την ομάδα, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να είναι σύμφωνος να βοηθήσει στην ανεύρεση του επόμενου προπονητή που δεν θα αποτελέσει υπηρεσιακή λύση, αλλά θα είναι άνθρωπος που θα συνεχίσει για το αύριο της ομάδας.

Μετά δε το φιλικό με τον Απόλλωνα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA όπου στο πάνελ θα βρεθούν ο Σάκης Τσιώλης και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει για την απόφαση του προπονητή, κ.Σάκη Τσιώλη, να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας για εντελώς προσωπικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος προς τον κ.Κούγια σε χθεσινοβραδινή τους συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας του έγινε πρόταση ανανέωσης για την επόμενη διετία.

Ταυτόχρονα, ο κ.Τσιώλης προσφέρθηκε να βοηθήσει τόσο στον εντοπισμό του καταλληλότερου να τον διαδεχθεί στον πάγκο της ΑΕΛ όσο και στην ενημέρωσή του για το ρόστερ και τα λοιπά αγωνιστικά θέματα της ομάδας, δεδομένου ότι πρόθεση της ΠΑΕ δεν είναι η προσφυγή σε υπηρεσιακή λύση, αλλά η αναζήτηση του προπονητή που θα οδηγήσει την ΑΕΛ στην επόμενη μέρα.

Ως εκ τούτων αποφασίσθηκε:

α) Η σύγκληση χθες έκτακτου Δ.Σ. της ΠΑΕ, όπου ενημερώθηκαν όλα τα μέλη από τον κ.Κούγια για την εξέλιξη.

β) Να συνεχίσει ο κ.Τσιώλης την προετοιμασία της ομάδας μέχρι νεωτέρας και σίγουρα ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, οπότε και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ.Κούγια, αμέσως μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Παρασκευής με τον Απόλλωνα Λάρισας, στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA».

ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ

Προηγουμένως ο κ.Κούγιας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ομάδας τόνισε πως η ΑΕΛ θα χρειαστεί να ψάξει για νέο προπονητή, καθώς ανέφερε πως ο Σάκης Τσιώλης ζήτησε να φύγει από την ΑΕΛ, παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον ίδιο να τον κρατήσει στην ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι δυο τους είχαν συζήτηση προχθές στην Αθήνα, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να δηλώνει πως έχει πληγωθεί αρκετά στη Λάρισα έχοντας αρκετές προσωπικές πικρίες όλο αυτό το διάστημα, με θέματα που δεν αφορούν στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και είναι απόφασή του να αποχωρήσει μετά το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ο μεγαλομέτοχος από την πλευρά του δήλωσε πως ζήτησε από τον Τσιώλη, τι λύση μπορεί να του προτείνει από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος άλλος προπονητής με δίπλωμα UEFA. Με τον προπονητή των «βυσσινί» να αναφέρεται στον Γιώργο Κούτση που έχει δει αρκετά παιχνίδια της ΑΕΛ. Ο Αλέξης Κούγιας όμως ανέφερε πως τον προορίζει για τεχνικό διευθυντή.

Τέλος, μέσα από το ραδιόφωνο έκανε ανοιχτή πρόταση στον Γιώργο Δώνη για να αναλάβει τη θέση του προπονητή της ΑΕΛ, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο προσθέτοντας παράλληλα πως θα ήταν αρκετά πληγωμένος βλέποντάς τον να πηγαίνει σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΙΤΣΑ

Μετά την αμετάκλητη απόφαση του κ.Σάκη Τσιώλη να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα, συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΛ με διευρυμένη μορφή, παρουσία των μετόχων αλλά και των υπολοίπων μελών της τεχνικής ηγεσίας και αποφάσισε τα εξής:

α) Ως επικεφαλής του τεχνικού team συνεχίζει μέχρι νεωτέρας ο έως και χθες βοηθός του κ.Τσιώλη, προπονητής και βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Θοδωρής Βουτυρίτσας, με άμεσους συνεργάτες τον γυμναστή, Κώστα Μαντζιώκα και τον προπονητή τερματοφυλάκων, Βαγγέλη Τσότσα.

Πρόταση παραμονής έγινε και στον επίσης γυμναστή και άμεσο συνεργάτη του απερχόμενου προπονητή, Κοσμά Στράτο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση, απάντησε πως λόγω ηθικής δέσμευσης και ταύτισής του με τον κ.Τσιώλη, δεν μπορεί να την αποδεχτεί.

β) Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ ξεκινά άμεσα την αναζήτηση του προπονητή που θα τεθεί επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας τόσο για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου όσο και για το μέλλον, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί μόλις επέλθει η σχετική συμφωνία. Στόχος είναι η ανεύρεση νέου, φιλόδοξου προπονητή μακράς πνοής, Έλληνα ή ξένου, ο οποίος θα ταυτίσει τις φιλοδοξίες του μ' αυτές τις ΑΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Παρασκευή 24/03, αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού αγώνα με τον Απόλλωνα Λάρισας και συγκεκριμένα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου των κ.κ. Κούγια και Τσιώλη.

ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΗ

Χθεσινοβραδινές πληροφορίες έκαναν λόγο πως ο Γιώργος Κούτσης αποτελεί την εναλλακτική λύση και δεν αποκλείεται να είναι αυτός που θα διαδεχτεί τον Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Άλλωστε έχει παρακολουθήσει παιχνίδια της στο AEL FC ARENA. Το ποιος θα είναι τελικά ο αντικαταστάτης του Τσιώλη, ενδεχομένως να γίνει γνωστό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass